6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăPoliticăUn edil liberal râde de Klaus Iohannis. Actele sale ironice față de...

Un edil liberal râde de Klaus Iohannis. Actele sale ironice față de liderul țării și posibila influență a Ludovic Orban

Date:

Stiri Similare

Președintele României, Klaus Iohannis, se pregătește să își încheie mandatul în anul 2024. Este de așteptat ca acesta să încerce să își mențină influența în cadrul politicii românești și internaționale. Surse ale News18.ro indică preocuparea președintelui față de scorurile reduse ale PNL, conform sondajelor.

Din punct de vedere electoral, PNL se află în urma partidului AUR, un rezultat dezastroas îngrijorător. Iohannis a solicitat probabil conducerii partidului să remedieze această situație delicată, totuși problemele persistă la nivel local. Unii dintre primarii PNL se concentrează pe promovarea lor personală în detrimentul partidului, transferând susținere înspre Forța Dreptei, formațiunea lui Ludovic Orban.

La Găești, în județul Dâmbovița, primarul este Grigore Gheorghe (sau Griguță), apropiat al lui Ludovic Orban. Nu trebuie să uităm că Orban a fost într-o vreme lider PNL în Dâmbovița și și-a păstrat conexiunile de acolo. Ambițiile sale parlia-mentare îl fac să apeleze la vechi aliați pentru a-și atinge scopurile.

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a afirmat că partidul nu îi datorează nimic lui Iohannis și a sugerat că deține informații compromițătoare despre președinte, info-rmații care, odată dezvăluite, vor crea scandal.

Primarul din Găești, Grigore Gheorghe, a avut de-a lungul timpului numeroase remarci acide la adresa lui Iohannis, ca surse apropiate acestuia au menționat pentru News18.ro, denigrând astfel statutul lui Iohannis și mostrând o lipsă de respect surprinzătoare.

Situație gravă în Spitalul din Găești, mai rea decât cea de la Urziceni

Un exemplu alarmant vine de la Spitalul din Găești, unde conducerea a fost încredințată politic lui Laurențiu Belușică, un fost angajat cu beneficii mari de la Spitalul MAI Gerota. După un scandal care a culminat cu decesul unei asistente tinere de 41 ani, acesta a fost forțat să părăsească instituția MAI.

Belușică, deși fără calificări adecvate, a convingut-o pe asistentă să se supună unei operații bariatrice. Procedura nu a mers bine, conducând la moartea acesteia. Inițial, cazul de malpraxis nu a avut urmări penale, însă mai târziu investigațiile au fost reluate.

Unii colegi din Spitalul Gerota, printre care și noua directoră Alida Moise, ar fi fost de acord să-l protejeze pe Belușică cu condiția ca acesta să se pensioneze, pentru a putea îngropa scandalul. Detalii mai profunde despre caz nu sunt încă disponibile.

Fiul asistentei a angajat pe avocatul Adrian Cuculis, și ca urmare, s-a reluat anchetarea lui Belușică pentru malpraxis. Acesta mai are multiple probleme legale, inclusiv acuzații de răpire minor și tentativă de omor.

La DNA Ploiești se află un dosar prin care este investigat pentru fraudă cu fonduri europene, după ce s-ar fi însușit sume importante în mod ilegal. Mai multe informații AICI.

Klaus Iohannis, ținta ironiilor

Situația de necrezut de la spitalul condus de Laurențiu Belușică a făcut ca unii să-l critice pe primarul Grigore Gheorghe, care pare să-l susțină pe manager orice ar fi,

Posibil motivat de propriile sale interese financiare, se pare că edilul a fost nepăsător la avertismentul că situația spitalului ar putea ajunge chiar la urechile președintelui Klaus Iohannis. Surse ale News18.ro au dezvăluit că răspunsul primarului din Partidul Național Liberal a fost de indiferență, afirmând că nu este subordonat președintelui și că va proceda după propriile dorințe.

Primarul a declanșat o luptă împotriva celor care au încercat să-i prezinte în mod constructiv dezastrul din spital, acuzându-i și insinuând că oricine îi stă împotrivă va suferi consecințe. A mai postat și un videoclip defăimător pe profilul său social media împotriva celor care au încercat să remedieze situația critică a spitalului.

Este important de menționat că în Găești, adesea nu sunt suficienți medici de gardă, iar acest lucru se întâmplă în mod special în secția de Pediatrie, unde părinții se plâng de lipsa asistenței medicale pentru copiii lor. Laurențiu Belușică este acuzat că a primit plăți pentru ture de gardă la care nu a participat efectiv, o situație adusă la atenția autorităților competente. Mai mult, a fost surprins sustrăgând energie electrică de la spital, situație pentru care există un dosar în curs de investigație, cu toate că procedura de cercetare avansează cu lentoare.

Am încercat să ajungem la Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, pentru a discuta despre criza spitalului, însă acesta a relatat că nu poate colabora cu primarul încăpățânat care insistă să facă lucrurile după bunul său plac.

Este de subliniat că situația Spitalului Găești este într-o stare mult mai critică decât problema similară întâmpinată la Urziceni, unde un alt primar PNL combativ și un manager de spital politic au fost implicați. Sperăm că va fi intervenție rapidă pentru a preveni o posibilă tragedie majoră.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri