13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Aflux de aer rece în România începând de luni, 19...

PROGNOZA METEO. Aflux de aer rece în România începând de luni, 19 februarie. Actualizări recente de la ANM. Tumult meteorologic prevăzut în aceste regiuni

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Un aflux de aer rece provenit de la pol va cuprinde teritoriul României începând cu ziua de luni, 19 februarie, conform ANM. Specialiștii în meteorologie anticipează o serie de condiții meteorologice intense pentru orele următoare.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză actualizată pentru 19 februarie. Raportul specialiștilor indică o perioadă cu vreme dezordonată, neobișnuită pentru această dată. Se preconizează că temperaturile vor atinge nivele semnificativ mai scăzute decât cele obișnuite.

Motivul acestor schimbări este anticiclonul care a trecut peste România în cursul weekendului. În consecință, temperaturile vor scădea considerabil în majoritatea regiunilor, cu valori maxime de numai 12 și 3 grade Celsius în anumite locuri. Pe timp de noapte, minimele vor ajunge până la valori între -6 și 4 grade Celsius.

Referitor la condițiile meteorologice severe, potrivit ANM valul de aer rece aduce cu el cerul noros, ploaie slabă și chiar precipitații mixte la munte, la altitudini superioare.

„Vremea se va răcori comparativ cu perioada anterioară, însă temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât media normală, mai ales în regiunile vestice și sud-vestice. Cerul va fi acoperit de nori, iar local, mai ales în Oltenia și în zonele montane, va cădea o ploaie ușoară, iar la altitudini mari se vor înregistra precipitații mixte. Vântul va sufla slab la moderat”, se menționează în prognoza meteo emisă de ANM.

PROGNOZA METEO. Schimbări atmosferice pentru luni, 19 februarie. Atvertizare de la specialiștii ANM

Pentru București, condițiile atmosferice pentru ziua de luni, 19 februarie, sunt prezise a fi normale pentru această perioadă a anului, însă sensibil mai friguroase decât în zilele precedente, conform anticipărilor ANM.

Prin urmare, temperaturi maxime în capitală vor atinge 6 grade Celsius în timpul zilei. În timpul nopții, valorile termice vor scădea la 1-2 grade Celsius. Sunt anticipate și ploi slabe, mai ales în primele ore ale dimineții.

În același timp, se așteaptă ca vântul să fie slab până la moderat. Din punct de vedere al cerului, acesta va fi predominant noros, iar starea generală a vremii va fi destul de sumbră, după cum indică prognoza meteo de la ANM pentru începutul săptămânii.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri