13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriStarea Vremii. Meteorologii avertizează: De marți, 6 februarie, ne așteaptă o schimbare...

Starea Vremii. Meteorologii avertizează: De marți, 6 februarie, ne așteaptă o schimbare bizară a vremii. Temperaturi neobișnuit de ridicate, dar și precipitații sub formă de zăpadă în anumite regiuni. Informații recente de la ANM

Date:

Stiri Similare

Starea Vremii. Ne surprinde iar schimbarea neanticipată a climei marți, 6 februarie. ANM și-a actualizat previziunile, prevestind un amestec de ploi și ninsori în diferite zone.

Recent, temperaturile au depășit mediile caracteristice pentru acest moment al anului. Trendul acesta va persista și în ziua de marți, 6 februarie, deși vor exista scăderi izolate.

Cu toate că în unele regiuni climatul va fi similar cu cel de primăvară, cald și plăcut, în alte locuri se vor înregistra ploi și ninsori accentuate.

După cele mai recente predicții ale vremii făcute de ANM, se anticipază temperaturi înalte, însă în zonele nordice și nord-vestice ale țării vor apărea perioade ploioase.

În plus, la altitudini mai mari, dar și în alte părți ale țării, se estimează că vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, acompaniate de rafale de vânt pe parcursul zilei de marți, 6 februarie.

Starea Vremii. Situație meteorologică neordonată în România pe 6 februarie. Comunicatul specialiștilor de la ANM

Referitor la gradele de temperatură, acestea ar putea atinge valori de până la 20 de grade Celsius în orele amiezii. Noaptea, gradele termice vor scădea, însă nu vor coborî sub limita înghețului decât în unele locuri.

„Temperaturile vor rămâne semnificativ mai înalte decât media specifică acestei perioade a anului, deși o tendință de scădere va fi resimțită spre sfârșitul intervalului în cea mai mare parte a regiunilor. Se prevăd intervale de ploaie, mai întâi în zona de nord și nord-vest, apoi și local în alte regiuni, precum și precipitații mixte la munte. În multe părți ale țării, vântul se va intensifica temporar”, indică noua prognoză meteo emisă de ANM.

În Capitală, o căldură neobișnuită va fi simțită marți, 6 februarie, conform previziunilor ANM, cu temperaturi ce ar putea ajunge până la 19 grade Celsius.

Pe durata nopții, temperaturile vor scădea, dar vor rămâne peste 7 grade. Deocamdată, nu sunt așteptate ploi pentru ziua de marți, dar se prevede un vânt puternic.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri