6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Ploi abundente în diverse regiuni din România începând de sâmbătă,...

PROGNOZA METEO. Ploi abundente în diverse regiuni din România începând de sâmbătă, 3 februarie. Actualizare de la ANM: Vremea se înrăutățește

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Serviciul de meteorologie național, ANM, prezice o schimbare meteorologică pentru sâmbătă, 3 februarie. Se așteaptă un front de precipitații însemnate, atât sub formă de ploaie, cât și de ninsoare, care ar putea provoca probleme serioase în anumite părți ale țării.

ANM a revizuit recent previziunile meteorologice pentru ziua de sâmbătă, 3 februarie. La sfârșitul săptămânii, ne așteaptă o modificare a condițiilor meteo. Chiar dacă temperaturile vor rămâne relativ înalte, asta nu exclude apariția intemperiilor.

Conform noii prognoze emise de ANM, se preconizează o succesiune de ploi în regiunile Transilvania, Banat și Crișana. Alte zone vor înfrunta precipitații mai puțin severe.

În plus, regiunea Maramureș și zonele montane, atât din Carpații Orientali cât și din cei Occidentali, se vor confrunta cu ninsori ample la cote înalte, în data de sâmbătă, 3 februarie.

Cu privire la temperaturi, vârfurile termice de sâmbătă vor ajunge la aproximativ 10 grade în anumite locații, pe când în alte regiuni nu vor depăși 2 grade Celsius. Noaptea, temperaturile scad chiar și până la -6 și 4 grade Celsius. Astfel, vremea se prevede a fi mai blândă decât este tipic pentru această perioadă a anului.

PROGNOZA METEO. Fenomene meteorologice neașteptate pentru sâmbătă, 3 februarie

„Temperaturile vor fi mai ridicate decât media săzonului pe întreg teritoriul țării. Cerul va prezenta înnorări prelungite în partea de nord, centrală și vestică a țării, pe când în sud și sud-est va fi parțial noros cu perioade de cer senin.

Vom avea parte de precipitații sub diverse forme în Maramureș și în zona montană a Carpaților Orientali și Occidentali (predominând ninsorile la înălțime) și precipitații preponderent lichide pe arii restrânse în Transilvania, Crișana și Banat; în restul regiunilor sunt posibile ploi izolate și slabe. Există și riscul de polei în anumite locuri. Vântul va sufla cu putere în zonele montane înalte, dar poate câștiga intensitate și în zonele mai joase, mai ales în sudul țării”, indică ANM.

În capitala București, vremea se menține surprinzător de caldă pentru sâmbătă, 3 februarie. Potrivit ultimelor informații meteo de la ANM, se estimează temperaturi maxime de până la 8 grade în prima zi de weekend.

Noaptea, mercurul în termometre se va situa între -3 și 0 grade Celsius. Cerul va avea parte de înnorări alternante, iar vântul va bate cu o intensitate medie, fără să aducă precipitații.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri