26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriStop la creșterea pensiilor din septembrie 2024? Schimbări neanticipate la Guvern în...

Stop la creșterea pensiilor din septembrie 2024? Schimbări neanticipate la Guvern în urma vizitei delegației FMI

Date:

Stiri Similare

Creșterea programată a pensiilor din septembrie 2024 ar putea nu se mai întâmple? Mai înainte li s-a spus pensionarilor că vor avea parte de acest lucru, însă recenta vizită a FMI a creat incertitudine.

Bătrânii români au fost informați din 2023 că urmează să beneficieze de două creșteri ale pensiilor în 2024. Prima majorare a avut loc deja la începutul anului 2024.

O altă creștere este prevăzută pentru data de 1 septembrie 2024, ce ar putea însemna sume mai consistente pentru unii pensionari decât erau așteptările inițiale. Se va mai concretiza acest plan?

În urma discuțiilor cu FMI, Marcel Ciolacu a făcut declarații publice. În efortul de a calma spiritele, liderul Guvernului continuă să asigure adulte în vârstă că se vor vedea creșteri la pensii.

Mai mult, Ciolacu a solicitat un raport de la Ministerul Muncii cu privire la impactul potențial al creșterii pensiilor între 2.000 și 3.000 de lei, pentru a analiza posibilitatea eliminării taxei pe aceste sume.

Prim-ministrul insistă că planurile vor rămâne neschimbate și că promisiunile electorale vor fi onorate. Chiar cu toate zvonurile care circulă despre pensii, anticiparea și reevaluarea lor va avea loc în luna septembrie 2024, spune Ciolacu.

Va mai avea loc o creștere a pensiilor din septembrie 2024, sau s-au schimbat planurile?

„Doresc să clarify după numeroasele speculații legate de vizita FMI și condiția pensiilor. Ajustarea valorilor pensiilor se va face conform calendarului stabilit, adică la 1 septembrie. Nu sunt alte termene sau alternative în discuție! Am promis acest lucru și așa se va întâmpla la 1 septembrie”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern din dimineața de miercuri.

Vor avea loc și alte discuții pe baza propunerilor din Ministerul Finanțelor, a asigurat Ciolacu. În același timp, le transmite pensionarilor să nu-și facă griji.

„Știm că orice pensie sub 2.000 de lei nu este impozitată. Vrem să analizăm impactul pentru pensiile între 2.000 și 3.000 de lei, pentru a crește acest prag la 3.000 de lei. Așteptăm recomandările din partea Ministerului Finanțelor pentru a determina dacă suntem în măsură să scutim de impozit sumele până la 3.000 de lei, după creșterea de 13,8% și reclasificarea din septembrie”, a adăugat Ciolacu.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri