Trăim într-o epocă de aur în ceea ce privește lumea televizoarelor inteligente, datorită acestui articol aveți șansa să aprofundați și să descoperiți cele mai cele mai bune televizoare inteligente OLED 4k de cumpărat, datorită unui ghid de cumpărare cuprinzător cu toate detaliile necesare pentru a găsi modelul ideal pentru fiecare nevoie sau buget.
Cât de des vă aflați în căutarea unui televizor inteligent de top pentru a vă bucura mai mult de conținutul multimedia? Ecranul OLED este o inovație tehnologică care a cucerit deja mii de consumatori din întreaga lume; imagini netede, luminoase și contrastante care pot revoluționa complet vizionarea unui film sau a unui program de televiziune.
În acest articol, am decis să analizăm mai îndeaproape această interesantă noutate hi-tech care i-a atras atât de mult pe fanii televizoarelor ultra-subțiri, ușor de transportat și care se pot adapta la toate condițiile de iluminare. Performanța incontestabil superioară mediei a fost nava amiral care a permis comercializarea unui număr tot mai mare de televizoare OLED la prețuri din ce în ce mai competitive.
Cele mai bune televizoare OLED
LG OLED48A16LA Smart TV 4K 48 OLED
Pentru detalii produs/pret – Click Aici
Dacă sunteți în căutarea unui OLED TV reprezentând un bun compromis între performanță și preț, LG OLED48A16LA 4K de 48 de inci ar putea fi pentru dumneavoastră. Într-adevăr, acest model frumos conceput oferă o experiență de vizionare foarte bună datorită pixelilor săi autoiluminanți, care oferă imagini realiste, cu negre impecabile și culori clare.
Procesorul 4K α7 din a 4-a generație cu AI și tehnologiile Dolby Vision IQ și Dolby Atmos permit ajustarea optimă a imaginilor și a sunetului; nu este o coincidență faptul că acest panou LG a primit certificarea Intertek care confirmă fidelitatea cromatică de 100% a imaginilor returnate în comparație cu originalele. Acest lucru este realizat și datorită modului Filmmaker, care dezactivează netezirea mișcării și păstrează culorile, raportul de aspect și cadrele originale.
În comparație cu alte ecrane LG, prețul mai mic al acestui model implică în mod firesc câteva mici sacrificii, cum ar fi utilizarea unui panou cu rată de reîmprospătare de 60 Hz în loc de 120 Hz și a unui procesor Alpha 7 în locul Alpha 9, prezența porturilor HDMI 2.0 în loc de 2.1 și lipsa suportului pentru Variable Refresh Rate, caracteristici care nu fac cu ochiul la jocuri. Dimpotrivă, acest televizor este ideal pentru sport, cu o bună fluiditate chiar și a celor mai rapide acțiuni de joc.
LG OLED48A16LA se dovedește a fi, de asemenea, foarte inteligent, datorită tehnologiei ThinQ AI, care vă permite să îl folosiți intuitiv cu ajutorul asistentului vocal preferat. Telecomanda cu indicator ergonomic cu AI integrat este, de asemenea, foarte convenabilă. Per total, acest model de la LG are un raport calitate-preț foarte bun.
Hisense 55 OLED 4K 2021 55A81G
Un alt televizor care oferă performanțe excelente la un preț destul de scăzut este HISENSE de 55 de inci produs în 2021. Aceasta OLED 4K A81G oferă cu adevărat o gamă bogată de culori, datorită tehnologiei HISENSE Wide Colour Gamut, care oferă o experiență de vizionare destul de realistă, și Dolby Vision HDR IQ. Contrastul este, de asemenea, un punct forte al acestui model, cu peste opt milioane de zone independente.
Smooth Motion optimizează apoi imaginile, reconstruind pixelii lipsă sau deteriorați pentru a menține mișcările imaginii clare și curate, chiar și în cele mai rapide secvențe; această caracteristică permite cea mai bună performanță la vizionarea meciurilor sportive și a filmelor de acțiune.
Sunetul este, de asemenea, foarte satisfăcător și fără distorsiuni, sistemele Dolby Atmos&DTS Virtual X oferind o experiență sonoră bună, iar tehnologia IMAX Enhanced optimizează atât sunetul, cât și imaginile video, ajustând culoarea, luminozitatea și contrastul pentru o vizionare la nivel cinematografic.
Partea inteligentă este, de asemenea, interesantă, VIDAA oferind acces rapid și ușor la diverse aplicații și posibilitatea de a folosi asistenții vocali pentru orice nevoie.
O altă latură pozitivă a Hisense 55A81G este gaming & modul VR, care reușește cu adevărat să îmbunătățească experiența de joc și să reducă timpul de răspuns și LAG.
Nu în ultimul rând, tehnologia TUV Eye Protection asigură că ochii nu sunt obosiți chiar și în timpul sesiunilor de vizionare mai lungi. Acest televizor Hisense OLED merită cu siguranță prețul său.
Sony Bravia OLED KE-55A8P 55
Pentru detalii produs/pret – Click Aici
Dacă cinematograful este pasiunea dvs. și doriți un panou care să ofere o sincronizare excelentă între video și audio, eventual cu un design subțire și plăcut, modelul Sony Bravia OLED de 55 inchi KE-55A8P ar putea fi alegerea ideală. Acest panou OLED autoiluminat, cu procesorul său puternic, este într-adevăr capabil să reproducă imagini de o calitate cu adevărat remarcabilă, sincronizându-le perfect cu sunetul.
Sony X1 Ultimate și Pixel Contrast Booster permit o analiză precisă a datelor de imagine și optimizarea culorilor și a contrastului, ceea ce are ca rezultat scene profunde și bogate, cu tonuri și umbre cu adevărat realiste, negri puri și imagini de ansamblu cu un realism remarcabil; de asemenea, datorită ecranului Triluminos, care extinde spectrul de culori.
Scenele de acțiune reproduse pe acest panou apar clare și luminoase, datorită tehnologiei X-Motion Clarity, care asigură o fluiditate maximă chiar și în cele mai rapide mișcări.
În general, rezoluția modelului Sony Bravia OLED KE-55A8P este excelentă pentru toate tipurile de conținut, datorită, în parte, tehnologiei 4K X-Reality PRO care permite o redimensionare 4K perfectă a materialelor HD și Full HD.
Pe de altă parte, acest model nu dispune de porturi HDMI 2.1, un defect minor care îl face să nu fie ideal pentru jocuri; este, prin urmare, mai degrabă destinat cinematografiei și sportului, pentru care este cu adevărat ideal, datorită punctului său forte, excelenta sincronizare audio-video.
Datorită dimensiunilor sale, desigur, acest panou Sony este deosebit de potrivit pentru cei care au suficient spațiu în camera de zi. Cu o mică investiție, vă veți simți ca și cum ați fi mereu la cinema.
Televizor LG OLED OLED55C14LB Smart TV 4K 55″
Pentru detalii produs/pret – Click Aici
Această propunere de la LG este considerat unul dintre cele mai cele mai bune televizoare produse în 2021 și unul dintre cele mai bune modele ale mărcii coreene și unul dintre cele mai bune televizoare pentru jocuri. Atragând atenția prin designul său elegant și ultra-subțire, acest panou dispune, de asemenea, de pixeli autoiluminanți, care oferă o experiență de vizionare foarte plăcută.
OLED55C14LB combină toate caracteristicile unice ale ecranelor LG, cum ar fi procesorul 4K α9 Gen4 cu AI, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, tehnologia inteligentă ThinQ AI și modul Filmmaker, într-un ecran de 120 Hz, care este, prin urmare, mult mai potrivit pentru jocuri decât modelele din gama inferioară, cum ar fi LG OLED48A16LA.
Jucătorii entuziaști vor putea profita de porturile HDMI 2.1 și se vor putea bucura de cele mai recente caracteristici de joc, cu timpi de răspuns rapizi și o experiență cu adevărat fluidă, completată de un meniu Game Optimizer care permite reglarea rapidă a VRR, a luminozității și a contrastului în timpul jocului. Această fluiditate se reflectă în mod natural în mod pozitiv asupra vizionării atât a filmelor, cât și a evenimentelor sportive.
Partea inteligentă este, de asemenea, bine pusă la punct, cu acces complet la toate serviciile de streaming și suport pentru Alexa și Google Assistant. Foarte funcțională este și telecomanda Magic Remote, cu Bluetooth și comenzi vocale.
Nivelul de upscaling este cu adevărat remarcabil, cu rezultate excelente chiar și în cazul filmelor mai vechi. Acest model acceptă Dolby Vision, HLG, HDR10, dar nu și HDR10+.
În ciuda faptului că nu folosește noul panou OLED evo de la LG, OLED55C14LB este într-adevăr una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață și menține un raport calitate-preț excelent.
Philips 65OLED706 4k UHD OLED 65 4k UHD
Pentru detalii produs/pret – Click Aici
Spre deliciul cinefililor, gama Philips OLED include acest interesant panou 4K de 65 de inchi, conceput pentru a oferi performanțe video și audio de nivel cinematografic, care face cu ochiul și jucătorilor.
O caracteristică specială a modelului Philips 65OLED706 este tehnologia Ambilight, o exclusivitate a mărcii, în acest caz aplicată pe 3 laturi, care oferă o experiență de vizionare cu adevărat impresionantă datorită utilizării unei serii de LED-uri inteligente de-a lungul marginilor televizorului, care reacționează la conținutul redat pe ecran.
Acest model este echipat cu un procesor P5 cu inteligență artificială, bazat pe un algoritm de învățare profundă capabil să proceseze imaginile într-o manieră similară cu cea adoptată de creierul uman; în consecință, imaginile sunt foarte realiste și învăluitoare, cu culori strălucitoare, secvențe remarcabil de fluide și contrast optim. Unghiul de vizualizare este, de asemenea, deosebit de larg.
Partea audio susține excelent experiența cinematografică, datorită utilizării Dolby Atmos, care conferă o claritate și o profunzime deosebită sunetelor. De asemenea, foarte funcțională este posibilitatea de a utiliza tehnologia DTS Play-Fi pentru a vă conecta la difuzoare fără fir în diferite încăperi ale casei, astfel încât să puteți continua să ascultați televizorul chiar dacă vă mutați în alte camere.
Pasionații de jocuri vor aprecia, de asemenea, conectivitatea HDMI 2.1 și latența ultra-redusă, însoțite de suportul VRR și Freesync, care fac ca acțiunile de joc să fie cu adevărat rapide și fluide. Din nou, modul Ambilight aplicat jocului face ca experiența să fie și mai interesantă.
O notă plăcută este utilizarea luminii albastre cu emisie redusă, care depășește standardele internaționale stabilite de UL și TUV, astfel încât ochii nu obosesc și nu există pâlpâire sau strălucire în timpul vizionării, permițându-vă să vă bucurați la maximum de fiecare conținut.
Bine structurată este și partea inteligentă, cu diverse aplicații și asistenți vocali.
Philips 65OLED706 4k UHD OLED Android tv 4k UHD, televizor inteligent 4k de 65 inch cu ambilight, imagine vibrantă…
- CALITATEA IMAGINII HDR: Cea mai bună calitate a imaginii cinematografice, acest televizor Philips OLED este dotat cu motorul Philips P5 cu inteligență artificială pentru cea mai deosebită imagine HDR. Cu Dolby Vision și Dolby Atmos,…
- MAGIC AMBILIGHT: Cu LED-uri inteligente în jurul marginii ecranului care răspund fără probleme la acțiunile de pe ecran, acest televizor Philips OLED are un sistem unic Ambilight pe 3 laturi pentru…
Philips 55OLED856 OLED 4k UHD OLED
Pentru detalii produs/pret – Click Aici
Rămânem în casa Philips cu acest model disponibil și în versiunea de 55 de inci, cu aplicarea tehnologiei Ambilight pe toate cele patru laturi ale panoului, pentru o imersiune și mai totală în fiecare secvență.
Din nou, imaginile sunt extraordinar de realiste datorită utilizării procesorului P5 cu inteligență artificială și a unghiului larg de vizualizare, cu culori vii, negre profunde și o reproducere excelentă a detaliilor de lumină și umbră. Indiferent ce conținut este afișat pe acest ecran, de la filme de acțiune la evenimente sportive și sesiuni de jocuri, detaliile vor fi cu adevărat apreciabile, iar mișcările întotdeauna foarte fluide.
Dacă performanța în general se dovedește a fi destul de similară cu cea a modelului anterior, designul și dimensiunea se schimbă în mod natural în acest caz. Acest televizor cu ramă gri gunmetal și piedestal cu bară din metal cromat închis are un aspect foarte modern și se potrivește chiar și în spații mai limitate, oferind în continuare o experiență de vizionare foarte bună, în ciuda policației mai mici.
Partea audio este, de asemenea, foarte performantă, cu Dolby Atmos și capacitățile audio multi-room ale DTS Play-Fi. Acest model este, de asemenea, compatibil cu principalele formate HDR.
În general, deci, acest ecran diferă de 65OLED706 în special în dispunerea luminilor Ambilight LED în jurul perimetrului, care fac experiența de vizionare și mai învăluitoare. Cu un preț ușor mai mare, acest televizor Philips este capabil să ofere ceva mai multe emoții, chiar dacă alegeți un panou de dimensiuni mai mici, cum ar fi cel de 55 de inci.
Philips 55OLED856 4k UHD OLED android tv, televizor android de 55 inch 4k smart tv cu ambilight, imagine vibrantă…
- CALITATEA IMAGINII HDR: Cea mai bună calitate a imaginii cinematografice, acest televizor Philips OLED este dotat cu motorul Philips P5 cu AI pentru cea mai deosebită imagine HDR. Cu Dolby Vision și Dolby Atmos,…
- MAGIC AMBILIGHT: Cu LED-uri inteligente în jurul marginii ecranului care răspund fără probleme la acțiunile de pe ecran, acest televizor Philips OLED are un sistem unic Ambilight cu 3 fețe pentru…
LG OLED65B16LA Smart TV 4K 65
Dacă sunteți în căutarea unui panou care oferă toate performanțele excelente tipice televizoarelor LG, cu o dimensiune generoasă, acest model ar putea fi ideal. LG OLED65B16LA este recomandat celor care doresc să își doteze livingul cu un televizor de top pentru a se bucura de filmele și serialele preferate, de cele mai așteptate evenimente sportive sau chiar de sesiunile de gaming.
Bugetul necesar pentru achiziționarea acestui model crește, în mod natural, în funcție de mărimea acestuia.
Din nou, procesorul α7 GEN4 4K cu AI, susținut de tehnologiile Dolby Atmos, Dolby Vision IQ și Filmmaker Mode, optimizează automat imaginile și sunetul conținutului, cu performanțe cu adevărat remarcabile și o fidelitate a culorilor de 100%.
O mențiune specială se referă la partea de gameplay, datorită parteneriatelor LG cu cele mai mari nume din industrie, cum ar fi X-Box, Invidia și AMD și, bineînțeles, rata de reîmprospătare de 120 Hz.
Partea inteligentă este susținută de AI ThinQ, care permite gestionarea completă și intuitivă a televizorului cu ajutorul vocii. Cei 120 Hz și compatibilitatea cu NVIDIA G-SYNC și AMD FreeSync permit o experiență de joc cu adevărat fluidă, cu o reducere semnificativă a bâlbâielilor și a pâlpâielilor și un input lag redus.
La toate acestea se adaugă un design elegant, ultra-subțire, care transformă televizorul într-o piesă de mobilier atractivă, la care se poate adăuga suportul pentru galerie, care permite poziționarea televizorului departe de pereți, ca o piesă de expoziție într-o galerie de artă.
Per total, dacă nu vă este teamă să investiți câțiva euro în plus pentru a asigura partea superioară, acest model vă va satisface așteptările.
LG OLED6B16LA Smart TV 4K 65″, seria B1 OLED TV 2021 cu procesor α7 Gen4, Dolby Vision IQ,…
- PIXELI AUTOILUMINATORI: Tehnologia OLED vă oferă milioane de pixeli autoiluminanți capabili să reproducă negri profunzi și culori bogate pentru a vă oferi o experiență de vizionare 4K incredibilă.
- α7 GEN4 4K PROCESOR 4K CU AI: Datorită procesorului puternic de ultimă generație și AI, LG OLED TV optimizează automat imaginea și sunetul pentru a vă permite să vizionați orice în…
Philips 65OLED856 4k UHD OLED 4k UHD
Dacă apreciați toate caracteristicile gamei Philips OLED și doriți să vă bucurați de performanța unui panou de mari dimensiuni, Philips 65OLED856 oferă toate performanțele excelente ale mărcii olandeze cu un impresionant ecran de 65 de inci.
Din nou, tehnologia Ambilight este dispusă pe toate cele 4 laturi ale panoului, pentru o experiență de vizionare extrem de captivantă cu orice conținut.
Caracteristicile asociate acestei tehnologii sunt variate, cum ar fi modul Lounge, AmbiWakeup și AmbiSleep, permițându-vă să vă adaptați vizionarea la orice moment al zilei și la orice conținut în mod dinamic.
Procesorul P5 AI Perfect Picture, Dolby Vision și sistemul audio Dolby Atmos, combinate cu dimensiunea ecranului, își vor face treaba pentru a vă oferi tot ce este mai bun în timpul emisiunilor preferate.
Designul este, de asemenea, foarte bine gândit, cu rama metalică ultra-subțire, piedestalul în formă de T din metal cromat închis și telecomanda cu butoane retroiluminate, care este plăcută la atingere datorită spatelui din piele moale; multe mici luxuri care fac acest model frumos la vedere și studiat în fiecare detaliu.
Pe măsură ce dimensiunile și performanțele cresc, crește și costul acestui uimitor televizor OLED care oferă o experiență cinematografică în fiecare zi. Clasa nu este apă, iar aceasta are prețul ei.
Philips 65OLED856 4k UHD OLED Android, televizor inteligent de 65 inch cu ambilight, hdr, experiență…
- CALITATEA IMAGINII HDR: Cea mai bună calitate a imaginii cinematografice, acest televizor Philips OLED este prevăzut cu procesorul Philips P5 cu AI pentru cea mai deosebită imagine HDR. Cu Dolby Vision și Dolby…
- MAGIC AMBILIGHT: Cu LED-uri inteligente în jurul marginii ecranului care răspund fără probleme la acțiunile de pe ecran, acest televizor Philips OLED are un sistem unic Ambilight pe 3 laturi pentru…
Ce este un televizor OLED
Un televizor OLED este practic un televizor inteligent echipat cu un panou OLED, care înseamnă Organic Light Emitting Diodă sau diodă organică emițătoare de lumină.
Această tehnologie diferă de celelalte prin faptul că permite crearea de ecrane capabile să emită propria lumină, spre deosebire de ecranele LCD o LED care necesită un număr de componente suplimentare pentru a fi iluminate.
Cum să alegeți cel mai bun televizor OLED
Am decis să deschidem o scurtă prezentare informativă a celor mai bune articole din acest an, astfel încât fiecare consumator să aibă garantat ecranul pe care îl merită. Dar care sunt caracteristicile acestor produse și ce beneficii pot aduce clienților pentru divertisment-video?
Citiți mai departe pentru a descoperi cum să alegeți cel mai bun televizor OLED pe baza unei multitudini de informații tehnice.
Rezoluția
La rezoluția este un adevărat cal de bătaie de un ecran OLED: televizoarele Full HD – a căror rezoluție este de aproximativ 1920×1080 pixeli – și UltraHD, cu o rezoluție cvadruplă de aprox. 3840×2160 pixeli. Giganții divertismentului – și cea mai mare parte a conținutului care poate fi savurat pe ecranul de acasă – și-au maximizat acum calitatea la standardul foarte apreciat al UltraHD.
Prin urmare, investiția într-un ecran OLED are un dublu avantaj: pe de o parte, vă puteți bucura de o imagine luminoasă și vie, capabil să se miște fluid și dinamic în fundalul ecranului; pe de altă parte, este esențial ca potențialul client să poată cumpăra un produs spre care se îndreaptă tendințele tuturor marilor rețele de televiziune și platforme de divertisment care sunt vizionate zilnic de milioane de oameni.
Diferența constă în particularitatea pixeluluiFiecare element al suprafeței luminoase este capabil să emită o sursă de lumină în mod independent, ceea ce permite o redare vizuală mai profundă în zonele negre ale ecranului.
Dimensiuni, inci și design
Televizorul este un aparat electrocasnic care trebuie amplasat într-un spațiu din locuința dumneavoastră: fie că este vorba de un ecran pentru zona de zi – adică livingul – sau dacă preferați un televizor care să fie amplasat în dormitor, trebuie să acordați atenția cuvenită dimensiunii obiectului pe care îl alegeți; de aceea am scris și un ghid pentru televizoarele mici, cum ar fi cele de 32 de inci.
The OLED se găsesc pe piață într-o gamă dublă de dimensiuni, potrivite atât pentru spații mai mici (55 inch) în ceea ce privește pereții pe care pot fi instalate ecrane care ating 65 inch. Atenție însăDincolo de gusturile estetice și vizuale, trebuie să se acorde atenția cuvenită distanței corecte de la care va fi privit ecranul, pentru a alege cel mai bun model în funcție de nevoile proprii.
Și în ceea ce privește designul și estetica? Televizoarele OLED răspund nevoilor consumatorilor și le permit acestora să se bucure de linii moi, moderneavangardist și elegant. Având un cadru foarte limitat, ecranele devin adevărate ferestre de perete pe care se poate proiecta conținutul audio-vizual preferat. Finisajele sunt adesea din sticlă și metal, spre deosebire de plasticul utilizat pe scară largă la modelele anterioare.
HDR (gamă dinamică înaltă)
HDR reprezintă High Dynamic Range și se referă la tehnologia care s-a dezvoltat în domeniul fotografiei mai întâi și al televiziunii mai târziu. Despre ce este vorba și care este funcția sa atunci când alegeți un televizor OLED? Scopul tehnologiei în cauză este de a crea o corespondență între culorile emise de ecranul televizorului și cele percepute de ochiul uman.
Cu alte cuvinte, un televizor echipat cu această funcție permite redarea de conținut HDR cu o îmbunătățirea calității pixelilor individuali. Scopul este de a gestiona extremele gamei de tonuri, adică toate acele nuanțe intermediare de lumină și umbră care există în lumea reală și care ajută la perceperea realității ca atare.
Ecran curbat sau plat?
Pentru a înțelege avantajele și dezavantajele unui televizor a ecran plat sau ecran curbat este necesar să se evalueze principalele caracteristici care îl disting. The panou curbat este concepută din necesitatea de a maximiza viziunea spectatorului în punctul focal, adică în zona centrală care este reprodusă pe suprafața video.
Limita unghiului este de 20 de grade, peste care calitatea începe să se deterioreze. În panouri platepe de altă parte, nu există o maximizare a redării vizuale a subiectului care este descentrat față de punctul focal al imaginii. În consecință, în ambele cazuri, pe măsură ce unghiul crește, calitatea redării TV tinde să se deterioreze, indiferent de curbura panoului.
Alegerea între cele două tipuri de panouri depinde de poziția în care se decide să se instaleze televizorul și de preferința estetică pe care consumatorul dorește să o acorde colțului său de relaxare. Ecranul curbat oferă cu siguranță un aspect mai original, ideal pentru cei care caută un obiect care să nu treacă neobservat. Pe de altă parte, soluția plată este ideală pentru cei care nu au raze de lumină în spatele lor – cum ar fi ferestrele – și doresc să economisească din bugetul de achiziție.
Conectivitate și porturi
Cele mai multe Televizoarele OLED de pe piață sunt inteligenteadică echipat cu o conexiune Internet prin Wi-Fi sau un cablu Ethernet clasic. Ideea este avantajoasă pentru consumatorii care caută o modalitate rapidă de conectare a aplicațiilor preferate de pe smartphone, astfel încât să aibă întotdeauna la îndemână catalogul de seriale TV și sporturi pe care doresc să le urmărească.
În plus, în ciuda faptului că panoul OLED este subțire și ultra-subțire, nu duce lipsă de porturi și intrări pentru conectarea dispozitivelor hi-tech. În general, articolele recent comercializate sunt echipate cu două compartimente USB și de două porturi HDMIpentru a asigura o gamă largă de personalizare a televizorului.
Audio
Având în vedere grosimea redusă a panourilor OLED, este firesc ca calitatea sistemului de sunet să fie deseori ușor atenuată în comparație cu redarea excelentă a imaginii video.
Pentru cei care își doresc o imersiune și mai mare în conținutul pe care decid să-l proiecteze, este bine să se gândească la achiziționarea unui sistem clasic de home theater multicanal sau a unui soundbar. Dacă prima – așa cum subliniază însuși termenul – vă permite să reproduceți sunete similare cu cele ale unei săli de cinema, cea de-a doua este o alternativă valabilă în virtutea raportului excelent calitate-preț și a manevrabilității sale, ușor de mutat și de luat cu dvs. oriunde doriți.
Sistem de operare
Majoritatea ecranelor OLED montează un sistem de operare clasic Android, o alternativă la încă popularul WebOS. În general, fiecare marcă produce o bază de caracteristici care are caracteristici și specificații tehnice diferite.
LG se bazează pe WebOS – excelent din punct de vedere grafic în comparație cu concurenții săi – în timp ce Tizen este alegerea lui Samsung, compromis excelent datorită versatilității sale largi. Panasonic a montat un My Home Screen, care și-a îmbunătățit performanța în urma noii actualizări 2.0. În cele din urmă, Sony a mizat pe tradiționalul Android TV, probabil cel mai complet și ușor de actualizat sistem de operare pentru televizoare inteligente, inclusiv în virtutea prezenței sale masive în lumea smartphone-urilor.
Preț
Așa cum am scris deja în articolul nostru, ecranul OLED este o investiție din ce în ce mai populară de către consumatorii care doresc să urmărească tendințele și revoluțiile din lumea multimedia și TV.
Cu prețuri competitive – în parte datorită comercializării continue a unei game largi de televizoare – alegerea unui panou OLED este un bun punct de plecare pentru a vă bucura de o vizionare și mai bună a conținutului.
Sfatul nostru? Să stai cu ochii pe ofertele exclusive de pe Amazon este un pas util pentru a descoperi reduceri exclusive cu care să primești confortabil acasă revoluția UltraHD pe care o merită orice pasionat.
OLED vs QLED: Principalele diferențe
Tehnologia panourilor este nava amiral a achiziției cuiva: care sunt diferențele dintre OLED și QLED? Din punct de vedere strict tehnic, panourile aparținând primului tip se caracterizează prin componente organice – pixelii – care sunt iluminate individual pentru a face imaginea strălucitoare și bogată în nuanțe de tonuri.
Tocmai din cauza acestei versatilitati, atunci când un Pixelul OLED este dezactivat, apare complet negru, nu există nicio sursă de lumină în spatele său care să îl lumineze, ca în cazul televizoarelor cu LED. În schimb, televizorul QLED este un ecran LED bazat pe tehnologia Quantum Dot, adică alcătuit din mai mulți nanocristale semiconductoare. Acestea acționează ca un filtru care produce o lumină mai pură în comparație cu televizoarele LED clasice.
Dacă panourile OLED sunt preferabile în virtutea calității negrilor și a griurilor și în ceea ce privește timpii de răspuns pentru reproducerea imaginilor în mișcare, QLED-urile maximizează performanța vizuală la un preț mai mic și cu siguranță competitiv. În schimb, primele rămân câștigătoare incontestabile în ceea ce privește unghiul de vizualizare, conexiunea inteligentă și multifuncționalitatea.
Întrebări frecvente
Cele mai bune televizoare OLED sunt, fără îndoială, cele produse și comercializate de LG, Sony, Hisense, Samsung, Panasonic și Philips.
Diferența dintre un panou OLED și un panou QLED constă în iluminarea din spate: în timp ce în primul caz pixelii se luminează singuri, panourile QLED au o iluminare din spate cu LED-uri.
În prezent, durata de viață a unui televizor cu un panou OLED este de aproximativ 50.000 de ore de vizionare. În medie, dacă televizorul este lăsat deschis 24 de ore pe zi, ar putea dura aproape 6 ani. Un televizor LED are o durată de viață medie cuprinsă între 60.000 și 100.000 de ore.
Costul unui televizor OLED este încă ridicat – în comparație cu televizoarele de aceeași dimensiune, dar cu tehnologie LED sau QLED – chiar dacă în prezent este cea mai bună tehnologie de pe piață. Cel mai mic preț este de aproximativ 3500lei, dar modelele de top de pe piață costă cu ușurință peste 5000lei. În orice caz, prețul va scădea pe măsură ce companiile din acest sector vor veni cu dispozitive mai inovatoare.
Concluzii finale
Ghidul pentru cele mai bune televizoare OLED se termină aici.
Televizorul inteligent OLED este o abordare câștigătoare a lumii redării multimedia: nu numai că creează un amestec echilibrat de specificații tehnice și design sofisticat.
Este, de asemenea, o alternativă economică în virtutea prețului său din ce în ce mai competitiv care vă permite să achiziționați cu puțin efort o revoluție vizuală pe care va fi greu să o ignorați! Capabil să fascineze și să creeze o dimensiune de imersiune fără precedent, televizorul OLED reprezintă noua frontieră a divertismentului la domiciliu.