12/12/2024
vremea.jpg

Se anunță o reversiune neobișnuită a condițiilor meteorologice, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat previziunile. Un val neașteptat de căldură se prefigurează, determinând o fluctuație majoră a temperaturilor, motiv pentru care cetățenii trebuie să fie pregătiți pentru acest fapt.

O valtoare a temperaturilor este anticipată pentru zilele ce urmează. Directorul ANM, Elena Mateescu, a comunicat despre o revizuire a raportului meteo. Finalul lui februarie aduce schimbări neașteptate în termometre.

Conform declarațiilor făcute de specialistul în meteorologie, în intervalul imediat, temperaturile vor înregistra valori semnificativ mai înalte față de media acestei perioade a anului.

Există regiuni în care temperaturile ar putea atinge chiar și 20 de grade Celsius, o situație complet atipică pentru acest moment al anului, subliniază Mateescu de la ANM.

”În zilele ce vin, vom înregistra un climat mai blând decât cel obișnuit, cu maxime termice în ascensiune, și anume începând cu mijlocul săptămânii curente. Așteptăm valori maxime de până la 13…14 °C pentru azi și mâine, în timp ce ziua de miercuri ar putea aduce diferențe termice variind între 5 și 14°C, inclusiv în zona Capitalei, unde se estimează 10…12 °C.

Începând de joi, vom observa maxime între 8 și 16°C, și în Capitală, 14…15°C, pentru ca sfârșitul săptămânii să vină cu valori care pot ajunge chiar și la 17…18°C, iar în unele partea sudice să atingem posibil și 19-20 de grade”, a explicat Elena Mateescu pe Antena 3 CNN.

ANM își actualizează prognoza meteo. Căldură neobișnuită la sfârșitul lui februarie

Dar asta nu e tot, se pare că întreaga lună februarie va fi caracterizată de asemenea fluctuații temperatura, ceea ce înseamnă că previziunile ANM rămân aplicabile.

Numai începând cu 1 martie ne vom da seama ce schimbări vor mai surveni și dacă condițiile climatice vor persista sau se vor modifica iar. „Prin urmare, ne așteptăm la un climat mai cald decât cel normal, așa cum a fost de-a lungul întregului februarie, și ținând cont că am înregistrat deja un record de abatere termică pozitivă pentru perioada 1-18 februarie, atingând o medie de 6,6 °C.

Luând în considerare prognoza până la finele lunii, februarie anul acesta are șanse să intre în istorie ca una dintre cele mai calde, depășind chiar recordul din 2016, când am avut o deviație termică pozitivă de 5,7 °C”, a adăugat Mateescu pe Antena 3 CNN.

About The Author