13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriTop 10 camere video auto pentru a-ti asigura siguranta in timpul condusului

Top 10 camere video auto pentru a-ti asigura siguranta in timpul condusului

Date:

Stiri Similare

În ultima perioadă, camerele video auto au început să câștige popularitate printre șoferi pentru câteva motive cheie: oportunitatea de a deveni o ”senzație” în mediul online, captarea imaginilor si siguranța la volan. Totuși, vorbim despre o tehnologie relativ nouă astfel încât puțini s-au familiarizat cu aceste produse si cu ceea ce ele oferă.

De ce să alegi o camera video auto?

Ești îndrăgostit de călătoriile cu mașina și vrei să înregistrezi fiecare moment? Atunci aceste camere video sunt răspunsul pentru tine. În plus, camerele video auto îți oferă încrederea de a ști că un posibil viitor incident nu va fi evaluat numai pe baza unor mărturii sau a rapoartelor de poliție, ci că faptele vor vorbi de la sine atunci când va fi necesar. Mai mult decât atât, unul din avantajele acestor produse este că ele continuă să înregistreze chiar și atunci când lași mașina în parcare sau în garaj. Anumiți senzori de mișcare și de impact vor rămâne activați iar camera va înregistra orice eventuală întâmplare neplăcută.

camera video auto

Cu ce sunt aceste produse diferite de o cameră obișnuită? De ce sa nu alegi pur și simplu un smartphone?

Telefonul nu este conceput astfel încât să reziste la expunere prelungită la soare sau la căldură excesivă , două aspecte pe care folosirea smartphone-ului pe post de cameră dashboard le-ar presupune. Totodată, acesta nu prezintă suficient spațiu de stocare pentru a permite înregistrarea a ore întregi de condus.Camerele video auto sunt durabile, pot fi conectate la bateria mașinii dumneavoastră și pot înregistra timp de mai multe ore fără probleme, făcându-le cea mai bună alegere.

Cum faci cea mai bună alegere în materie de camere video auto?

Dacă te-ai decis să achiziționezi o cameră video auto, însă nu ești sigur care model ar fi cel mai potrivit pentru tine, te vom ajuta să iei cea mai bună decizie, indiferent dacă bugetul tău este mic sau mare. Iată caracteristicile la care trebuie să fii atent atunci când alegi cea mai bună cameră auto.

   • Calitatea imaginii
    Dacă dorești ca imaginile înregistrate să fie cât mai bune și clare, optează pentru o cameră HD sau full HD, cu o rezoluție de minim 720p . De preferat este însă o rezoluție de 1080p , diferențele de calitate fiind evidente iar detaliile de la distanță mult mai clare.
   • Unghiul de filmare
    Unghiul de filmare arată cât cuprinde imaginea din cadru, astfel că un unghi mare de filmare va fi asociat cu o imagine mai de ansamblu și cu prezența mai multor elemente înregistrate în video. Un model performant de cameră video auto va avea un unghi de minim 130 de grade, unele tipuri oferind chiar posibilitatea de a ajusta aceasta caracteristică din setări.
   • Înregistrarea – camerele auto performante înregistrează în buclă sau pe un card SD detașabil. Înregistrarea în buclă presupune filmarea unor imagini noi peste cele vechi disponibile, astfel că nu este necesar să prelucrezi manual cardul SD. Fișierele care nu dorești să fie șterse pot fi marcate pentru a evita suprascrierea în buclă de înregistrare.
   • Capacitatea de stocare – în general toate camerele prezintă un SD card, astfel încât spațiul de înregistrare nu este o problemă care să te ingrijoreze. Cu un card de 32 GB vei putea înregistra aproximativ 7 ore de filmare full HD.
   • Tipul de tehnologie utilizată
    -Tehnologia WDR – permite înregistrarea în condiții nefavorabile – slab iluminate sau , dimpotrivă, supra-iluminate. Consideră această tehnologie drept o caracteristică obligatorie atunci când dorești să optezi pentru o camera video auto de calitate.
    -Led-ul – tehnologie recomandată mai ales pentru șoferii care sunt nevoiți să conducă pe timp de noapte. Ledurile cu infraroșu ajută la filmarea în condiții nocturne, permițând surprinderea unor imagini clare .
   • Capacitatea de detectare a mișcării
    Anumite modele de camere auto prezintă senzori de impact și de mișcare care se activează în momentul detectării mișcării , înregistrând posibilul eveniment indiferent de gravitatea acestuia. Astfel vei avea posibilitatea de a descoperi vinovatul în cazul lovirii sau vandalizării mașinii dumneavoastră în parcare.
   • Stabilizarea optică – reduce efectele mișcării camerei, evitând înregistrarea unor imagini neclare. Dacă dorești să filmezi pe un drum neasfaltat corespunzător , sistemul de stabilizare este un element esențial pentru evitarea filmării unor imagini mișcate .

  Alte opțiuni:

  • GPS – permite înregistrarea exactă a locației și a vitezei .
  • Conectivitate Wi-Fi încorporată
  • Difuzor și microfon – pentru a înregistra reacția altor participanți în trafic.

AVANTAJE:

 • Dovedirea nevinovăției în cazul unui accident
 • Raportarea șoferilor agresivi
 • Securitatea vehiculului parcat
 • Înregistrarea rutei și a vitezei de deplasare
 • Monitorizarea angajaților
 • Înregistrarea călătoriilor
 • Înregistrarea traseelor pitorești
 • Pentru a împărtăși cu prietenii ,familia sau cu întreaga lume evenimentele amuzante și neașteptate din trafic – cine știe, poate că vei fi următorul superstar de pe YouTube?

Dacă ești în căutarea unora dintre aceste lucruri, camera video auto este investiția perfectă pentru tine. Ținând cont de caracteristicile prezentate, alege cel mai potrivit model și te vei bucura de rezultate.

Top 10 cele mai bune camere auto video

1. Kingslim D4 4K Dual Dash Cam

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Înregistrare UHD

Înregistrare video UHD în partea din față și din spate a mașinii. Camera dublă de bord Kingslim D4 4K poate înregistra simultan imagini video 4K în față (2160p la 25fps) și 1080P în spate, captează clar plăcuțele de înmatriculare și semnele de circulație.

Aplicație și ecran tactil

Conectați cu ușurință D4 cu aplicația telefonului prin intermediul WiFi încorporat. Puteți să redați și să descărcați videoclipuri și să ajustați setările direct prin intermediul aplicației pentru telefon (funcționează cu dispozitive Android și iOS). Operare ușoară în setarea/funcțiile la îndemână, fără butoane complicate.

Înregistrarea automată a datelor GPS

GPS-ul încorporat înregistrează pe video traseul și viteza de deplasare. Modul GPS conectat la camerele de bord, fără a fi nevoie să conectați un cablu GPS separat. Vă recomandăm să descărcați GXPlayer de pe site-ul nostru oficial pentru a reda videoclipurile GPS.

Vedere pe timp de noapte cu senzor Sony

Camera duală Kingslim adoptă senzorul STARVIS Sony IMX335 STARVIS, lider în domeniu, și procesorul Hisilicon Hi3559. Cu o vizibilitate nocturnă super superioară, deschidere f/1.8 și tehnologie WDR, puteți înregistra detalii uimitoare chiar și în medii cu iluminare slabă. Cu unghiuri de vizualizare super largi de 170° în față și 150° în spate și lentile cu focalizare fixă din sticlă în 6 straturi, vă oferă o acoperire maximă a drumului și îmbunătățește considerabil viziunea pe timp de noapte, oferind imagini și clipuri video clare și clare.

Înregistrare de până la 256 GB

Suportă până la 256 GB TF (nu este inclus), ceea ce este suficient pentru a înregistra videoclipuri 4K. Combinat cu funcția de înregistrare în buclă, astfel încât să nu pierdeți nicio dovadă crucială. Acest lucru înseamnă protecție 24 de ore din 24 pentru mașina dumneavoastră.

2. Dash Cam Dual Vantrue N2 Pro

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Protecție dublă

Cu o cameră frontală de 170° și o cameră posterioară de 140° (rotibilă la 80°) într-un singur corp, N2 Pro realizează imagini atât în față, cât și în interiorul taxiului, simultan, în Full HD 1920 x 1080P 30 fps – această cameră de supraveghere auto este perfectă pentru taximetriști și șoferi în general.

Vedere pe timp de noapte

Camera frontală interioară folosește un senzor Sony, 4 lumini IR LED și o deschidere f/2.0, care poate face față condițiilor de iluminare slabă și asigură imagini video impecabile chiar și atunci când cabina pasagerilor este întunecată. Camera frontală cu 6 obiective F/1.8 și sistemul video HDR unic echilibrează automat zonele luminoase și întunecate ale videoclipului.

Mod parcare

Modul de parcare activat de mișcare pe 24 de ore declanșează automat camera dublă a mașinii pentru a înregistra atunci când detectează mișcare. Începe să înregistreze atunci când porniți mașina. Cronometrul de oprire automată a ecranului LCD vă asigură că nu va fi deranjat de un alt dreptunghi luminos pe parbriz. Ideal pentru majoritatea climei: -4° până la 155° F (-20° până la 70°C). Înregistrare audio excelentă cu microfonul încorporat. Funcția Time-lapse realizează automat fotografii la intervale specificate.

Înregistrare în buclă

Înregistrarea în buclă suprascrie cele mai vechi imagini cu cele mai recente pe măsură ce cardul de memorie se umple. Senzorul G cu sensibilitate variabilă detectează automat șocurile/coliziunile bruște și blochează imaginile în „fișierul de evenimente” pentru a preveni suprascrierea videoclipului. Suportă carduri microSD de până la 256 GB, se recomandă cardul microSD Vantrue. GPS opțional pentru urmărirea traseului de conducere, a locației și a vitezei. Pentru a utiliza funcția GPS, trebuie achiziționat separat un suport GPS.

3. 70mai Dash Cam

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Vedere pe timp de noapte

Camera de supraveghere auto vă permite să obțineți o rezoluție Full HD 1080P, înregistrând fiecare detaliu al drumului. Echipată cu procesorul de imagine Sony IMX307 și cu o deschidere F/2.2, camera de bord atrage mai multă lumină pentru a ilumina scenele cu iluminare slabă, oferindu-vă imagini clare chiar și în condiții de lumină slabă.

Înregistrare de urgență

Echipată cu senzorul G încorporat, camera inteligentă 70mai 1S poate înregistra automat o situație de urgență și poate salva videoclipurile. Toate înregistrările video de urgență sunt blocate în siguranță ca „fișier de eveniment” pentru a preveni suprascrierea.

Control vocal

Această caracteristică a camerei de bord 70mai vă oferă o experiență de utilizare sigură și fără mâini libere; puteți utiliza comenzile vocale pentru a vă opera camera. Această cameră de înregistrare auto vă poate permite să o controlați cu ușurință pentru a face fotografii și a înregistra clipuri video doar cu ajutorul vocii dumneavoastră.

Înregistrare în buclă

Camera suprascrie automat videoclipurile mai vechi cu cele mai noi. Videoclipurile pot fi salvate automat și stocate la nivel local pe un card de memorie microSD în timpul condusului, asigurându-se că dovezile video sunt capturate și nu pot fi rescrise. Suportă carduri de memorie microSD de clasa 10 (și mai sus) de 16 GB până la 128 GB (nu sunt incluse).

WiFi încorporat

Vă puteți conecta la aplicația 70mai, care vă permite să vizualizați imagini în timp real, să redați înregistrări video și să descărcați fișiere pe telefon. În plus, această caracteristică permite actualizări continue ale software-ului.

4. Dash Cam Mini GARMIN

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Compact și discret

Bucurați-vă de o cameră foto de mărimea unei chei de mașină și incredibil de compactă. Designul său discret include două opțiuni de conectare a cablului de alimentare cu direcționare ascendentă sau descendentă.

Înregistrare automată

Odată conectată la sursa de alimentare a autovehiculului, camera înregistrează continuu, astfel încât tot ce trebuie să faceți este să o configurați.

Detectarea incidentelor

Atunci când este detectat un incident, camera de rezervă pentru autoturisme salvează automat secvența video înainte, în timpul și după producerea acestuia.

Card de memorie

Garmin Dash Cam™ Mini necesită un card microSD™ de cel puțin 8 GB, clasa 10 sau mai mare (vândut separat).Înregistrare automată

5. CHORTAU Dual Dash Cam 3

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cameră frontală și posterioară

Echipat cu o cameră frontală cu rezoluție 1080P și o cameră spate rezistentă la apă. Camera frontală captează clar plăcuțele de înmatriculare și semnele de circulație chiar și pe timp de noapte, asigurându-vă că obțineți cele mai bune imagini. Camerele de luat vederi frontale (170°) și posterioare (130°) cu unghi larg ajută la eliminarea unghiurilor moarte din vizibilitate.

Modul Park

Camerele de bord se pornesc automat și încep să înregistreze imediat ce este detectat un impact, oferindu-vă o dovadă video dacă mașina a fost zgâriată de cineva în timpul parcării.

Înregistrare în buclă

Înregistrarea în buclă fără întreruperi suprascrie imaginile vechi cu conținut nou atunci când cardul este plin.

Senzor

Senzorul G cu sensibilitate variabilă detectează automat o coliziune bruscă și salvează imediat imaginile relevante și le blochează în fișierul SOS.

Suport pe viață

Asistență post-vânzare pe viață pentru această cameră de bord dublă, asistență tehnică 7 x 24 de ore. Echipa de servicii pentru clienți este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare.

Instalare și utilizare ușoară

Suportul cu ventuză inclus poate fi atașat cu ușurință oriunde pe parbriz în câteva secunde. Pur și simplu introduceți cardul SD (nu este inclus) și conectați-l la sursa de alimentare. Camera de bord auto va începe să înregistreze imediat după pornire, se va opri și va salva înregistrarea video atunci când opriți motorul.

6. 70mai Dash CAM Pro Plus A500S

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Înregistrare frontală și posterioară

Compatibil cu camera din spate RC06, Pro Plus+ poate realiza înregistrări pe două canale, oferind protecție completă, astfel încât să puteți conduce liniștit. În modul cu două canale, camera frontală menține o rezoluție de până la 1944P, iar camera din spate înregistrează în 1080P.

Senzor Sony de 5 Megapixeli

Echipată cu senzorul de imagine SONY IMX335, ceea ce o face o cameră excepțională pentru înregistrările dvs.

Vedere pe timp de noapte

3D DNR și WDR îmbunătățesc semnificativ claritatea imaginii prin reducerea zgomotului și ajustarea echilibrului de expunere atunci când fotografiați în medii cu lumină slabă sau cu contrast ridicat. Deschiderea mare F1.8 atrage mai multă lumină pentru a ilumina scenele întunecate.

GPS încorporat

Monitorizează și afișează datele de călătorie în timp real, inclusiv ora, viteza (km/h, mph) și coordonatele. Urmărește locația exactă a unui accident, în cazul în care acesta are loc, ceea ce este esențial pentru asistența rutieră și pentru cererile de despăgubire.

Supraveghere 24 de ore pe zi

Senzorul G încorporat poate detecta șocuri sau coliziuni bruște în timp ce mașina dumneavoastră este staționară și va începe automat înregistrarea pentru a surprinde orice incident potențial. În cazul în care este înregistrată o înregistrare video de urgență, camera de bord vă va notifica printr-o alertă vocală după ce este repornită.

7. VIOFO Camera de bord A119 V3

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Senzor de 5 Megapixeli

Camera de bord A119 V3 adoptă un senzor avansat de 5 MP Sony IMX335 și o lentilă F1.6 7G, la o rezoluție de 2160P QHD+ și 60/30 cadre pe secundă, camera auto filmează cu o calitate impresionantă atât ziua cât și noaptea.

Mod parcare

Trei funcții pentru a satisface diferite nevoi, detectarea automată a evenimentelor, înregistrare în timp, înregistrare cu viteză redusă de biți. Atunci când alegeți detectarea automată a evenimentelor, funcția modului de parcare cu memorie tampon va funcționa automat pentru a înregistra cu 15 secunde înainte de eveniment și cu 30 de secunde după eveniment.

Urmărire GPS

Cu modulul GPS, camera de bord A119 V3 va înregistra în timp real viteza, ora și ruta GPS în fișierul video, permițând vizualizatorilor compatibili să afișeze datele la redare.

Viziune nocturnă și HDR

Este dotată cu senzor de imagine Sony STARVIS 5MP, care oferă o imagine mult mai clară decât majoritatea camerelor de bord pe timp de noapte. Funcția HDR poate echilibra automat iluminarea într-o zonă luminoasă și întunecată și poate capta plăcuțele de înmatriculare chiar și sub luminile puternice ale mașinii pe timp de noapte.

Funcții multiple

Senzor G, detectare a mișcării, HDR, înregistrare în buclă, suportă card SD de până la 256 GB, microfon încorporat, pornire/oprire automată, ușor de instalat și de utilizat.

8. PRUVEEO Dual Dashboard Camera

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Camera Duan cu GPS

Fiecare dintre camerele din față și din cabina de pilotaj înregistrează în 1080P la 30 fps sau pe un singur canal 2160P la 24 fps (mai multe opțiuni de rezoluție). Fiecare cameră are un unghi larg de 150° și un unghi maxim de vizualizare de 300°, fără unghiuri moarte. Poziția și viteza de deplasare sunt înregistrate corect de GPS-ul integrat.

Viziune nocturnă și tehnologie WDR

Camerele din cabină au o deschidere F1.8 și 4 lumini infraroșii. Pe lângă faptul că produc înregistrări incredibil de clare, performanța imaginii lor va fi mult superioară altor camere de bord pe timp de noapte. Ambele camere au, de asemenea, cel mai recent și mai sensibil senzor de imagine cu vedere pe timp de noapte încorporat direct în ele.

Monitor de parcare 24 de ore

Pentru a-l lăsa în funcțiune în timpul parcării, trebuie să obțineți un kit de conectare ACC cu detectare a tensiunii scăzute a bateriei (nu este inclus). Camerele de bord pot fi un martor bine ascuns al drumului, datorită designului lor distinctiv cu profil redus. Cele două camere pot fi rotite cu 50 de grade la stânga și la dreapta și cu 180 de grade înainte și înapoi.

Înregistrare în buclă

Pentru a asigura o înregistrare în buclă nedeterminată, cele mai vechi imagini deblocate vor fi șterse automat atunci când cardul de memorie atinge capacitatea maximă de stocare. În momentul în care senzorul G încorporat detectează o coliziune, camera de bord D30 va bloca automat imaginile curente de înregistrare ca dovadă a unui eveniment.

Instalare ușoară

Cu ajutorul imaginilor de referință din manualul nostru de utilizare (limba engleză nu este garantată), această cameră de bord D30 este foarte ușor de instalat și de utilizat. Suportul de aspirație care îl însoțește se atașează în câteva secunde la parbriz.

9. Garmin Dash CAM 47

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Dimensiune de buzunar

Camera de bord de buzunar trece practic neobservată pe parbriz; înregistrează și salvează automat înregistrările video ale incidentelor cu localizarea GPS, data și ora.

Video HD

Obiectivul larg de 140 de grade înregistrează clipuri video HD 1080p cu optica Garmin Clarity HDR pentru detalii clare zi și noapte.

Control vocal

Controlul vocal (disponibil în limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană și suedeză) vă permite să folosiți comenzi vocale pentru a salva videoclipuri, a începe/opri înregistrarea audio, a face fotografii și multe altele.

Memorie

Videoclipurile salvate sunt încărcate automat prin conexiune Wi-Fi în seiful online pentru a fi vizualizate și partajate ulterior.

10. Camera de bord ORSKEY

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Înregistrare dublă

Cameră video frontală Full HD 1920X1080P la 30 fps și cameră spate rezistentă la apă VGA. Afișează simultan starea de conducere din față și din spate, asigurând un mediu de condus zilnic mai sigur.

Vedere pe timp de noapte

6 lumini LED cu infraroșu unice permit camerei de bord să funcționeze în mod optim în situații de iluminare slabă. Tehnologia WDR permite realizarea celor mai bune înregistrări video pe timp de noapte.

Cameră cu unghi larg și obiectiv 6G

În combinație cu senzorul Sony și obiectivul din sticlă 6G și obiectivul cu unghi larg de 170 de grade permite COMS să obțină imagini mai clare. Setul de cipuri de înaltă performanță vă permite să realizați clipuri video Full HD de până la 1080P 30fps și imagini de 12 MP.

Înregistrare inteligentă

Înregistrarea de urgență declanșată de senzorul G captează automat incidentele neașteptate de la volan și protejează înregistrările. Înregistrarea în buclă permite o utilizare continuă prin scrierea peste înregistrările vechi și inutile.

Operare ușoară

Montare ușoară și sigură pe parbriz în câteva secunde cu ajutorul ventuzei incluse. Include o garanție de 12 luni cu o echipă calificată de service post-vânzare, 7 zile/24 ore.


Care este scopul unei camere video în mașină?

În primul rând, îi poate descuraja pe hoți dacă ați parcat într-un loc nesigur sau întunecat, ceea ce vă poate da inițial siguranța că mașina dumneavoastră este supravegheată și că ați făcut o investiție bună prin achiziționarea unei camere de supraveghere auto. În cazul unui accident, camerele de supraveghere auto vă oferă, de obicei, dovezi pentru a stabili răspunderea în fața autorităților competente și vă ajută să evitați durerea de cap de a dovedi, dacă este cazul, că nu ați fost vinovat.

În plus, aceste camere se activează atunci când înregistrează orice vibrație sau mișcare care apare în mod normal în timpul unei daune sau al unui furt, asigurându-vă astfel că aveți imaginea și dovada infractorului: mașina dumneavoastră va fi supravegheată practic 24 de ore pe zi.

De asemenea, acestea au o funcție de înregistrare în buclă, ceea ce înseamnă că înregistrarea curentă este suprascrisă peste cea mai veche, împiedicând astfel umplerea memoriei. Bineînțeles, în cazul unui incident, camera blochează și salvează înregistrările accidentului pentru a preveni ștergerea lor, astfel încât să le aveți la îndemână. Odată ce camera Dash Cam este configurată corespunzător, aceasta va începe să înregistreze din momentul în care porniți mașina.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri