3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZĂ METEO. Un val de căldură se extinde peste România duminică, 28...

PROGNOZĂ METEO. Un val de căldură se extinde peste România duminică, 28 ianuarie. Meteorologii anunță o transformare marcantă a vremii. Temperaturile cât se vor înălța

Date:

Stiri Similare

PROGNOZĂ METEO. Din nou, ne surprinde vremea ce urmează să se instaleze începând cu ziua de duminică, 28 ianuarie. Meteorologii de la ANM prevăd valori termice peste medie. O undă de caldură va parcurge națiunea în weekend.

Specialiștii de la ANM au emis o previziune meteorologică pentru ziua de duminică, 28 ianuarie. Potrivit acestora, vom fi sub influența unui nou val termic mai cald. Nu se știe precis cât va persista această situație, dar e sigur că unele zone vor înregistra temperaturi surprinzător de mari în timpul acelei zile.

După cum indică previziunile meteorologice ale ANM, în întreaga țară, temperaturile din data de duminică, 28 ianuarie, vor fi mult superior mediilor caracteristice pentru acest moment al anului.

Temperaturile maxime pot ajunge la valori de până la 7 grade Celsius în unele regiuni, în timp ce în alte locuri nu vor depăși 1 grad Celsius. Noaptea, însă, mercurul termometrelor va coborî între -9 și -1 grad Celsius, cele mai scăzute temperaturi fiind înregistrate în zonele depresionare.

Chiar dacă în anumite părți ale țării vremea se menține caldă, la munte se anticipază că vor cădea ninsori duminică, pe 28 noiembrie. În plus, vântul va sufla cu putere pe vârfurile montane.

PROGNOZĂ METEO. ANM informează despre condițiile meteorologice din duminică, 28 ianuarie

„Temperaturile vor continua să se mențină peste normele caracteristice acestei date în majoritatea regiunilor țării. Cerul va fi temporar înnorat și vor exista precipitații slabe, sub formă de zăpadă pe arii restrânse la munte și izolat sub formă de precipitații mixte în alte zone. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare pe înălțimi și în sud-estul teritoriului”, se arată în prognoza meteo oferită de ANM.

Și în capitală, București, se anunță temperaturi neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului. Astfel, meteorologii ANM prognozează pentru duminică, 28 ianuarie, un termometru care va indica până la 6 grade Celsius.

Pe timpul nopții, însă, se va resimți o răcire, cu maxime ce vor coborî la -2 și -4 grade Celsius, în special la periferii.

În contrast, nu se așteaptă precipitații, spre deosebire de sâmbătă. Cerul va fi parțial noros în ultima zi de weekend, iar vântul va avea un comportament liniștit, suflând slab până la moderat, conform datelor ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri