3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriPrognoza Meteo. Temperaturile cresc începând cu 10 februarie. Revizuirea vremii anunțată de...

Prognoza Meteo. Temperaturile cresc începând cu 10 februarie. Revizuirea vremii anunțată de ANM. Eveniment rar meteorologic în România

Date:

Stiri Similare

Prognoza Meteo. De sâmbătă, 10 februarie, se observă un eveniment meteorologic rar în România. Condițiile climatice vor înregistra modificări, după ce ANM a actualizat previziunile și aduce ultimele informații.

Administrația Națională de Meteorologie a emis previziunile pentru ziua de 10 februarie. Meteorologii raportează un eveniment meteorologic neobișnuit pentru luna februarie: un curent de aer cald care va propulsa termometrele la valori de peste 20 de grade Celsius.

Conform ANM, temperaturile foarte ridicate vor prevala sâmbătă, 10 februarie. Se așteaptă maxime ce vor depăși 21 de grade Celsius în anumite regiuni, în timp ce alte locuri vor înregistra temperaturi pe la 12 grade Celsius.

Pe de altă parte, valorile termice nocturne vor scădea între 1 și 10 grade Celsius. Așadar, nu se vor înregistra temperaturi sub zero, ceea ce ar fi fost caracteristic pentru această perioadă a anului.

Pentru ziua de 10 februarie nu se prevăd precipitații și nici alte evenimente meteo extreme. Vântul ar putea prezenta unele rafale mai puternice la altitudini montane, dar în general va fi slab.

Prognoza Meteo. Vreme neobișnuit de caldă pentru luna februarie, anunțată pentru sâmbătă, 10 februarie

„Temperaturile contină să fie neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, mai ales în a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi predominant senin, cu încetosări trecătoare spre seară și pe timpul nopții în vestul țării, însă șansele pentru ploaie slabă sunt minime.

În zonele vestice și sud-estice ale teritoriului, precum și în zona montană înaltă, vântul va sufla de la slab la moderat, cu câteva intensificări ocazionale. În timpul dimineții și al nopții, mai ales în zonele de câmpie și în depresiuni, se poate forma ceață izolat”, conform prognozei emise de ANM.

În București, se așteaptă o zi de 10 februarie neobișnuit de călduroasă. Maximele în capitală se estimează a atinge 20 de grade Celsius, în timp ce minimele nocturne vor varia între 4 și 6 grade Celsius.

Spre finalul nopții este posibil să apară condiții de ceață, iar vântul va avea o intensitate slabă până la moderată. În Capitală nu este prevăzută ploaia și cerul va fi în mare parte senin, după ultimele actualizări de la ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri