14.4 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO: Val friguros pătrunde în România marți, 30 ianuarie. Cod de...

PROGNOZA METEO: Val friguros pătrunde în România marți, 30 ianuarie. Cod de avertizare de la ANM pentru aceste regiuni. Se anunță vreme nefavorabilă

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO: Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) prevede o incursiune a aerului polar în România începând de marți, 30 ianuarie. Temperaturi scăzute vor afecta țara, iar în unele părți se vor manifesta condiții meteo severe.

ANM a difuzat predicțiile meteorologice pentru marți, 30 ianuarie. Sfârșitul lunii ianuarie ne aduce o schimbare drastică a condițiilor meteorologice, inclusiv temperaturile.

Chiar dacă luni am experimentat temperaturi mai blânde, se preconizează că marți, 30 ianuarie, vom întâmpina precipitații sub formă de zăpadă și dimineți cu frig intens.

Conform predicțiilor ANM, frigul va fi simțit în întreaga țară. Se așteaptă căderi de zăpadă, în special în regiunea de sud-est.

Însă, în estul Dobrogei, situația va fi chiar mai severă. Aici se prezice o tempete de vânt, cu rafale de viteză mare, conform meteorologilor ANM.

PROGNOZA METEO: Frig accentuat pe 30 ianuarie

Temperaturile înregistrate marți, 30 ianuarie, vor varia la nivel național între 0 și 8 grade Celsius pe timpul zilei. Noaptea, mercurul din termometre va coborî între -11 și 0 grade.

Regiunea în care se va simți cel mai mult frigul va fi în depresiunile estice din Transilvania. Pe timp de dimineață, există posibilitatea formării de ceață, astfel șoferii trebuie să conducă cu precauție.

„Vremea va rămâne geroasă dimineața și pe timp de noapte. Cerul va prezenta înnorări în sud-estul țării, unde vor fi ninsori slabe. Vântul va bate slab la moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în estul Dobrogei. Dimineața și noaptea vor fi perioade de ceață, predominant în zonele vestic și izolat în alte regiuni”, indică predicția meteorologică emisă de ANM.

Și capitala României, București, se pregătește pentru o răcire, comparativ cu finalul săptămânii anterioare. În consecință, marți, 30 ianuarie, temperaturile maxime nu vor trece de 5 grade Celsius.

Pe timpul nopții va fi și mai frig, cu temperaturi atingând chiar -7 grade Celsius. Cerul va fi variabil pe durata zilei, iar vântul va sufla ușor până la moderat.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri