20.7 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăȘtiriSalariile cadrelor didactice cresc substanțial! Care sunt valorile salariale lunare noi pentru...

Salariile cadrelor didactice cresc substanțial! Care sunt valorile salariale lunare noi pentru învățători din întreaga națiune fără distincție de domeniu. Hotărârea este definitivă

Date:

Stiri Similare

Ca urmare a protestului din anul precedent, Uniunile cadrelor didactice au reușit să capete o serie de angajamente din partea Executivului, inclusiv creșterea remunerației. Deși nu toate revendicările au fost onorate, se confirmă că în cele din urmă educatorii vor beneficia de salarii mai bune, unele chiar dublate. Cu toate acestea, o analiză detaliată a grilelor salariale ne arată că veniturile rămân relativ modeste.

Ligia Deca a comunicat noile venituri pentru cadrele didactice. Între iunie 2023 și iunie 2024, remunerațiile cadrelor didactice vor cunoaște salturi medii de peste 50%, conform anunțurilor făcute de ministrul în cauză. Prin urmare, salariul brut pentru un cadru didactic la început de carieră va trece de 6.400 de lei, iar pentru unul cu o experiență de peste 25 de ani și gradul I în învățământ, salariul brut va ajunge la peste 10.200 de lei.

Important de menționat! Discutăm despre salariile BRUTE. Cât vor primi efectiv? Semnificativ mai puțin. Un educator începător va avea un venit net de 37.44 lei, iar unul cu 25 de ani experiență doar 5967 lei.

Directorii unităților de învățământ vor beneficia și ei de majorări salariale

La sumele menționate se pot adăuga diverse sporuri, însă nu toți educatoarele și educatorii sunt eligibili pentru acestea. Șefii instituțiilor educaționale vor primi și ei venituri majorate. Impactul acestor majorări va începe să se simtă chiar din luna ianuarie.

„Permiteți-mi să ofer câteva exemple, poate sunt relevante. Am discutat despre majorarea veniturilor pentru personalul din educație. Ne amintim că aceste venituri au crescut, în medie, cu între 25 și 30% în anul precedent, iar în acest an se va adăuga o creștere medie de 20%.

Asta înseamnă că între iunie 2023 și iunie 2024 avem o creștere cumulativă, în medie, de peste 50% în sectorul educațional. Pentru directori, creșterea, dacă o comparam cu luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, avem de-a face în medie cu o creștere de aproximativ 36%, deci vorbim despre majorări semnificative”, a anunțat Ligia Deca, ministrul Educației.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri