13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriStatul oferă fonduri gratuite pentru proiectele românilor! Cum se poate obține finanțarea...

Statul oferă fonduri gratuite pentru proiectele românilor! Cum se poate obține finanțarea necesară

Date:

Stiri Similare

Cetățenii români au ocazia să primească sprijin financiar nereturnabil din partea Uniunii Europene, însă proiectele sau afacerile acestora trebuie să fie în anumite sectoare ale economiei.

Prin acțiunile Uniunii Europene axate pe coeziune, România poate beneficia de un buget de aproximativ 4 miliarde de euro, reprezentând o sursă de investiții considerabilă pentru administrații publice, locale sau pentru întreprinzătorii care vizează dezvoltarea sau extinderea activităților lor economice.

Aceste fonduri europene gratuite joacă un rol crucial în promovarea creșterii economice și a progresului social, oferind sprijin pentru numeroase inițiative la nivelul întregii țări.

Pentru perioada bugetară 2021-2027 a Uniunii Europene, România poate accesa în jur de 4 miliarde de euro prin Politica de Coeziune europeană.

Cum se pot obține aceste finanțări europene nereturnabile

Pentru accesarea acestor fonduri, românii au la dispoziție mai multe programe speciale, fiecare destinat anumitor sectoare:

  • Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR): Prevăzut cu un buget de aproximativ 226 miliarde euro pentru perioada 2021-2027, FEDR susține eforturile de a diminua diferențele economice dintre regiunile europene.
  • Fondul Social European (FSE): Cu o sumă desemnată anual de 10 miliarde de euro, FSE încurajează crearea de locuri de muncă și asigură acces egal la oportunități de muncă pentru cetățenii UE.
  • Fondul de Coeziune (FC): Cu 42,6 miliarde de euro alocate pentru perioada 2021-2027, FC finanțează proiecte în domeniul mediu și al rețelei de transport europene în țările cu un venit național brut sub 90% din media UE.
  • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR): În cadrul Programului pentru Dezvoltare Rurală, FEADR urmărește îndeplinirea scopurilor în dezvoltarea rurală, având un buget de 95,5 miliarde de euro.
  • Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM): Cu rol în administrarea responsabilă a flotelor de pescuit din Europa, FEPAM contribuie la menținerea durabilă a resurselor piscicole.

Uniunea Europeană oferă suport financiar direct sau indirect pentru milioane de studenți, mii de cercetători și variate orașe, regiuni sau entități nonprofit. Orice persoană din UE poate aplica pentru finanțare, beneficiind de diverse programe adecvate pentru diferite tipuri de activități sau proiecte.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri