26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriSorana Cîrstea își încheie colaborarea cu antrenorul său. Vestea vine pe neașteptate,...

Sorana Cîrstea își încheie colaborarea cu antrenorul său. Vestea vine pe neașteptate, în timp ce Simona Halep așteaptă decizia tribunalului. Ce s-a întâmplat

Date:

Stiri Similare

Aceasta nu a fost o perioadă strălucită pentru Sorana Cîrstea, care a avut parte de un declin neașteptat după rezultatele bune de la începutul anului 2023. Succesul ei s-a oprit brusc în luna august, după US Open. Din acel moment, a pierdut majoritatea partidelor jucate, situație care a continuat și în 2024. În această perioadă, Cîrstea a fost eliminată încă din primul meci al competițiilor australiene, inclusiv Australian Open.

După o perioadă de cinci luni fără victorii, Sorana Cîrstea a luat o decizie drastică în cariera sa. Ea a optat să-și dea afară antrenorul sub a cărui îndrumare ajunsese pe locul 25 în clasamentul WTA, antrenor pe care îl consideră un factor important în renașterea performanțelor sale sportive.

Astfel, Thomas Johansson a fost înlocuit cu antrenorul olandez Peter Wessels de 45 de ani, un fost colaborator al lui Roger Federer. Această schimbare pare să fi avut un efect pozitiv, căci Cîrstea a repurtat o victorie la turneul WTA 500 de la Abu Dhabi.

Pe alt front, Simona Halep este în Elveția, așteptând să se prezinte în fața comitetului TAS și sperând să primească o decizie în favoarea sa.

Motivațiile Soranei Cîrstea pentru alegerea Dubaiului

„Mulți nu știu, dar locuiesc în Dubai. Pot ajunge aici într-o oră și astfel am posibilitatea să mă relaxez și să mă antrenez pentru competiție”, a explicat Sorana Cîrstea, recunoscând astfel mutarea domiciliului său din România în Emiratele Arabe Unite.

Acest transfer ar putea fi influențat și de diferențele fiscale. În această națiune, jucătorii de tenis nu sunt obligați să plătească impozite pe venit, spre deosebire de România, unde veniturile sunt taxate cu 10%. Simona Halep a hotărât să rămână rezidentă în țara de origine, deși a luat în considerare mutarea în Franța când avea o colaborare strânsă cu Patrick Mouratoglou.

În Spania, taxele pentru jucătorii de tenis depășesc 50%. Rafael Nadal a decis să rămână rezident în propria țară, în contrast cu Djokovic care și-a stabilit rezidența fiscală în Monte Carlo, un cunoscut paradis fiscal.

Prin urmare, Sorana Cîrstea își încheie parcursul cu antrenorul suedez și își pune speranța în revenirea la performanțe de top cu ajutorul noului său antrenor, fost colaborator al lui Federer. Următorul său meci la Abu Dhabi o va pune față în față cu Maria Sakari, iar în prima rundă a reușit să o învingă pe Caroline Garcia, care fusese campioana la Turneul Campioanelor în anul 2022.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri