6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA VREMII. Apropierea primăverii! Momentul când gradele cresc până la 15. Condiții...

PROGNOZA VREMII. Apropierea primăverii! Momentul când gradele cresc până la 15. Condiții meteorologice plăcute pretutindeni. Actualizări recente de la ANM

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA VREMII. Vestea excelentă de la specialiștii în meteorologie este că, după o perioadă de frig care părea să nu se mai sfârșească, temperaturile urmează să crească substanțial, determinându-ne să visăm la zilele blânde de primăvară. Debutul lui februarie va aduce o ascensiune a termometrelor, dar o căldură adevărată o vom resimți încă din data de 4 februarie.

Raportul ANM indică o schimbare abruptă de la frigul năprasnic de -20 de grade Celsius până la maxime ce pot atinge 15 grade Celsius. O astfel de variație rapidă poate pune organismul nostru la încercare, deci este esențial să fim precauți în privința racelilor. Cu toate acestea, am fost martorii asemenea schimbări de temperatură repetat în ultimul an.

Elena Mateescu, conducătoarea Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit detalii în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre cum se prefigurează condițiile meteorologice pentru perioada imediată și la ce ar trebui să ne pregătim.

Actualizări proaspete ANM

„În prima săptămână a lunii februarie, în special după 4 februarie, este previzibil să înregistrăm o tendință de creștere a temperaturilor de la o zi la alta, ceea ce va însemna un climat mai blând decât cel obișnuit.

Chiar, ultimele previziuni pentru sfârșitul iernii sugerează o probabilitate mare ca prima săptămână să manifeste o creștere medie a temperaturii pe intervalul 1-8 februarie, cu devieri medii pozitive de 5…6 °C în întreg teritoriul național, și cu cele mai înalte valori în regiunile sudice și sud-estice ale țării.

Practic, debutul lui februarie vine cu temperaturi în ascensiune, atingând maxime de circa 12 °C și minime în creștere, între -6 și 4°C.

„Deja de la 4 februarie vom atinge valori de 14…15 °C”, a menționat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri