10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZĂ METEO. Valuri de căldură neașteptate peste tot în România! Vremea se...

PROGNOZĂ METEO. Valuri de căldură neașteptate peste tot în România! Vremea se dezlănțuie în zilele ce urmează. Anunțuri recente de la ANM

Date:

Stiri Similare

PROGNOZĂ METEO. În țara noastră continuă să se înregistreze temperaturi ridicate, neobișnuite pentru acest moment al anului, dar doar în anumite părți. Deși valorile nu mai ajung la 22 de grade, există zone unde se vor simți 14-15 grade.

Specialiștii în meteorologie de pe site-ul meteoradar.ro anunță că vineri vom avea parte de îngheț pe suprafețe largi în nord, centru, vest și sudul țării. În zonele joase, temperaturile minime se vor apropia de limitele gerului, iar ceața va fi prezentă dimineața în anumite locuri.

Mijlocul zilei aduce temperaturi care vor atinge aproximativ 10 – 13°C în partea vestică a națiunii și cea mai mare parte a Munteniei, pe când în Moldova, Dobrogea și Câmpia Bărăganului se așteaptă maxime între 6 și 9°C, iar pe ici-colo e posibil să apară ceațuri și ploi ușoare.

Prognoza pentru următoarele zile

Și informațiile ANM confirmă aceste așteptări. Elena Mateescu de la Antena 3 CNN a relatat detaliat situația. Se preconizează o sâmbătă asemănătoare cu vineri la capitolul vreme, posibil cu temperaturi chiar mai blânde.

„Este adevărat, se menține o vreme peste medie temperată pentru această perioadă. Dacă joi, în sud-vestul țării am înregistrat din nou 13°C- 14°C, cu 12°C în capitală, vineri mizăm pe un interval de temperaturi maxime de la 5°C la 14°C, iar sâmbătă, chiar și mai încălzit cu 14°C- 16°C, mai ales în vestul țării, și mai specific în Banat și Crișana.

În sud, ne așteptăm la vârfuri termice de 10°C- 12°C, inclusiv în București cu o maximă de 10°C- 11°C. Asta indică un trend înspre o temperatură mai mare decât în mod normal. Diferența valorilor maxime, care variază ușor de la o zi la alta, între 3°C și 14°C-16°C, este un subiect interesant de urmărit cel puțin până la sfârșitul celei de a doua decene din februarie.

Prin prisma cantității de precipitații, estimăm ploicicuțe, mai ales în sud-estul teritoriului pentru ziua de sâmbătă, duminică și posibil singular în nord-vest, așadar o perioadă marcată mai ales de temperature mai înalte decât cele standard pentru săptămâna curentă”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri