6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriStatul oferă 1.600 de lei ca ajutor financiar din 1 ianuarie 2024!...

Statul oferă 1.600 de lei ca ajutor financiar din 1 ianuarie 2024! Mulți cetățeni din România vor putea beneficia de acești bani. Singura condiție este ca venitul lor salarial să nu depășească această sumă considerabilă

Date:

Stiri Similare

Finanțarea destinată odihnei angajaților la stat a experimentat o expansiune notabilă. Conform celor mai recente normative, cuantumul tichetelor de odihnă pentru lucrătorii sectorului public s-a mărit, iar acum sunt stabilite reguli noi pentru alocarea și folosirea acestora.

Conform datelor menționate în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2024 – 2026, cuantumul acestor tichete de odihnă pentru angajații de stat a crescut de la 1.450 de lei pe an la 1.600 de lei pe an.

Scopul acestei măriri este de a proteja angajații de efectul aplicării procentului de 10% pentru contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) pe aceste tichete. În consecință, cuantumul sporit al tichetelor vine să contrabalanseze acest nou impozit.

Tichetele de odihnă au o valoare fixă, de 1.600 de lei pe an, și sunt utile pentru o serie de servicii asociate cu odihna, de la transport și hrană, până la tratamente balneare și activități distractive.

Oricum, legislația actuală impune unele condiții de utilizare. Nu pot fi oferite altcuiva, sunt personale și se pot folosi strict prezentând actul de identitate al titularului.

De asemenea, acestea sunt valabile exclusiv la structurile HoReCa din cadrul României.

O modificare majoră a legii este aceea că tichetele de odihnă sunt acum impozitate cu 10% în luna în care sunt acordate.

„Pentru a compensa efectul introducerii CASS de 10% la tichetele de odihnă, valoarea acestora se majora de la 1.450 lei/an la 1.600 lei/an, (…) suma nominală a bonurilor de masă și a tichetelor de odihnă acordate legal, se ia în calcul la stabilirea contribuției lunare la asigurările sociale de sănătate pentru persoanele care câștigă din salariu sau venituri similare”, se indică în Strategia fiscal-bugetară pentru intervalul 2024 -2026.

Cad în număr destinatarii tichetelor de vacanță în 2024

În ciuda acestor îmbunătățiri, va scădea numărul angajaților de stat care pot accesa aceste tichete în 2024.

Conform noilor reglementări, doar cei cu venituri nete lunare sub 8.000 de lei se vor califica pentru aceste tichete.

Angajații care depășesc această limită salarială și care au beneficiat în trecut de tichete nu vor mai fi eligibili pentru acest avantaj de acum înainte.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri