19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZĂ METEO. O masă de aer rece acoperă România în data de...

PROGNOZĂ METEO. O masă de aer rece acoperă România în data de 16 februarie, vineri. Vremea devine haotică. Actualizare a predicțiilor ANM

Date:

Stiri Similare

PROGNOZĂ METEO. Un curent polar friguros va atinge România la sfârșitul acestei săptămâni, începând cu data de 16 februarie, vineri. ANM avertizează de degradare meteorologică în diverse regiuni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a revizuit previziunile pentru ziua de vineri, 16 februarie. Conform specialiștilor în meteorologie, ne așteptăm la ninsori și un val consistent de frig, care va provoca tulburări climatice în anumite părți ale țării.

După ultimele raportări ale ANM, se preconizează că temperaturile vor scădea. Prin urmare, temperaturile maxime la nivel național vor fi cuprinse între 3 și 12 grade Celsius.

Temperaturele nocturne vor coborî și ele, ajungând între -4 și 5 grade Celsius, iar fenomenul de ceață va fi prezent pe timpul nopții și în primele ore ale dimineții.

În plus, vremea de vineri, 16 februarie, va aduce condiții meteo dure. Se anticipează căderi de zăpadă în zona montană înaltă și precipitații slab cantitative. În Dobrogea, vântul va sufla cu putere.

PROGNOZĂ METEO. Început de weekend cu ploi și lapoviță în România, din 16 februarie. ANM prognozează condiții meteo severe

„Temperaturile vor înregistra o scădere în partea de sud-est a țării față de ziua precedentă, dar vor crește în alte regiuni. Vom avea cer variabil, cu nori densi în partea estică și sud-estică, unde local, mai ales dimineața, se vor înregistra precipitații mixte, apoi predominate de ploi.

Vântul va avea alură slabă și moderată, însă va prezenta intensificări pe alocuri în Dobrogea. Pe timpul dimineții și nopții, pe arii restrânse va apărea ceață”, indică prognoza meteo publicată de ANM.

În București, vremea va fi mult mai rece vineri, 16 februarie, comparativ cu temperaturile de weekend trecut. Maximele în Capitală nu vor trece de 7 grade Celsius.

Minimele nocturne vor scădea la 1-2 grade Celsius. Cerul va fi predominant acoperit, iar vântul va sufla în rafale slabe și moderate. De asemenea, se estimează ploi în a doua parte a zilei în Capitală, conform previziunilor ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri