6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriVREMEA. Anomalie meteorologică în România pe 5 februarie. Clima devine haotică. Actualizare...

VREMEA. Anomalie meteorologică în România pe 5 februarie. Clima devine haotică. Actualizare a previziunilor de la ANM

Date:

Stiri Similare

VREMEA. De luni, 5 februarie, un fenomen meteorologic neobișnuit provoacă schimbări surprinzătoare de vreme. ANM a revizuit predicțiile meteorologice furnizând noi date.

Apare o răsturnare de situație meteorologică începând cu data de 5 februarie. ANM a revizuit predicțiile privind condițiile meteo, indicând apariția unei anomalii care va afecta întreaga națiune. Este vorba despre un val de căldură intensă.

Temperaturile sunt atât de ridicate încât depășesc mediile caracteristice acestei perioade. Sunt chiar mai mari decât cele obișnuite la începutul primăverii, conform specialiștilor în meteorologie.

Drept urmare, după noile estimări meteo emise de ANM, luni pe 5 februarie ne așteptăm la o vreme anormal de caldă. Temperaturile vor atinge valori de până la 15 grade Celsius în anumite regiuni ale țării, în timp ce în alte locuri vor oscila până la 6 grade Celsius.

Nici temperaturile din timpul nopții nu vor rămâne în urmă, fiind mult mai mari față de mediile obișnuite. În intervalul nocturn, vor varia între -1 și 7 grade Celsius, cu cele mai înalte valori în sudul țării.

VREMEA. Prognoza ANM pentru o căldură neobișnuită pe 5 februarie

De asemenea, se preconizează și căderi de precipitații amestecate la altitudini înalte. Vântul va fi de asemeni prezent, suflând cu intensitate în zona montană. Rafalele de vânt se prevăd intensificate și în alte regiuni ale țării.

„Vom avea parte de temperaturi neobișnuite de ridicate în toate zonele. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în mod consistent mai ales în regiunile dintre munți și sporadic în alte zone. În zonele montane vor avea loc precipitații combinate și de cantități notabile. Vântul va prezenta rafale puternice în cea mai mare parte a țării, cu vânturi mai vijelioase la munte, dar și în anumite locuri din centru, sud și nord-est,” indică ultimele informații meteo publicate de ANM.

În Capitală, meteorologii de la ANM prognozează pentru luni, 5 februarie, temperaturi neobișnuit de înalte, cu maxime de până la 15 grade Celsius în timpul zilei.

Nici noaptea condițiile nu vor fi prea reci. Valorile termice vor rămâne în jurul a 5-6 grade Celsius în București. Șansele de ploaie rămân scăzute, cu toate că vor fi prezenți nori. În schimb, vântul se așteaptă să fie destul de intens în prima parte a intervalului.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri