10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Vremea se răcește: așteptăm ninsori în România pe 14 februarie....

PROGNOZA METEO. Vremea se răcește: așteptăm ninsori în România pe 14 februarie. Alertă recentă de la ANM – schimbări meteorologice

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Pentru miercuri, 14 februarie, ANM anticipază un nou episod de ninsori ce va lovi România. Instabilitatea vremii aduce scăderi de temperatură și precipitații în diverse regiuni.

Prognoza vremii emisă de ANM pentru data de 14 februarie sugerează temperaturi semnificativ mai scăzute comparativ cu zilele precedente.

Temperaturile maxime nu vor mai depăși 13 grade Celsius în anumite regiuni, iar în altele nu vor atinge nici măcar 3 grade. Noaptea, temperaturile pot coborî până la valori între -5 și 3 grade Celsius.

Referitor la condiții meteo extreme, ANM transmite că miercuri, 14 februarie, ne așteaptă un climat dificil, cu precipitații sub formă de zăpadă la munte și în unele părți ale centrului țării, cât și averse în zonele sudice și estice.

Vântul va avea unele rafale mai intense în regiunile estice și sud-estice, sud-vestice și pe crestele montane. De asemenea, sunt anunțate episoade de ceață, conform specialiștilor în meteorologie.

PROGNOZA METEO. ANM prevede condiții meteorologice difficile începând cu 14 februarie

„Vom asista la o continuare a scăderii temperaturilor, acestea urmând să se apropie de normele caracteristice acestei perioade în partea de nord, nord-est și centru, în timp ce în restul teritoriului vor rămâne peste medii. În estul țării, înnorările vor persista, în timp ce în alte regiuni cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, urmând ca apoi să se limpezească. Vor apărea precipitații slabe, preponderent ploi în sud și est, precipitații mixte în centru și fulguieli în zona montană; în rest precipitații sporadice și izolate sunt posibile.

Suflul vântului va fi de slab la moderat, cu unele intensificări în zonele estice și sud-estice, în colțul sud-vestic, cât și în înălțimile montane. Dimineața și seara, ceața se va forma în locuri restrânse”, indică ANM în prognoza meteo emisă.

La București, temperaturile vor scădea și ele în data de 14 februarie. Se așteaptă un proces de răcire accentuat și fenomene extreme corespunzătoare. Așadar, sunt prognozate ploi ușoare în capitală, alături de un vânt slab până la moderat.

Temperaturile maxime vor fi sub 10 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 1 și 3 grade Celsius, conform ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri