19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Atenționare de ultim moment pentru un eveniment meteorologic sever ce...

PROGNOZA METEO. Atenționare de ultim moment pentru un eveniment meteorologic sever ce va afecta România începând cu data de 15 februarie.

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Anunț de la ANM privind apariția unui fenomen meteo sever care va începe din 15 februarie. Vremea devine instabilă în diverse regiuni ale țării în următoarele zile.

Conform ultimei prognoze emise de ANM pentru ziua de 15 februarie, ne așteaptă o schimbare drastică a vremii, însoțită de un fenomen meteo sever. Urmând temperaturile ridicate din weekend și variațiile de la începutul săptămânii, instabilitatea climatică continuă.

Prognoza ANM arată că vremea se menține caldă în majoritatea regiunilor țării, însă se prefigurează și precipitații ușoare.

În ceea ce privește fenomenul sever prognozat pentru ziua de 15 februarie, va exista o vijelie puternică în zone din Dobrogea, anumite părți ale Munteniei, precum și în Moldova și zonele montane. Vântul va bate cu putere în aceste locuri.

Legat de temperaturile estimate pentru 15 februarie, ANM anunță valori maxime cuprinse între 5 și 12 grade Celsius. Noaptea, temperatura va scădea, indicând între -7 și 4 grade Celsius pe termometre.

PROGNOZA METEO. Sosirea unei vremi neprevăzute pentru 15 februarie. Predicțiile ANM au fost actualizate

„În țară, temperaturile vor fi puțin peste mediile specifice acestei perioade în cele mai multe regiuni. Va fi o predominanță de nori în partea estică a țării și cer variabil în rest, fiind prevăzute precipitații slabe, mai ales în sud-est.

Intensificări ale vântului se vor simți în Dobrogea, estul Munteniei și pe alocuri în Moldova, precum și pe crestele munților. Dimineața și seara, există posibilitatea de ceață izolată”, spune prognoza meteorologică emisă de ANM.

În București, se așteaptă o zi de 15 februarie neobișnuit de caldă, însă nesigură din punct de vedere meteorologic. În capitală, norii vor fi prezenți, iar vântul se va comporta de la slab la moderat.

În ceea ce privește temperaturile din București, se anticipază maxime în jur de 11 grade și minime apropiindu-se de 9 grade, cu aproape 10 grade mai scăzute față de weekend. În timpul nopții se va resimți o răcoare și mai accentuată. Meteorologii de la ANM estimează minime de până la 2 grade și chiar 0 grade.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri