3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Sosirea unui nou val de frig în week-end, pe 27...

PROGNOZA METEO. Sosirea unui nou val de frig în week-end, pe 27 ianuarie. Actualizare de ultim moment de la ANM. Zonele afectate de viscol

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Vremea capătă un nou aspect în acest week-end, de pe 27 ianuarie. ANM a actualizat predicțiile meteorologice, semnalând zonele în care se va simți gerul, dar și cum va fi situația climatică pe cuprinsul întregii țări.

Pentru sâmbătă, 27 ianuarie, ANM a emis o nouă prognoză meteorologică, indicând o situație atmosferică destul de imprevizibilă pe mai multe fronturi.

Vântul puternic va fi prezent în anumite regiuni, în timp ce în alte părți ale României vom întâlni temperaturi neobișnuit de mari. Conform previziunilor ANM, temperaturile se vor majora începând cu 27 ianuarie.

Cu toate acestea, în nordul țării și în alte locuri este de așteptat să avem parte de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare. În zonele montane înalte, se anticipează că viscolul va fi puternic.

La capitolul temperaturi, se estimează că sâmbătă, 27 ianuarie, maximele vor atinge 8 grade Celsius în anumite regiuni, pe când în altele nu vor trece de 1 grad, conform meteorologilor de la ANM.

PROGNOZA METEO. Vreme surprinzătoare pentru sâmbătă, 27 ianuarie

Noaptea va aduce scăderi de temperatură, dar nu așa de drastice precum în zilele anterioare. Se prognozează că minimele naționale vor oscila între -4 și 0 grade Celsius.

„Temperaturile vor fi, în general, peste medie în majoritatea teritoriilor, mai ales în vest și sud. Va fi un cer predominant înorat, cu precipitații mixte pe alocuri în partea de nord a țării și izolat în alte regiuni.

La munte va cădea zăpadă, uneori în cantități considerabile. Vântul va sufla puternic în zona montană, formând troiene de zăpadă, însă va fi intens și în câmpiile joase, mai ales ziua, în sud-vest, centrul și nord-estul țării”, explică prognoza meteorologică anunțată de ANM.

Și în București ne așteaptă o zi de sâmbătă, 27 ianuarie, mai caldă, însă nu lipsită de precipitații mixte slabe și vânturi de intensitate scăzută până la moderată.

Pentru ce privește mercurul în termometre în Capitală, se așteaptă valori maxime de până la 5 grade Celsius și minime ce pot coborî la -1 grad Celsius sau chiar -2 grade.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri