26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriStatul oferă 100 de euro pentru fiecare persoană eligibilă! Care sunt cetățenii...

Statul oferă 100 de euro pentru fiecare persoană eligibilă! Care sunt cetățenii români ce pot beneficia? Confirmat oficial

Date:

Stiri Similare

Fiecare persoană eligibilă poate să obțină 100 de euro de la stat. Ce români sunt calificați pentru a încasa acești bani? Decizia guvernamentală garantează că anul 2024 va fi prosper pentru cei îndreptățiți.

Un minim de 100 de euro este oferit fiecărui individ eligibil din partea statului. Dar cine are dreptul la acești bani? Decizia a fost finalizată de Guvern, luând în considerare situația economică complicată a momentului.

Fermierii români care activează în domeniul creșterii bovinelor pentru carne vor beneficia de fonduri guvernamentale. Acestora li se va acorda de către autorități suma de 100 de euro pentru fiecare cap de bovină sau bivol crescut.

Decretul a fost adoptat de Guvern în cursul săptămânii actuale. În timpul reuniunii, a fost acceptată Ordonanța care prevede crearea unui plan de ajutoare de stat pentru susținerea fermierilor activi în sectorul bovin și al bubalinelor.

Acest demers este o reacție la criza generată de conflictul provocat de Rusia în Ucraina. Orice agricultor care îndeplinește condițiile stabilite poate beneficia de acest ajutor financiar.

„Cu ajutorul acestui regulament se stabilește un ajutor de stat temporar destinat susținerii celor care cresc bovine de carne și bivoli, acoperind perioada 1 octombrie 2022- 31 martie 2023, în vigoare până la finele anului 2023, pentru a ajuta la acoperirea pierderilor cauzate de majorarea prețurilor la hrană, combustibil și alte costuri asociate (manopera, servicii medicale veterinare, utilități și așa mai departe)”, declară autoritățile.

Cerințe pentru cei care solicită ajutorul statului

Referitor la criteriile de eligibilitate pentru primirea banilor, fermierii care cresc bovine trebuie să respecte anumite reguli. Documentul oficial le detaliază pe toate. Acestea includ:

„- a avea în proprietate la data de 31 martie 2023 un efectiv de bovine de carne sau bubaline înregistate într-o fermă cu cod ANSVSA și prezente în BND (Baza Națională de Date),

– bovinele și bubalinele eligibile pentru ajutorul de stat trebuie să fie trecute în registrele genealogice ale rasei lor, secțiunea principală sau auxiliară,

– a deține, în ziua precedentă perioadei de solicitare, cel puțin jumătate din totalul efectivului de bovine/bubaline deținut la data de 31 martie 2023”, precizează documentul legislativ.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri