6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăEconomieSistemul e-Factura întâmpină dificultăți serioase! ANAF a dat înapoi. Noua dată pentru...

Sistemul e-Factura întâmpină dificultăți serioase! ANAF a dat înapoi. Noua dată pentru trimiterea facturilor

Date:

Stiri Similare

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (ANAF) a făcut publice măsurile ce vor fi luate față de problemele întâmpinate de sistemul RO e-Factura.

ANAF a decis să extindă intervalul pentru trimiterea datelor prin sistemul e-Factura fără a impune penalități până la 31 martie 2024.

Acestă mărire a limitelor de timp este rezultatul complicațiilor cu care s-au confruntat contribuabilii privind sistemul RO e-Factura, care a devenit de obligatoriu de la începutul anului 2024 pentru toate tranzacțiile comerciale și serviciile furnizate în România.

În timpul unui seminar online ținut de ANAF, oficialii au subliniat importanța înregistrării tuturor facturilor din perioada ianuarie-martie până la finalul lunii martie.

Această prelungire a fost stârnită de obstacolele întâmpinate de contribuabili în utilizarea Spațiului Privat Virtual (SPV), probleme legate de încărcarea și descărcarea facturilor, și întrebări cu privire la penalități.

Penalizări vor fi aplicate după o perioadă de grație

Din a doua jumătate a anului 2024, se vor impune penalizări pentru cei care nu transmit facturile prin e-Factura în termenul stabilit de 5 zile calendaristice. Scopul este de a motiva o integrare mai rapidă și mai eficientă a tehnologiilor digitale în activitatea de facturare.

Pentru a încuraja respectarea acestor termene, s-au stabilit amenzi pentru cei care nu respectă această perioadă. Astfel, marile companii pot primi sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, entitățile medii riscă amenzi între 2.500 și 5.000 de lei, iar persoanele fizice şi juridice mici pot primi sancțiuni financiare de la 1.000 la 2.500 de lei.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri