6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Fenomen meteorologic surprinzător în toată România începând cu data de...

PROGNOZA METEO. Fenomen meteorologic surprinzător în toată România începând cu data de 31 ianuarie. ANM prezice condiții climatice neobișnuite

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Un eveniment meteorologic neobișnuit va afecta România începând de miercuri, 31 ianuarie. Administrația Națională de Meteorologie a revizuit prognoza și avertizează asupra unui climat atipic pentru această perioadă a anului.

Specialiștii de la ANM au emis o prognoză revizuită pentru ziua de miercuri, 31 ianuarie, care indică o stare atmosferică ciudată. Ei anticipează apariția unui fenomen extraordinar de temperaturi ridicate pentru acest timp al anului.

Temperaturile vor începe să crească substanțial încă de dimineață, aducând cu sine o vreme neobișnuit de caldă pentru ianuarie. Maximele vor mișca între -1 grad în regiunile montane înalte și până la 12 grade în sudul și estul țării.

Pe timp de noapte, însă, mercurul în termometre va coborî până la valori între -8 și 1 grad Celsius. Cel mai frig va fi în văile Carpaților Orientali, unde se pot înregistra temperaturi între -14 și -11 grade. Altfel, precipitațiile vor lipsi, cu excepția unor rafale de vânt mai puternice, ce se pot manifesta în zonele de munte.

PROGNOZA METEO. Condiții climatice surpriză pentru ziua de miercuri, 31 ianuarie. ANM oferă detalii noi

„Vremea va fi predominant însorită și se va încălzi în comparație cu zilele anterioare, mai ales în timpul zilei. Cerul va fi degajat, iar vântul va sufla slab la moderat, cu posibile intensificări pe crestele muntoase. În zonele joase și mai ales pe timpul nopții și dimineața, există posibilitatea formării ceții”, se menționează în prognoza ANM.

Referitor la vremea din București, efectele maselor de aer cald vor fi simțite cel mai intens. Conform previziunilor ANM, Capitala se va bucura de temperaturi neașteptat de mari pentru acest moment al anului.

Se anticipează formarea ceții în primele ore ale zilei ca urmare a încălzirii bruște. În timpul zilei, vântul va rămâne slab, iar cerul va fi clar și luminos.

Temperaturile vor fi semnificativ mai mari decât este normal pentru această perioadă, cu maxime în jurul a 7 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -4 și -2 grade, conform ultimei actualizări oferite de ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri