13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriRecenzie Switchbot: Să descoperim împreună acest ecosistem

Recenzie Switchbot: Să descoperim împreună acest ecosistem

Date:

Stiri Similare

Pe această pagină vă voi vorbi despre despre ecosistemul Switchbot, o serie de senzori și dispozitive inteligente pentru automatizarea locuinței, care pot fi controlate de pe smartphone-urile noastre, creând astfel automatizări simple cu scopul de a ne îmbunătăți calitatea vieții.

A avea un robot majordom în casă este visul tuturor. Direct din pat, deschizând și închizând perdelele, aprinzând și stingând luminile, pornind aparatul de cafea și trezindu-vă cu mirosul de espresso.

Până în urmă cu ceva timp, totul părea o iluzie, însă în câțiva ani casa domotică a devenit o realitate. Hub-uri și dispozitive care ușurează viața de zi cu zi și care, deși nu sunt esențiale, ușurează sarcina zilnică și gândurile.

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cea mai frecventă problemă, însă, este faptul că atât de multe dispozitive, de la atât de multe case diferite, înseamnă aplicații diferite și, uneori, sisteme de gestionare diferite care nu comunică între ele. Switchbot încearcă să rezolve această problemă.

Primul pas pentru a vă transforma casa într-o casă inteligentă este să vă bazați pe dispozitivele Switchbot.

Sloganul companiei este „upgrade not waste”, ca să înțelegeți despre ce este vorba: fabricarea de dispozitive inteligente care nu sunt inteligente.

Dispozitivele emblematice ale acestei companii sunt: Switchbot Hub Mini, Switchbot Bot, Switchbot Contact Sensor și Switchbot Motion Sensor. Să ne uităm la aceste produse în mod specific și să vedem de ce ar trebui să le alegeți.

SwitchBot Hub Mini

SwitchBot Hub Mini este o telecomandă universală care grupează toate telecomenzile din casă într-un singur dispozitiv. Vă puteți asocia aparatul de aer condiționat, televizorul și toate aparatele cu infraroșu.

Configurarea este foarte simplă: trebuie doar să împerechezi Switchbot Hub Mini cu aplicația Switchbot.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să apropiați telecomanda cu infraroșu, inițiind modul „învățare inteligentă” și să așteptați ca dispozitivul să fie recunoscut în câteva secunde.

Hub Plus recunoaște automat peste 4000 de mărci și produse, dar dacă produsul dvs. nu se numără printre cele recunoscute, puteți trece la configurarea manuală.

Va fi posibilă gestionarea dispozitivelor obișnuite, cum ar fi luminile și difuzoarele, dar și a oricărui alt dispozitiv care utilizează funcția de semnal infraroșu. Este posibilă administrarea produselor atât cu o aplicație dedicată, dar și prin comandă vocală.

Hub Mini poate fi montat oriunde datorită designului său portabil și a sursei de alimentare USB flexibile și moi. Raza de acțiune a fost extinsă la 10 metri, iar pentru un control mai mare se recomandă instalarea câte unul în fiecare cameră.

Configurarea unei rutine este simplă și intuitivă, astfel încât dimineața veți fi trezit de lumina soarelui, când ieșiți afară puteți opri toate dispozitivele din casă, precum și atunci când temperatura este atinsă oprirea automată a aparatelor de aer condiționat și a ventilatoarelor.

Acest HUB este pe deplin compatibil cu dispozitive de la alte companii datorită suportului complet cu IFTTT.

Complet compatibil cu Alexa, Google Assistant și Siri.

Am folosit dispozitivul pentru a-mi face aparatul de aer condiționat inteligent: de fapt, în câteva secunde am reușit să fac telecomanda funcțională și compatibilă. Nu e rău deloc.

Switchbot bot

Acest dispozitiv permite modificarea și transformarea tuturor aparatelor de uz casnic și a întrerupătoarelor din casă în aparate automate, fără a fi nevoie să le instalați sau să le înlocuiți.

Acesta poate porni și opri mecanic orice cu ajutorul unui buton, devenind, de fapt, un „deget robotic”.

Instalarea este foarte simplă și constă în fixarea Bot lângă întrerupătorul sau butonul pe care doriți să îl robotizați cu o mică bandă de bandă adezivă 3M (deja prezentă), apăsarea pictogramei corespunzătoare în aplicația dedicată și observarea modului în care pârghia internă se balansează și aprinde sau stinge lumina sau acționează aparatul.

Ce produse pot fi robotizate cu Switchbot Bot? Să zicem că nu există nicio limită a imaginației, dar este conceput în principal pentru a automatiza lumini, ventilatoare, mașini de cafea, uși de garaj, termostate, umidificatoare, calculatoare și televizoare.

Prin achiziționarea suplimentului puteți controla comutatorul în ambele direcții pentru a porni, opri, împinge și trage.

Dispozitivul este alimentat de o baterie care poate fi înlocuită cu ușurință și care durează aproximativ 600 de zile de utilizare.

Experiența utilizatorului poate fi îmbunătățită cu ajutorul aplicației Switchbot, care ușurează viața prin setarea de cronometre și rutine. De exemplu, puteți crea o rutină care să aprindă automat luminile din cameră sau din întreaga casă dimineața, să pornească televizorul cu programul dvs. preferat și să activeze aparatul de cafea.

Cu ajutorul funcției de scenă, puteți crea rutine care pornesc numai în anumite zile ale săptămânii și cu temporizatoare specifice și nelimitate pentru fiecare configurație. Un singur clic de pe smartphone sau tabletă și vă administrați locuința direct din patul dumneavoastră.

Mai multe informații aici.

Senzor de contact Switchbot

Senzor de contact SwitchBot

Un senzor de contact care detectează mișcările interne și activează automat rutine sau scene pentru o casă mai inteligentă și, mai ales, mai sigură.

Acesta detectează deschiderea ușilor, ferestrelor sau a altor elemente (dulapuri sau dulapuri) și este ușor de instalat prin plasarea celor două componente ale senzorului una lângă cealaltă, între cadrul ușii și ușă sau între cele două ferestruici.

Domeniul de detecție se extinde până la 5 metri, la 90° pe orizontală și 55° pe verticală. Unul dintre cele două dispozitive are un magnet care trebuie poziționat cu partea din spate în jos și nu trebuie să existe mai mult de 30 cm între ele.

Atunci când cineva intră în casă, când se deschide fereastra sau când animalul de companie iese din cușcă, senzorul este activat și avertizează utilizatorul despre mișcare.

Alerta poate deveni o alarmă vocală cu ajutorul sistemului Alexa integrat. Acest dispozitiv se integrează perfect cu aparatele inteligente și, prin combinarea sa cu Switchbot Hub Mini, Alexa va alerta atunci când un hoț intră în casă.

Dispozitivul poate fi plasat oriunde, în afară de uși și ferestre, pe sertare, frigidere și cuști de animale de companie, orice considerați că trebuie monitorizat. Orice obiect poate fi făcut inteligent cu ajutorul senzorului de contact Switchbot.

Desigur, este un ecosistem inteligent, astfel încât totul poate fi conectat: scenarii, programe și rutine.

Senzor de mișcare SwitchBot

Un senzor de mișcare și lumină util pentru detectarea activității corporale chiar și în zone foarte mari.

Fiecare mișcare este tradusă în acțiune, un gest care în mod normal ar trebui să fie efectuat de o ființă umană și care, în schimb, cu Switchbot Motion Sensor este realizat de un mic robot.

Raza de detecție se extinde până la 9 metri, la 110° pe orizontală și 55° pe verticală. Cei care se tem să primească notificări perpetue pot remedia problema prin personalizarea setărilor de sensibilitate.

Plasat lângă o lampă de masă, senzorul este capabil să evalueze luminozitatea și, în funcție de nivelul de lumină din cameră, aprinde și stinge automat lampa. Acesta poate fi amplasat oriunde în casă.

Fără bază poate fi așezat pe o masă sau pe un raft, iar cu baza poate fi atașat de un obiect magnetic sau de o bază plată prin lipirea cu tampoane adezive 3M.

Creșteți nivelul de securitate a locuinței prin detectarea mișcărilor suspecte și trimiterea de notificări prin împerecherea dispozitivului cu Switchbot Hub Mini.

Recenzie Switchbot: este într-adevăr atât de util?

Așa cum am spus la început, nu sunt dispozitive esențiale, dar vorbim cu siguranță despre dispozitive care sunt utile pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi.

Mici gesturi cotidiene care pot fi realizate în mod independent pentru a transforma locuința într-o casă inteligentă, sigură și modernă.

Unul dintre principalele avantaje este numărul mare de sisteme care interacționează între ele și care, fiind produse de aceeași companie, garantează coeziunea și continuitatea.

Nu în ultimul rând, raportul calitate-preț excelent. Niciunul dintre produsele menționate mai sus nu este excesiv de scump, dar cu câteva sute de euro puteți accesa întreaga gamă de modele disponibile și vă puteți transforma apartamentul într-o casă domotică.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri