6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriVREMEA. Se încălzește până la 20 de grade! Când va fi timp...

VREMEA. Se încălzește până la 20 de grade! Când va fi timp de primăvară peste tot în țară. Prognoză actualizată de la ANM

Date:

Stiri Similare

VREMEA. După ce ne-am înfruntat frigul intens pe parcursul lunii ianuarie, februarie începe cu vreme mai caldă și însorită. Și aproape că ne așteaptă zile și mai agreabile în timpul care urmează. Deși în anumite regiuni se vor mai confrunta cu ploi și rafale de vânt din cauza unei tempesti ce a afectat Europa, în general, vremea promite să fie frumoasă.

Elena Mateescu, șefa ANM, a dezvăluit prognoza meteorologică pentru sfârșitul de săptămână curent și a dat detalii despre cum vor evolua temperaturile începând cu 5 februarie. Perspectivele sunt foarte bune, cu temperaturi care pot ajunge chiar și la 20 de grade Celsius.

Deși ne încântă vremea plăcută, specialiștii din sănătate avertizează. Numărul cazurilor de viroze a crescut brusc, iar schimbările rapide de temperatură pot avea un efect negativ asupra sănătății.

Actualizare Prognoză ANM

„Observăm o creștere a temperaturilor minime și în timpul nopților, de exemplu vineri dimineața ar putea fi de la -5 la 3 grade Celsius pe întreg teritoriul țării, iar pentru sfârșitul de săptămână trendul se menține stabil, sugerând maxime între 2 și 10-12 grade.

Din ziua de duminică vorbim despre cel puțin 13 grade, iar pentru începutul săptămânii care vine, în special în prima sa parte, marți, ni se pot oferi temperaturi cuprinse între 10 și 17-18 grade Celsius.

Conform datelor actuale, în sudul extrem al țării s-ar putea înregistra chiar 19-20 de grade, cu o temperatură maximă în Capitală marți de 17-18 grade.

Până atunci, vom avea și manifestări specifice sezonului, cum ar fi izolat ninsori la munte și vântul care se va întetii, suflând cu 60-80km/h”, a menționat Elena Mateescu, conducătoarea ANM, joi, la Antena 3 CNN.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri