6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriVremea se încălzește în România cu un val de căldură tropical! Durata...

Vremea se încălzește în România cu un val de căldură tropical! Durata perioadei neobișnuit de calde și momentul revenirii frigului. Update-ul prognozei de la ANM

Date:

Stiri Similare

VREMEA. După un ianuarie plin de zile înghețate, stabilind chiar și unele noi minime record, care au fost considerabil sub media caracteristică perioadei, se pare că am făcut saltul direct către o căldură neașteptată.Începutul lui februarie ne surprinde cu temperaturi care depășesc cu 10-15 grade ceea ce ar fi normal, și se simte ca și cum primăvara ar fi ajuns în permanență în România.

În ciuda acestui fapt, experții din cadrul ANM ne semnalează că în jurul datei de 15 februarie ar putea să se instaureze din nou un val de aer rece. Cea mai recentă prognoză meteo indică valori termice ce se aliniază cu standardele așteptate pentru perioada respectivă, dar acestea sunt considerabil mai scăzute decât temperaturile curente. Unii meteorologi chiar prognozează că ne vor surprinde ninsori în luna aprilie, indicând astfel o previzie meteo incertă pentru acest an.

Elena Mateescu, directorul general al ANM a explicat la Antena 3 CNN ce ne rezervă săptămâna aceasta, iar previziunile sunt optimiste. Timpul va fi plăcut, făcând posibile plimbările liniștite în weekend.

Ultima prognoză ANM

„Valul de căldură care ne influențează va persista pe durata întregii săptămâni, așa cum am semnalat anterior, deoarece ne așteptăm la temperaturi zilnice maxime variind în mod general de la 8° la 19°-20°.

Prin urmare, ne confruntăm cu o săptămână neobișnuit de caldă, iar semnalele indică faptul că, cel puțin până la jumătatea lunii, vom experimenta temperaturi cu mult mai ridicate, depășind cu 10°-15° media specifică acestei perioade din an.

Pe de altă parte, nu trebuie uitat că va fi prezent și un vânt mai puternic, important de remarcat mai ales în zonele montane înalte, unde rafalele vor atinge viteze de peste 90-100km/h, și în zonele de câmpie, cu viteză cuprinse între 60-80km/h”, a menționat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3 CNN.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri