19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriStatul oferă 300 de lei fiecărui beneficiar în martie! Mulți români vor...

Statul oferă 300 de lei fiecărui beneficiar în martie! Mulți români vor primi suma chiar de la începutul lunii

Date:

Stiri Similare

În prima zi a lunii martie, statul acordă suma de 300 de lei fiecărui beneficiar. Cine sunt destinatarii acestor fonduri? Numeroase persoane vor beneficia de acest privilegiu.

Oferirea de vouchere de 300 de lei va avea loc în martie. Această sumă nu este supusă taxării. Ocazia de 8 Martie servește drept moment propice pentru ca angajatorii din România să-și exprime mulțumirea și prețuirea pentru eforturile depuse de femei în interiorul firmelor.

Bazându-se pe reguli instituite acum doi ani, voucherele de cadou au devenit o metoda apreciată de celebrare a acestei zile și de acordare a sporurilor pentru angajați.

Spre sfârșitul anului 2021, în luna decembrie, limita valorică a voucherelor de cadou pentru 8 Martie a fost crescută de la 150 la 300 de lei printr-o Ordonanță de Urgență emisă de Guvern. Acest demers a urmărit facilitarea distribuirii acestor vouchere, care acum nu sunt taxate conform prevederilor Codului Fiscal.

Prin urmare, companiile pot distribui vouchere până la suma de 300 de lei fără a aplica impozit pe venit sau contribuții de asigurări sociale.

Nu puține companii, în speciale din sectorul privat, au adoptat obiceiul de a acorda, pe lângă voucherele pentru 8 martie, și o zi de odihnă pentru toate angajatele. Această inițiativă sporește coeziunea de echipă și semnifică o apreciere crescută a rolului femeilor în cadrul companiei.

Modalitatea de distribuire a voucherelor cadou

Conform datelor prezentate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), voucherele cadou se pot oferi în mai multe contexte, care includ:

  • Cadouri pentru angajați și minorii lor la sărbători precum Paștele, Crăciunul sau alte evenimente religioase;
  • Cadouri pentru angajate de 8 Martie;
  • Cadouri pentru beneficiarii cu copii minori, de 1 Iunie.

Este esențial de menționat că orice sumă ce depășește pragul de 300 de lei este considerată venit impozabil și, în consecință, este supusă taxării pe venit și contribuțiilor sociale.

Un alt aspect important schimbat de ordonanța de urgență impune ca toate formele de tichete valorice, inclusiv cardurile cadou, să fie emise electronic, eliminând versiunile fizice de tip bilet.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri