26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriRegiunea din România unde poți cumpăra pământ la prețuri extrem de scăzute....

Regiunea din România unde poți cumpăra pământ la prețuri extrem de scăzute. Numeroși vizitatori aleg această zonă pentru pacea și splendoarea peisajelor naturale

Date:

Stiri Similare

Chiar dacă în general costurile proprietăților imobiliare au crescut semnificativ în ultima perioadă, există un loc care face o excepție notabilă în Prahova, aproape de București.

Satul Gresia, parte a comunei Starchiojd, se remarcă printr-o ofertă de nerefuzat: prețul unui metru pătrat de pământ este doar un leu.

Chiar dacă sună incredibil într-un context în care prețurile la proprietăți au atins niveluri mari, oficialii locali confirmă că aceasta este situația în satul Gresia. Amplasat la o distanță mică de tumultul capitalei, acest loc este în momentul de față părăsit, ultimul său locuitor trecând în neființă acum doi ani.

Edilul-șef al satului, Cornel Gârbea, a menționat că din cei 8 locuitori care au fost cândva, acum nu a mai rămas nimeni.

Căutarea românilor pentru un refugiu liniștit

În ciuda acestor date, curios este că există o cerere mare din partea persoanelor ce sunt interesate să cumpere terenuri în această parte a județului Prahova.

„Sunt mulți cei care doresc să achiziționeze aici un colț de natură pentru a se delecta cu tăcerea și aerul nepoluat”, a afirmat primarul.

Ceea ce poate părea o oportunitate excepțională are de fapt o notă de tristețe: spopularea. Cu trecerea în eternitate a ultimului său rezident acum doi ani, satul Gresia exemplifică dinamica demografică din anumite arii rurale ale României, unde locuitorii sunt seduși de viața urbană animată și oportunitățile pe care le oferă orașele.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri