26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Averse de ploaie se abat asupra României începând din 8...

PROGNOZA METEO. Averse de ploaie se abat asupra României începând din 8 februarie. Meteorologii indică regiunile vizate. Timp neobișnuit

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Meteorologii anticipează un flux de precipitații începând cu ziua de vineri, 8 februarie, pe teritoriul României. Pe lângă aceasta, fenomenul curios de încălzire face ca temperaturile să se ridice peste așteptări, ajungând până la valori de peste 20 de grade Celsius în anumite regiuni.

Conform previziunilor meteo emise de către meteorologi pentru ziua de 8 februarie, ne va surprinde un climat atipic. Pare că ne îndreptăm către vară, nu spre sfârșitul iernii.

Prognoza indică niveluri termice semnificativ mai înalte decât media caracteristică acestui moment al anului. Maximele urmează să atingă 11 grade în Transilvania, iar în partea sudică a țării temperatura poate ajunge la 20 de grade.

Pe de altă parte, temperaturile din timpul nopții coboară între 0 și 10 grade. Cele mai reci condiții se vor resimți în depresiunile din zonele montane, dar chiar și așa, condițiile termice actuale sunt inedite pentru februarie.

Referindu-se la aversele de ploaie din data de vineri, 8 februarie, meteorologii precizează că vor fi afectate regiunile din Maramureș, Moldova și nordul Transilvaniei, precum și zonele montane.

De asemenea, vineri, vântul va avea viteze însemnate în zonele de munte, precum și în nord-vestul și vestul țării, unde intensificările sunt preconizate și la altitudini mai reduse.

PROGNOZA METEO. Căldură neobișnuită și precipitații, 8 februarie. Previziuni ANM

„Condițiile meteo vor fi surprinzător de plăcute pentru această perioadă. Cerul se va acoperi parțial cu nori în partea nordică a țării, iar ploile vor fi slab reprezentate și se vor localiza mai ales în Maramureș, nordul Transilvaniei, Moldova și în zonele montane adiacente. În restul regiunilor, cerul va fi mai mult senin.

Vântul va prezenta o dinamică de slabă până la moderată, cu puncte de intensificare în zonele înalte ale munților, în special în Carpații Orientali și Munții Apuseni, dar și la câmpie, predominant în vest și nord-vest. Ceata va apărea izolat dimineața și noaptea, mai cu seamă în Oltenia, sudul Moldovei și în căldările transilvănene”, transmit meteorologii în previziunile lor.

În București, vremea de pe 8 februarie va fi neobișnuit de blândă. Se prognozează că termometrele vor indica valori de până la 18 grade pe parcursul zilei, iar pe timp de noapte temperaturile nu vor scădea sub 3-5 grade.

Cerul va fi variabil în decursul zilei și vântul va sufla ușor până la moderat, conform celor comunicate de către ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri