3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Previziuni pentru întregul sfârșit de săptămână și maximele termice așteptate!...

PROGNOZA METEO. Previziuni pentru întregul sfârșit de săptămână și maximele termice așteptate! Furtuna Isha aduce haos în aceste regiuni. Actualizare recentă de la ANM

Date:

Stiri Similare

Furtuna Isha a devastat multe locuri în Europa, lăsând în urmă daune și în România. Deși vremea a fost mai favorabilă în ultima vreme, incidente meteorologice au avut loc totuși în unele părți ale țării, cum a fost cazul locuitorilor din Rânca, județul Gorj, care au fost blocați de zăpadă. În prezent, 21 de județe se confruntă cu alerte de ninsori puternice și temperaturi extrem de scăzute.

Județele afectate sunt Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj.

Specialiștii de la ANM prezic că în weekend vom avea parte de revenirea ninsorilor, în special în partea de nord, centru și nord-est a țării, și o scădere marcantă a temperaturilor în majoritatea regiunilor. Va sufla și vânt puternic, amplificând senzația de rece.

Starea vremii în sfârșitul de săptămână

Conform analizelor de la meteoradar.ro, un front atmosferic ce a trecut peste țară în noaptea dintre vineri și sâmbătă a condus la apariția unui nou val de precipitații. Zăpada va fi prezentă îndeosebi în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și centrul acesteia, în vreme ce în alte regiuni vor cădea precipitații sub formă mixtă sau ploaie.

Oltenia va beneficia de condiții meteo însorite, cu posibile temperaturi de până la 9 – 12°C. În alte zone, cum sunt nordul, centrul, nord-estul și sud-estul țării, se vor înregistra temperaturi între 0 și 5°C. Datorită rafalelor de vânt, temperatura percepută va fi mai mică pe tot cuprinsul țării.

Duminică, 28 ianuarie, se prognozează căderi de ninsoare ușoară în unele regiuni estice, urmate de precipitații exclusiv montane spre seară.

În Oltenia temperaturile vor atinge din nou valori mai ridicate, între 7 și 10°C, pe când Moldova de nord și Transilvania de est se vor situa între 0 și 2°C. Pentru restul teritoriului național, se așteaptă variații termice între 2 și 7°C.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri