10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZĂ METEO. Val de căldură peste România începând cu duminica, 10 martie....

PROGNOZĂ METEO. Val de căldură peste România începând cu duminica, 10 martie. Condițiile meteorologice devin imprevizibile. ANM a revizuit previziunile

Date:

Stiri Similare

PROGNOZĂ METEO. Un flux de căldură va traversa România începând cu ziua de duminică, 10 martie. Administrația Națională de Meteorologie și-a actualizat previziunile, indicând o deviere semnificativă a vremii de la normele caracteristice sezonului.

Previziunile meteorologice pentru duminica, 10 martie au fost revizuite de ANM. Se anticipă o schimbare radicală a temperaturilor, care vor crește simțitor sub influența unui val de căldură ce va cuprinde întreg teritoriul țării.

Conform noilor date furnizate de ANM, temperaturile maxime de duminică, 10 martie, vor atinge până la 18 grade Celsius în unele regiuni, pe când în alte locuri nu vor depăși 11 grade Celsius.

Noaptea, temperaturile vor scădea atingând între 10 și 1 grad Celsius. Cele mai scăzute temperaturi, până la -2 grade Celsius, se vor înregistra în depresiunile din Carpații Orientali.

Soarele va străluci pe întreg teritoriul țării, cu excepția nord-vestului și centrului unde sunt preconizate ploi. De asemenea, vor fi precipitații slabe la munte, conform noii prognoze oferite de ANM.

PROGNOZĂ METEO. Actualizarea ANM pentru duminică, 10 martie. Starea vremii

„Temperaturile vor crește comparativ cu zilele anterioare, devenind neobișnuit de calde, în special în regiunile vestice și sud-vestice. Predominant, vremea va fi însorită în majoritatea zonelor țării, dar spre seară, norii își vor face apariția începând din vest. În nord-vest și centru, precum și în zonele montane, vor fi posibile ploi slabe și trecătoare.

La altitudini înalte, în mod special în Carpații Orientali, apar precipitații mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu rafale mai puternice în Carpații Occidentali și Meridionali, dar și în zonele de vest și sud-est. În regiunile din afara arcului carpatic, izolat, dimineața și noaptea se poate forma ceață”, a comunicat ANM.

Capitala va experimenta o vreme deosebit de caldă pe data de duminică, 10 martie. ANM prezice temperaturi neobișnuite pentru această perioadă, cu valori maxime în jurul a 15 grade Celsius în București.

Cerul va fi clar dimineața, urmând să se înnoreze pe parcurs, însă nu sunt anticipate precipitații. Vântul va prezenta o intensitate de la slabă la moderată, iar nocturn, mercurele termometrelor va coborî la 4-5 grade Celsius.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri