10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriSe apropie termenul limită pentru carduri energetice! Peste 2 milioane de cetățeni...

Se apropie termenul limită pentru carduri energetice! Peste 2 milioane de cetățeni români riscă să piardă fondurile nefolosite. Hotărârea a fost confirmată

Date:

Stiri Similare

Deținătorii de carduri energetice ar trebui să se grăbească să cheltuie orice sume neutilizate. Cardurile vor deveni nefuncționale în curând și sumele nu vor mai fi accesibile pentru utilizare.

Executivul din România a informat recent despre extinderea perioadei de valabilitate a cardurilor energetice destinate persoanelor în dificultate financiară până pe 31 martie 2024. Această hotărâre oferă suport aproximativ 2 milioane de indivizi care se folosesc de aceste carduri, permițându-le să depășească etapele grele, în special pe durata iernii.

După negocieri cu oficialii Comisiei Europene, Adrian Câciu a comunicat obținerea acordului pentru extensia perioadei de folosire a cardurilor energetice, menit să continue ajutorul acordat gospodăriilor cu dificultăți. Această mărire de termen le dă ocazia posesorilor să achite facturi actuale sau restante pentru energie până la data citată, strict pentru consumul la locuința lor.

„Subvenționarea costurilor pentru energie este o inițiativă cheie prin care oferim suport gospodăriilor care se confruntă cu probleme și ne respectăm promisiunile făcute, așa cum se cuvine”, a declarat Adrian Câciu pe un canal de socializare la sfârșitul anului anterior.

Cardurile energetice vor fi invalide începând cu 31 martie 2024

Persoanele având astfel de carduri pot face multiple transferuri către furnizorii de energie până când fondurile de pe card se epuizează sau până la termenul limită de 31 martie 2024. Din acest motiv, se reamintește utilizatorilor să consume fondurile restante pentru a plăti facturile de gaze și electricitate înainte de data limită.

De asemenea, un proiect legislativ propune posibilitatea ca românii care dețin carduri energetice și au cumpărat lemne de foc să poată retrage în cash fondurile rămase pe card.

Acest avantaj este stipulat prin modificările aplicate la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 166/2022 și ajută cei interesați să schimbe în bani lichizi sumele rămase necheltuite, respectând anumite prevederi.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri