3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriS-au modificat regulile legate de semafoare! Amenzi mari pentru cei care nu...

S-au modificat regulile legate de semafoare! Amenzi mari pentru cei care nu respectă această prevedere. Foarte puțini știu de ea.

Date:

Stiri Similare

Au intervenit schimbări în normele de circulație referitoare la semafor! Sancțiuni consistente pentru conducătorii auto care nu se supun acestei reguli. Multe persoane nu sunt încă informate despre aceasta.

Lumina verde piscând la semafor este o metodă creativă pentru a îmbunătăți circulația în intersecțiile încărcate, permițând șoferilor să realizeze viraje la dreapta sau la stânga, chiar dacă semaforul principal semnalizează stop.

Totuși, ignorarea normelor legate de acest tip de semnal luminos poate antrena amenzi semnificative în baza prevederilor Regulamentului de Circulație.

Semafoarele clipește sunt montate lângă cele principale și acordă șoferilor dreptul de a nu ține cont de stopul semaforului principal pentru a executa un viraj în direcția stipulată. De cele mai multe ori, semaforul clipește va afișa o săgeată verde îndreptată către partea dreaptă sau stângă, semnificând direcția în care este permisă efectuarea virajului.

Potrivit Articolului 59 alineatul (4) din regulamentul drumurilor, în prezența semaforului verde clipește, mașinile sunt autorizate să meargă în direcția indicată de săgeată, cu obligativitatea de a acorda întâietate pietonilor și altor vehicule care au prioritate de trecere, conform promotor.ro.

Pedepse pentru ignorarea regulamentului

Sunt multe cazuri când șoferii pot contraveni acestor reguli, de exemplu, dacă nu acordă prioritate pietonilor sau altor vehicule, sau rămân pe banda de viraj dreapta când doresc de fapt să continue drept înainte. În acord cu Regulamentul de Circulație, ignorarea normelor privind schimbarea benzilor sau direcția de deplasare poate duce la aplicarea a 2 puncte de penalizare, adică o penalitate de 330 de lei.

Dacă banda este semnalizată corespunzător, cu o săgeată ce indică virajul obligatoriu, doar conducătorii care îndeplinesc acea manevră au voie să utilizeze banda respectivă. Tentativa de a eluda aglomerația și de a avansa la semafor, dar apoi de a continua drept poate constitui o infracțiune și este pasibilă de amendă.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri