26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Se anunță vreme rea de pe data de 2 februarie,...

PROGNOZA METEO. Se anunță vreme rea de pe data de 2 februarie, cu posibile condiții meteorologice severe

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Meteorologii avertizează că timpul atmosferic va suferi transformări începând din 2 februarie. Ne confruntăm cu un nou val de vreme extremă, așa că este crucial să fim pregătiți pentru sfârșitul săptămânii.

Administrația Națională de Meteorologie a dezvăluit previziunile climatice pentru ziua de vineri, 2 februarie. Se anticipă o răcire a vremii, lucru care va duce la diminuarea temperaturilor în diverse regiuni ale națiunii.

Conform datelor de la Administrația Națională de Meteorologie, vom avea parte de un climat relativ cald, cu mercurul din termometre fluctuând între -1 și 10 grade Celsius pe tot cuprinsul țării. În mod special, în sud, condițiile termice vor fi mai blânde decât ar fi tipic pentru acest moment al anului.

Pe de altă parte, temperaturile cele mai scăzute se vor încadra între -7 și 1 grad Celsius pe timp de noapte. În ciuda temperaturilor pozitive pe timpul zilei, nu este exclusă posibilitatea unor fenomene meteo severe. În regiunile intracarpatice este posibil să avem zăpadă, iar în sud șansele de a avea ploaie rămân înalte.

În zona montană, vântul se preconizează a sufla cu mai multă forță în ziua de 2 februarie, la altitudini înalte. Rafalele de vânt ar putea afecta și câmpia din centrul, estul și sud-vestul țării.

PROGNOZA METEO. Administrația Națională de Meteorologie prezice o zi neobișnuit de caldă pentru 2 februarie

„În regiunile muntoase se așteaptă înnorări persistente și local pot apărea precipitații slabe mixte. În alte zone ale țării, cerul va avea o acoperire noroasă intermitent și sporadic, mai ales în sud la începutul perioadei, se pot înregistra precipitații.

Vântul va avea o intensitate de la slabă la moderată, cu întreruperi de vânt mai puternic la altitudini mari și, pe parcursul zilei, chiar în zonele de câmpie din regiunile centrale, de est și sud-vest,” indică previziunile meteorologice eliberate de ANM.

În București, se preconizează o zi de 2 februarie neobișnuit de caldă, cu temperaturi peste media obișnuită pentru această perioadă a anului, după cum afirmă specialiștii de la ANM.

Maximele vor atinge aproximativ 7 grade Celsius, iar noaptea, termometrele vor indica între -2 și -4 grade Celsius. Pe durata zilei, probabilitatea de precipitații va fi semnificativă, menționează specialiștii ANM. În schimb, vântul va sufla ușor până la moderat.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri