26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăTravelUn colț paradisiac din România care a scăpat atenției multora. Te vei...

Un colț paradisiac din România care a scăpat atenției multora. Te vei simți ca în Rai și costurile sunt surprinzător de accesibile. E o alegere perfectă pentru cel puțin un weekend

Date:

Stiri Similare

A venit iarna, iar românii încep să își organizeze cum să-și petreacă zilele de sărbătoare. Dacă ești unul dintre cei care au lăsat pregătirile pe ultima clipă, nu trebuie să te îngrijorezi; țara noastră este o alegere excelentă pentru vacanță.

România este cunoscută pentru frumusețile sale naturale și varietatea peisajelor, fiind perfectă pentru vacanțe în orice anotimp.

Unul dintre locurile despre care se vorbește rar când vine vorba de vacanța de iarnă este Sulina. Chiar dacă preferințele se îndreaptă de obicei către zonele de munte, Delta Dunării și în special orașul Sulina oferă locuri minunate de descoperit și în timpul iernii. Situat la marginea estică a României, Sulina este accesibilă cu ușurință atât pe Dunăre, cât și pe Marea Neagră.

Orașul Sulina, cu o comunitate de peste 3.000 de locuitori, este bogat în atracții turistice uimitoare. Un exemplu este impunătorul Palat al fostei Comisiuni Europene a Dunării. Clădirea, construită în stil neoclasic, a avut de-a lungul vremii diverse funcțiuni, de la sediu portuar la instituție financiară.

Atracții de neratat în Sulina

Turnul de apă din Sulina, construit în 1897 cu fonduri oferite de Regina Olandei, este un alt reper însemnat și oferă o vedere spectaculoasă asupra orașului, chiar dacă accesul în interior nu este permis.

Biserica Sfântul Alexandru și Nicolae și plaja cu nisip fin, distinsă cu premiul internațional de „Aur”, sunt alte locuri de vizitat în Sulina. Nu trebuie omis nici Cimitirul Maritim, locul de odihnă al Prințesei Ecaterina Moruzi și al altor figuri marcante din Marina Militară Română.

Un tărâm uimitor este locul unde apele Dunării se unesc cu valurile Mării Negre. Deși adesea ignorat, acest fenomen natural este o minune pe care cei ce ajung să-l vadă nu o vor uita prea curând.

Cu o combinație de istorie, frumuseți naturale și liniște, Sulina reprezintă o destinație ideală pentru o evadare neașteptată in timpul sărbătorilor de iarnă, menținându-se ca un secret bine ascuns al României.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri