26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZĂ METEO. Se anunță temperaturi tipic primăverii! Previziunile meteo pentru săptămâna 29...

PROGNOZĂ METEO. Se anunță temperaturi tipic primăverii! Previziunile meteo pentru săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie. Ultimile detalii de la ANM

Date:

Stiri Similare

PROGNOZĂ METEO. Există motive de bucurie referitoare la starea vremii. De la ziua de duminică, 28 ianuarie, se observă o creștere a presiunii atmosferice, ceea ce va duce, fără îndoială, la o încălzire a temperaturilor în primele zile ale săptămânii viitoare. Deși nopțile vor rămâne geroase, ziua soarele ne va încălzi.

Conform ANM, sfârșitul lui ianuarie și pragul lui februarie se anunță a fi neobișnuit de blând, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În urma frigului năprasnic, ni se pregătesc zile cu aer de primăvară.

Încălzire a vremii în perspectivă

„În decursul săptămânii ce urmează, aspectul general al vremii va părea placut, iar temperaturile se vor apropia de pragurile obișnuite pentru aceasta perioadă. Maximele termice vor varia între -2 şi 8 grade, în timp ce minimele se vor situa între -12 şi 0 grade, cele mai scăzute înregistrându-se în zonele depresionare.

Cu apropierea sfârșitului de luna ianuarie, se va simți o creștere treptată a temperaturilor, iar la startul lui februarie vom beneficia de o atmosferă primăvăratică în majoritatea regiunilor din țară. În regiunile meridionale, sud-vestice și de sud-est temperaturile vor depăși 12…15 grade Celsius. Schimbările de temperatură vor fi cauzate de un curent de aer cald care provine din partea de vest și sud-vest a Europei”, ne spune Oscar Stanciu, specialist în meteorologie la Observator.

Ce spune ANM despre perioada 29 ianuarie – 5 februarie

Temperturile înregistrate vor fi mai mari decât cele tipice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, având o deviație termică pozitivă mai pronunțată în zonele din afara arcului carpatic.

În ceea ce privește precipitațiile, se preconizează un surplus în Munții Apuseni și în partea de nord a Carpaților Orientali, în vreme ce în zonele din afara arcului carpatic vor fi mai puține decât normal, iar în alte regiuni vor fi proporționate cu cele obișnuite pentru această perioadă.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri