26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriStrategie de amploare pentru frații Pavăl de la Dedeman! Schimbări majore la...

Strategie de amploare pentru frații Pavăl de la Dedeman! Schimbări majore la nivel național începând de astăzi. Ce trebuie să știe toți consumatorii

Date:

Stiri Similare

Firma condusă de frații care dețin Dedeman ia o decizie esențială pe piața financiară. Compania va spori fondurile proprii.

La data de 25 ianuarie, acționarii firmei Vrancart au decis să mărească fondurile proprii ale companiei. În ceea ce privește rețeaua de magazine Dedeman, conducătorii au planuri de investiții ample și vizează o extindere significantă. Asta este o veste bună pentru consumatori.

Vrancart este recunoscut ca unul dintre liderii de piață din România în producția de carton ondulat, hârtie de uz sanitar și diferite tipuri de ambalaje din carton.

Hotărârea referitoare la creșterea capitalului societății a fost adoptată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor. Firma va acumula 31,9 milioane de lei în plus, ajungând la un capital de 201 milioane de lei, față de 169,1 milioane de lei anterio. Aceasta se va efectua prin lansarea a 319,2 milioane de noi acțiuni, fiecare cu o valoare nominală de 0,1 lei.

„Scopul majorării capitalului este de a susține creșterea companiei, extinderea producției în fabricile de hârtie sanitară, carton și ambalaje, modernizarea acestora, cât și demararea de noi inițiative importante, conform cu strategia de dezvoltare a Grupului”, conform declarațiilor reprezentanților Vrancart.

Frații Pavăl controlează 17,3% din acțiunile companiei

Adrian și Dragoș Pavăl, printr-o participație prin Pavăl Holding, sunt proprietarii a 17,3% din totalul acțiunilor companiei. Alături de frații Pavăl, Lion Capital (LION), o societate cunoscută anterior sub numele de SIF Banat-Crișana, deține 76% din acțiuni.

Pentru 2024, acțiunile Vrancart sunt în creștere cu 6,6%. Valoarea companiei este estimată la 301 milioane de lei pe Bursa de Valori București (BVB), conform informațiilor de pe zf.ro.

Vrancart a raportat venituri de 342 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, cu un declin față de cele 410 milioane înregistrate în aceeași perioadă a anului precedent.

Reportându-se la profitul net, firma a realizat 8,88 milioane de lei, față de 9,1 milioane de lei la data de 30 septembrie 2022, așa cum reiese din raportul financiar trimestrial.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri