19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriSe anunță modificări la sistemul de pensii! Se propune o nouă contribuție...

Se anunță modificări la sistemul de pensii! Se propune o nouă contribuție pe veniturile din pensii! Impactul financiar pentru pensionari poate ajunge la sute de lei pe cap de locuitor

Date:

Stiri Similare

O nouă contribuție financiară pe pensii ar putea fi aplicată, ducând la scăderea veniturilor pensionarilor cu sume considerabile. Ce planuri are Executivul?

Pensiile au fost recent majorate, dar aceasta nu pare a fi o schimbare permanentă. Partidul Național Liberal propune implementarea unei noi contribuții pentru pensii. Un astfel de demers, dacă va fi adoptat, ar însemna reducerea venitului lunari al pensionarilor cu sume de până la 400 de lei.

Propunerea este în prezent în discuție la nivelul Senatului. Inițiativa legislativă a fost lansată de către diferiți membri ai PNL, inclusiv Florin Cîțu, Dan Vîlceanu și Virgil Guran.

Prin această propunere legislativă, se urmărește taxarea cu 10% a pensionarilor cu venituri peste 4000 de lei pe lună. Acest lucru ar mata echivala cu o pierdere de 400 de lei din venitul lor total.

Ce grupuri de persoane vor fi influențate de potențiala nouă contribuție pe pensii

Ce se Întâmplă cu cei 400 de lei? Potrivit planului, acești bani ar fi direcționați către sistemul de sănătate. Aceasta nu ar fi pentru prima dată când se ia în considerare un astfel de impozit; o tentativă precedentă a fost considerată neconstituțională.

Chiar și așa, nu este de neglijat posibilitatea unei schimbări în anul curent. Fără să adoarmim însă, fostul ministru al Muncii, Marius Budai, a exprimat că partidul său, PSD, va respinge această propunere.

”Ei sunt cei ce în 2021 nu au contribuit cu mai mult la pensii. Dânșii sunt Dan Vâlceanu și Florin Cîțu. Dorim să asigurăm populația de la început, această lege nu va progresa, PSD va vota contra,” a declarat Marius Budăi pentru Antena 3 CNN.

Pentru pensiile care depășesc 5.000 de lei, pierderea financiară pentru pensionari ar fi și mai mare. Astfel, implementarea acestei măsuri ar putea genera nemulțumire largă.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri