10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZĂ METEO. Furtuna lovește țara! Un val polar friguros se apropie. Scădere...

PROGNOZĂ METEO. Furtuna lovește țara! Un val polar friguros se apropie. Scădere bruscă a temperaturilor începând cu 13 februarie. Actualizări la prognoza de la ANM

Date:

Stiri Similare

PROGNOZĂ METEO. Un ciclon provenit din bazinul Mediteranean a invadat România și a declanșat deja condiții extreme de vreme în mai multe zone ale națiunii. De marți, 13 februarie, ne putem aștepta la un regim sever de vreme, incluzând ploi abundente, vijelii și vânturi torențiale.

Gradul de căldură va nota o cădere semnificativă, iar specialiștii în meteorologie indică sosirea unui nou val friguros. Nu mai sunt așteptate maxime de 22 de grade Celsius; doar pe alocuri termometrele ar putea înregistra până la 14 grade. Totuși, în majoritatea locurilor, temperatura va oscila în jurul valorii de 10 grade.

Precipițiile din ziua de marți se preconizează a fi abundente, iar în zone montane acestea se vor transforma în ninsoare și lapoviță datorită temperaturilor mai coborâte.

De asemenea, meteorologii ANM au emis un aviz pentru perioada dintre 12 februarie, ora 14, și 14 februarie, ora 10, avertizând asupra cantității semnificative de precipitații și a intensificărilor vântului.

Detalii noi despre prognoza ANM

”Pe parcursul intervalului anunțat, în majoritatea regiunilor țării vor prevala precipitațiile, care vor cumula în medie între 15 și 25 l/mp. Vor predomina ploile, cu posibile averse și fulgere, mai ales în sud-estul țării. În zona montană și, pe parcursul nopții de marți spre miercuri, chiar și în regiunile de deal și de șes din Transilvania și Moldova vor apărea precipitații de tip mixt.

Marți, vântul va lua în putere mai ales în înălțimile montane, cu particularitate în Carpații Meridionali și Carpații Orientali, unde se pot înregistra rafale de 60…80 km/h. Rafale puternice pot surveni și în partea estică, dar și local în regiunile vestice și sud-vestice, unde vitezele vor fi, în general, de 45…55 km/h”, au informat serviciile meteo.

Vremea tristă și mai friguroasă va persista și în zilele ce urmează, cu temperaturi în continuă descreștere. Deși prognoza ANM sugerează temperaturi peste media normală pentru această perioadă, e clar că vor fi temperaturi mai jos decât în săptămâna anterioară.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri