26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriPareri TP-Link Tapo C200 - Camera Supraveghere

Pareri TP-Link Tapo C200 – Camera Supraveghere

Date:

Stiri Similare

În acest articol veți descoperi Tp-Link Tapo C200 recenzie, camera de securitate de interior inteligentă și accesibilă, care vă poate face casa mai sigură cu doar câteva clicuri.

Prezentare generală a dispozitivului

Tapo C200 este o nouă cameră de supraveghere care, valorificând experiența TP-Link, promite să ofere o gamă largă de caracteristici, ușurință în utilizare și atenție la design, la un preț foarte competitiv.

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Ca urmare a popularității crescute a soluțiilor de automatizare a locuinței, tot mai mulți oameni sunt interesați să achiziționeze camere de supraveghere: modelele IP fără fir, care, precum Tapo C200, utilizează WiFi, sunt printre cele mai populare, deoarece nu necesită nicio intervenție tehnică pentru a fi instalate și, în general, pot fi gestionate cu ușurință prin intermediul unei aplicații de pe un smartphone.

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv de securitate pentru casă, aici puteți găsi informații utile despre caracteristicile tehnice ale acestei camere TP-Link care, pe lângă faptul că suportă funcția Pan/Tilt (ceea ce permite dispozitivului o rotație cu adevărat remarcabilă), garantează, de asemenea,:

 • Filmare Full HD, cu o rezoluție de 1080 de pixeli;
 • Calitatea și claritatea imaginii chiar și pe timp de noapte (până la o distanță de 8 metri);
 • Posibilitatea de a extinde memoria internă până la 128 GB, datorită prezenței unui slot SD;
 • Un senzor de mișcare PIR care, de fiecare dată când este activat, trimite automat o notificare către aplicație și declanșează alarma încorporată a dispozitivului.

Este un dispozitiv inteligent, complet gestionabil prin intermediul aplicației Tapo Camera și compatibil cu toate asistenții vocali importanți.

Conectivitatea acestui dispozitiv depinde de WiFi 802.11 b/g/n pe o bandă de 2,4 GHz, în timp ce securitatea este asigurată de un sistem de criptare pe 128 de biți.

Printre avantajele utilizării acestui dispozitiv se numără și faptul că poate fi folosit și în alte scopuri decât supravegherea de interior: cu TP-Link Tapo este posibil, printre altele, să se facă apeluri video cu noi modalități de interacțiune în spațiu. (care îmbunătățesc experiența și participarea)și înregistrați videoclipuri pe care să le împărtășiți cu prietenii îndepărtați.

Un alt aspect demn de remarcat este prețul extrem de competitiv (mai puțin de treizeci de euro), ceea ce îl face și mai atractiv, mai ales având în vedere calitatea generală a produsului și numeroasele caracteristici pe care le suportă.

Să vedem împreună, în detaliu, care sunt caracteristicile Cameră de supraveghere Tapo C200 și la ce utilizări este adecvat în special.

Design și aspect

Tapo C200 este o cameră de supraveghere care, de la primul impact, impresionează prin estetica sa elegantă, caracterizată de dimensiuni compacte. (86,6 x 85 x 117,7 mm) și linii rotunjite, minimaliste (similare cu cele ale modelelor Xiaomi)care îl fac ușor de integrat în mobilierul de casă, indiferent de stilul ales pentru locuință.

Caracterizat de o bună calitate a construcției, Tapo C200 are o carcasă robustă din plastic, care garantează soliditate și un grad de rezistență, dar care nu îl face potrivit pentru instalarea în exterior.

Pe bază, în formă de cupolă și decorată cu logo-ul mărcii, se află corpul central al camerei: o sferă albă care adăpostește obiectivul de filmare în interiorul zonei mobile, de culoare neagră și poziționată în partea din față.

Deasupra obiectivului se află o mică lumină LED, indicatorul stării de funcționare a dispozitivului, în timp ce dedesubt se află slotul pentru introducerea cardului SD: o poziție învechită care, dacă pe de o parte garantează o discreție deosebită, pe de altă parte poate deveni penalizatoare dacă este nevoie să se schimbe frecvent cardul de memorie, ceea ce face ca procesul să fie greoi.

În cele din urmă, pe partea din spate găsim grila difuzoarelor audio și intrarea pentru sursa de alimentare, în timp ce sub baza lată (de asemenea, pregătit pentru instalare și perete)Cele 3 plăcuțe de cauciuc antiderapante îmbunătățesc aderența dispozitivului pe suprafața de sprijin, reducând la minimum riscul de deteriorare din cauza căderilor accidentale.

Despachetarea pachetului

În interiorul cutiei, pe lângă cameră, se află:

 • Unitatea de alimentare pentru conectarea la rețeaua electrică
 • Suportul de perete
 • Un adeziv pentru o montare ușoară pe perete
 • Manuale de utilizare.

Calitatea și rezoluția video

Captură de test Tapo C200
Captură de test Tapo C200

Cu Tapo C200 videoclipuri fluide, cu un nivel bun de detalii și claritate, sunt posibile datorită rezoluției Full HD 1080p la 15 fps.

Sistemul de control pan/tilt permite, de asemenea, un unghi larg de vizualizare (rotație de 360° pe axa orizontală și 114° pe axa verticală), ceea ce face posibilă monitorizarea de la distanță chiar și a celor mai greu de încadrat colțuri ale casei prin intermediul aplicației dedicate.

Din aceste motive, TP-Link Tapo C200 poate fi folosit ca:

 • Dispozitiv de supraveghere în cazul unor incursiuni nedorite în locuința (sau biroul) cuiva;
 • Succesorul telefonului: în special pentru convorbirile video, care oferă o mai bună interactivitate cu spațiul în care are loc comunicarea la distanță și oferă aproape senzația de a fi prezent;
 • Instrument de sprijin în gestionarea vieții de familie și de acasă: de exemplu, pentru a monitoriza de la distanță părinții foarte în vârstă care au nevoie de îngrijire sau pentru a supraveghea somnul unui copil în timp ce acesta doarme în camera sa, fără a se ridica din pat.

The LED IR integrat asigură fotografii de înaltă calitate pe timp de noapte, permițând distingerea trăsăturilor faciale la o distanță de până la 8 metri, chiar și în întuneric.

Cu toate acestea, calitatea înregistrării video este programabilă în funcție de necesități: pentru a ocupa mai puțin spațiu de memorie, cel mai bine este să reduceți rezoluția, în schimb, atunci când este esențial să puteți verifica chiar și detalii mici, acest parametru trebuie setat la cel mai înalt nivel.

Audio cu două căi

Tapo C200 se mândrește cu un hardware respectabil, cu o sistem audio cu două căi (sistem audio bidirecțional), care dispune de un microfon și un difuzor integrate și permite comunicarea directă cu oricine se află în apropierea dispozitivului.

Utilizarea funcțiilor live view și audio bidirecțional permite realizarea de apeluri reale cu camera, cu posibilitatea, comparativ cu un apel video normal, de a profita de caracteristicile tehnice (claritate, rezoluție, rotație etc.) ale acestui model TP-Link.

Deoarece Tapo C200 este conceput pentru uz casnic, difuzorul inclus nu este deosebit de puternic în ceea ce privește volumul, dar garantează o reproducere a sunetului care face conversația confortabilă sau permite ascultarea clară a oricăror sunete suspecte care provin din casă.

De asemenea, foarte apreciat este sistemul de detectare a mișcărilor personalizabil care, utilizat împreună cu sistemul de notificare, asigură o actualizare în timp util a situației din casă.

Aplicații și funcții inteligente

Pentru a gestiona TP-Link Tapo C200, este necesar să descărcați aplicația dedicată, un instrument de programare valoros, deoarece este bine structurat și, prin urmare, ușor și intuitiv de utilizat.

Disponibil în limba italiană (în versiunile iOS și Android), acesta controlează și gestionează diversele funcții ale dispozitivelor mărcii: de la accesarea videoclipurilor (atât în direct, cât și a celor stocate), la activarea sesiunilor de înregistrare direct pe smartphone, la posibilitatea de a face fotografii sau de a seta alarme.

Utilizarea sa este foarte simplă și imediată: la pornire, aplicația prezintă, deja pe primul ecran, toate dispozitivele Tapo instalate în casă și, prin simpla atingere a pictogramei unei anumite camere, este posibilă accesarea vizualizării live și a multor alte funcții interesante, cum ar fi:

 • Activarea comunicării audio (atât punctuală, cât și continuă) și a sirenei integrate.
 • Întunecarea imaginilor prin setarea modului Confidențialitate
 • Posibilitatea de a obține o captură de ecran a ceea ce a fost filmat
 • Reglarea calității video
 • Control prin pad de orientare a camerei.

Aplicația permite, de asemenea, controlul încadrării camerei prin intermediul D-PAD-ului virtual, care controlează atât activarea funcției de rotație orizontală PAN (360 de grade), cât și a funcției de rotație verticală (înclinare de 114 grade).

O altă caracteristică deosebit de interesantă a acestei aplicații se referă la posibilitatea de a seta lovituri predefinite, care pot fi activate printr-o simplă atingere, fără a fi nevoie să se folosească un controler virtual special.

Datorită compatibilității cu Alexa și Google Home, este de asemenea posibilă configurarea Tapo C200 pentru utilizare de la distanță prin intermediul asistentului vocal, cu posibilitatea de a reda fluxul video detectat de dispozitiv pe un alt dispozitiv inteligent, cum ar fi Chromecast sau Smart Display.

Tot prin intermediul aplicației, este posibilă, de asemenea, setarea de alarme (sonore sau vizuale) pe baza unor parametri personalizabili; în cazul prezenței animalelor în casă, de exemplu, se recomandă excluderea podelei din zona de sensibilitate pentru detectarea mișcării, pentru a evita alertele nejustificate.

Arhivare

TP-Link Tapo C200 suportă, de asemenea, funcția de înregistrare, dar pentru a o activa trebuie să introduceți un card Micro SD în dispozitiv, (care nu este inclus în pachetul de achiziție). Acesta este motivul pentru care aparatul foto are un slot dedicat în acest scop.

În acest fel, Tapo C200 poate înregistra până la 128 GB de video: aceasta este, de asemenea, o caracteristică utilă pentru producția de materiale multimedia ușor de partajat, motiv pentru care este apreciată în special de cei care doresc să includă prietenii sau rudele îndepărtate în viața lor de zi cu zi.

Timpul de înregistrare variază considerabil în funcție de modul de utilizare setat (de exemplu, înregistrare continuă sau înregistrare prin detectarea mișcării) și de calitatea imaginilor.

Deși o înregistrare video de înaltă definiție va ocupa întotdeauna mai mult spațiu de memorie decât o înregistrare video de joasă definiție, alegerea între o calitate mai bună a imaginii (înregistrare HD) sau o durată mai lungă înainte de a ajunge la saturarea dispozitivului de stocare a datelor (înregistrare Ld) depinde de utilizarea preconizată a filmărilor.

De asemenea, suportă înregistrarea în buclă: aceasta înseamnă că, atunci când memoria este plină, noua înregistrare o va suprascrie automat pe cea veche, fără a fi nevoie de intervenții suplimentare.

Configurație

Spre deosebire de camerele IP clasice, care necesită o instalare lungă și complexă, acest model TP-Link se caracterizează prin ușurința configurării, care este simplificată și mai mult de instrucțiunile (clare și cuprinzătoare) conținute în manualul de utilizare, furnizat de compania mamă.

Fiind un dispozitiv WiFi, configurarea nu se poate face fără descărcarea aplicației dedicate; este o operațiune rapidă, fiind necesară doar încadrarea codului QR de pe cutie (și, de asemenea, din interiorul manualului).

După crearea unui cont, este suficient să urmați instrucțiunile oferite, reamintind însă că pentru a putea finaliza configurarea este necesar să conectați smartphone-ul la aceeași rețea WiFi la care este conectată și camera: numai în acest mod, de fapt, pot fi introduse credențialele de acces la linia de acasă și camera poate fi atribuită unui anumit mediu, conform listei furnizate, începând, în toate scopurile, cu prima sesiune de utilizare.

Din acest moment, aplicația vă permite să interveniți în fiecare aspect al programării camerei, cum ar fi schimbarea încadrării, rotirea obiectivului, activarea funcției de detectare a mișcării, modificarea calității videoclipurilor și chiar obținerea pe același ecran a vizualizării simultane a tuturor videoclipurilor live transmise de diferitele camere din casă (dacă, desigur, aveți mai multe Tapo C200). Nu trebuie uitat faptul că aplicația permite asocierea și gestionarea a până la 32 de dispozitive, creând astfel o adevărată rețea de supraveghere.

În timpul configurării, este posibilă și activarea controlului de la distanță al camerelor prin Alexa și Google Assistant, o funcție care permite operarea vocală a camerei, iar materialele audio-video pot fi vizualizate direct pe un ecran inteligent.

TP-Link Tapo C200 recenzie: dintr-o privire

Designul discret și minimalist, ușurința deosebită de operare (prin intermediul aplicației) și gama bogată de opțiuni de utilizare (și funcționalități) fac din TP-Link Tapo C200 o opțiune de achiziție excelentă pentru oricine este interesat de o cameră de supraveghere inteligentă și modernă.

Printre aspectele cele mai apreciate de utilizatori, pe lângă estetica bine întreținută, se numără și:

 • Ușurința instalării și a gestionării, datorită faptului că aplicația este deosebit de clară și intuitivă în utilizare
 • Calitatea videoclipurilor, chiar și în modul apel
 • Eficiența alarmelor, programabile în funcție de necesități și foarte fiabile în trimiterea de notificări.

Este, însă, un model destinat exclusiv uzului casnic (nu există o declinare exterioară), care nu rezistă la temperaturi sub 0 grade Celsius și care necesită acoperire wireless pentru a funcționa.

În ciuda acestor (puține) limitări, este un produs bun, cu un raport calitate/preț excelent: cheltuielile necesare pentru achiziționarea unei camere de supraveghere TP-Link Tapo C200 este, de fapt, mai mică și de 30 de euro.

Preț de calitate: 9.8

Materiale: 8.0

Calitatea video: 8.0

Calitatea audio: 7.5

App & Smart: 8.5

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri