6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZĂ METEO. Vârf de căldură în România începând de joi, 8 februarie....

PROGNOZĂ METEO. Vârf de căldură în România începând de joi, 8 februarie. Valorile maxime ale termometrelor și situația meteorologică la nivel național. Actualizare de ultimă oră de la ANM

Date:

Stiri Similare

PROGNOZĂ METEO. Administrația Națională de Meteorologie informează despre un climat surprinzător începând cu data de joi, 8 februarie. Specialiștii prezic o creștere semnificativă a temperaturilor din pricina unui val de căldură ce atinge praguri record.

Zilele recente au fost destul de calde, însă valul de căldură își atinge apogeul joi, 8 februarie. ANM a revizuit previziunile meteo, indicând o zi de joi excepțional de caldă.

După cele mai recente date meteorologice emise de ANM, se prevede că temperaturile maxime vor ajunge la aproximativ 19 grade Celsius spre sfârșitul săptămânii. În alte regiuni, se pot înregistra temperaturi de până la 10 grade Celsius.

Specialiștii în meteorologie afirmă că această creștere a valorilor termice este cu până la 12 grade Celsius peste mediile obișnuite pentru această perioadă a anului, fiind neobișnuit de cald pentru sezon.

Pe timpul nopții, ANM prevede temperaturi minime între 1 și 8 grade Celsius. În majoritatea părților țării nu sunt așteptate precipitații, cu anumite excepții în zonele montane.

În aceste regiuni muntoase, se pot întâlni precipitații sub formă mixtă și rafale de vânt trecătoare, mai ales joi, 8 februarie, conform celor de la ANM. De asemenea, este posibilă apariția ceții datorită schimbărilor bruște de temperatură.

PROGNOZĂ METEO. Joi, 8 februarie, o zi neobișnuit de călduroasă. Predicțiile ANM

„Continuăm să avem parte de temperaturi mult peste normele caracteristice începutului de februarie. În sudul și sud-estul țării cerul va rămâne preponderent senin, iar în alte părți se vor înregistra nori, ce persistă mai mult în regiunea nordică. Se va manifesta ploaie pe alocuri în Maramureș, iar pe spații restrânse în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, cu precipitații mixte în Carpații Orientali și Munții Apuseni la înălțimi însemnate.

Vântul va avea intensitate scăzută până la moderată, cu întăririi localizate în zonele montane înalte și izolat în câmpii, mai ales în partea de nord-vest și centru a țării. Diminețile pot să aducă episodic ceață,” explică ANM în raportul lor meteorologic.

În capitală, temperaturile din ziua de joi, 8 februarie sunt anunțate ca fiind neobișnuit de calde, cu maxime ajungând la 18 grade Celsius, adică cu 13 grade peste normalul caracteristic pentru această perioadă.

Noaptea, se estimează că mercurul în termometre va oscila între 3 și 5 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este neglijabilă, iar cerul se preconizează să rămână degajat, cu vânturi care vor sufla ușor până la moderat.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri