13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună brățară fitness

Cea mai bună brățară fitness

Date:

Stiri Similare

Trăim într-o perioadă în care tot mai multe persoane încep să realizeze importanța unui stil de viață sănătos și a practicării unui sport. Printre mormanele de produse fast-food, dozele zilnice de stres combinate cu lipsa timpului și dorința de comoditate care a reușit să prindă în goana ei tot mai mulți adepți, în mijlocul acestor lucruri un vechi adevăr începe să iasă la suprafață și să prindă viață : ”Mens sana in corpore sano” .

Am fost creați pentru a ne mișca, viața însăși fiind un adevărat maraton . Mișcarea aduce sănătate, viață , energie și voie bună, de aceea imediat ce vei începe să practici un sport vei realiza că nu numai condiția ta fizică se va îmbunătăți, ci și din punct de vedere psihic te vei bucura de adevărate beneficii.

Din păcate, însă , pentru multe persoane practicarea sportului se oprește atunci când excesul de zel se termină și când oboseala începe să intre în cadru. Cea mai bună soluție pentru a te asigura că vei reuși să menții un stil de viață sănătos și activ pe o perioadă extinsă este să monitorizezi constant progresul pe care îl faci. Pe măsură ce faci acest lucru, vei reuși să ajungi într-o competiție cu propria persoană și,din dorința de a obține rezultate tot mai bune, riscul de a renunța și de a reveni la stilul de viață nesănătos, caracterizat prin sedenterism, va fi eliminat.

În prezent, îți poți înregistra propria evoluție mult mai facil și ușor decât în trecut, utilizând un simplu dispozitiv : brățara fitness. Cu ajutorul acestui instrument, vei reuși să monitorizezi , să măsori și să analizezi progresul și efortul depus într-o zi sau într-o perioadă mai extinsă. Îți vei putea seta de unul singur obiective pe care să le atingi și te vei provoca singur pentru a îți îmbunătăți performanțele.

Cum alegi cea mai bună brățară fitness?

Dacă nu ești un cunoscător al acestui domeniu al accesoriilor pentru sport, probabil că nu cunoști foarte multe detalii despre brățările fitness și despre capabilitățile lor. Totuși, este esențial să cunoști ce îți poate oferi un astfel de dispozitiv pentru a face o investiție inteligentă. Din acest motiv, am decis să îți punem la dispoziție un minim de informații necesare care să te ghideze spre alegerea celei mai bune brățări pentru fitness. Iată criteriile de selecție pe care trebuie să le iei în considerare:

Funcții și dotări

Atunci când vorbim despre o brățară fitness, aspectul cel mai important este de funcțiile pe care le pune la dispoziția utilizatorului. Optează pentru un dispozitiv care dispune măcar de un set minim de funcții precum măsurarea pașilor, monitorizarea ritmului cardiac afișarea orei sau funcția de măsurare a caloriilor arse. Pentru brățările mai performante, numărul dotărilor crește. Acestea pot monitoriza chiar și calitatea somnului, determinând în funcție de mișcările corpului dacă ai dormit bine sau nu și cât de profund te-ai odihnit. În plus, pot fi dotate cu un barometru pentru determinarea altitudinii la care te aflii, cu un GPS pentru obținerea unor informații legate de localizare și de traseul pe care îl parcurgi, sau pot chiar determina direcția în care mergi și care este poziția corpului tău ( dacă stai jos, alergi, pedalezi, etc . ).

Cele mai moderne modele de brățări fitness oferă posibilitatea de a prelua notificările din telefon, permițându-ți să vezi mesajele, email-urile , să inițiezi apeluri telefonice sau să răspunzi atunci când telefonul sună. Mai mult decât atât, există brătări fitness care vor ajunge să se comporte precum un antrenor personal, oferindu-ți îndrumări pentru activitatea ta sau avertizându-te în caz de sedentarism, încurajându-teși evaluând progresul pe care l-ai făcut , simplficând efortul depus pentru a avea un stil de viață mai sănătos.
După cum puteți observa , gama de funcții și aplicații pe care o brățară de fitness le poate oferi este foarte largă și diversă . Totul depinde de bugetul dumneavoastră.

Autonomie

Este foarte important ca bateria dispozitivului să aibă o durată de viață cât mai mare și să ofere o bună autonomie.
O brățară de fitness dotată cu baterii rotunde are în general o durată de viață de cel mult un an, după care va trebui să apelezi la un service pentru a o schimba. De aceea, recomandarea noastră este să optezi pentru baterii de tip Li-Ion, care după o reîncărcare completă de 2, maxim 3 ore, va fi capabilă să funcționeze în condiții optime pentru minim 5 zile . Există și modele capabile să reziste mult mai mult, chiar 15-30 de zile, însă bineînțeles că și prețurile vor fi mai ridicate.

Display

În ceea ce privește panoul de afișsare al brățării fitness, poți opta pentru un model mai simplu cu LED , sau pentru un ecran LCD sau OLED. Recomandarea noastră este să te orientezi spre ultimele variantele, LCD sau OLED, întrucât panourile sunt mai mari și îți va fi mai facil să interacționezi cu datele și să urmărești în timp real evoluția ta, permițându-ți vă vezi progresul din acea zi fără să mai fie nevoie să te conectezi la un smartphone sau laptop.
Un alt aspect important este modalitatea de controlare a display-ului . Chiar dacă este mai ușor de manevrat un model cu touchscreen, sunt mult mai indicate ecranele cu butoane pe care le veți putea utiliza și atunci când purtați mănuși .

Rezistența la apă

Un criteriu esențial pe care o brățară fitness de calitate trebuie să îl întrunească este rezistența la apă, fără de care nu vei putea utiliza dispozitivul pe o vreme mai capricioasă sau atunci când practici un sport acvatic. Majoritatea modelelor oferă protecție contra transpirației, însă nu toate produsele sunt capabile să reziste unor cantități mai mari de apă. Prin urmare, nu uita să verifici dacă brățara este waterproof astfel încât să nu fie necesar să renunți la ea atunci când condițiile o vor cere.

Alte caracteristici

Pe lângă factorii amintiți mai sus, nu uitați să vă asigurați că brățara este realizată din materiale de cea mai bună calitate , care să vă permită să o purtați cu plăcere pentru o perioadă îndelungată. Materialele pentru care puteți opta sunt siliconul, aluminiu sau inox chirurgical, pocarbonat.

În plus, citiți cu atenție detaliile legate de capacitatea de conectarea a dispozitivului cu anumite sisteme de operare și de compatibilitatea acestuia cu dispozitivele smart. Dacă bugetul vă permite, puteți achiziționa o brățară fitness universală, compatibilă cu mai mult de 200 de dispozitive.

Nu în ultimul rând verificați dacă producătorul este de încredere și dacă perioada de garanție este suficient de extinsă astfel încât să vă bucurați fără griji de produs . O brățară pentru fitness care oferă o garanție de cel puțin 1 an va fi o bună alegere în acest caz.

De acum, ești gata să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Bratari Fitness

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Fitbit Alta

O bratara cu multe caracteristici smart noi. Una din cele mai interesante functii este SmartTrack care detecteaza automat timpul de miscare, fara a intra in meniu sau in telefonul mobil.

Vezi pret si detalii

2

Garmin VivoSmart HR

Aceasta bratara pe langa monitorul cardiac HR, pedometru, accelerometru vine cu o functie care va contorizeaza etajele urcate cu ajutorul unui altimetru barometric integrat.

Vezi pret si detalii

3

E-Boda Smart Fitness 200

Locul trei este ocupat de aceasta bratara care ofera un raport calitate pret foarte echilibrat.Pentru un buget mai restrans aceasta bratara este cea mai buna alegere.

Vezi pret si detalii

4

Moov cu senzor Omni Motion

Daca cauti un model deosebit, aceasta bratara Moov este cu siguranta cea mai buna alegere. Aceasta bratara poate fi folosita atat la incheietura mainii cat si la glezna.

Vezi pret si detalii

5

Smart Evolio LinkFit

Un model de altfel excelent printr-un raport calitate-pret. Are un ecran tactil pentru a vizualiza cu usurinta notificarile de pe telefonul mobil precum: sms-uri, apeluri vocale, emailuri… etc.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri