19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriVremea se răcește brusc în România! Temperaturile iau un trend descendent, aducând...

Vremea se răcește brusc în România! Temperaturile iau un trend descendent, aducând o schimbare drastică de condiții meteorologice. Prognoza actualizată emisă de ANM

Date:

Stiri Similare

METEO. Prognozele indică pentru întreaga lună februarie temperaturi mai mari decât ar fi obișnuit pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, ne așteaptă fluctuații abrupte de temperatură. Chiar dacă săptămâna anterioară era atât de cald încât ne puteam îmbrăca lejer, cu termometrele indicând până la 22 de grade în unele regiuni, un curent friguros a inversat acum situația meteorologică.

Miercuri, 14 februarie, starea vremii se va răci considerabil față de zilele trecute în majoritatea țării. Maximele vor varia între 3 – 4 grade în nordul Moldovei și sud-estul Transilvaniei, ajungând la 12 – 14 grade în Oltenia, conform experților de la meteoradar.ro.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a comunicat la Antena 3 CNN o prognoză asemănătoare, subliniind o scădere mai marcantă a temperaturilor chiar de Ziua Îndrăgostiților, pe 14 februarie. În partea de nord a țării revine iarna, iar în sud este mai rece, temperatura fiind totuși peste media sezonului.

„Miercuri, coborârea temperaturii va fi mai pronunțată în regiunile vestică, nordică și centrală, unde maximele nu vor trece de 7…8 °C. În sud și sud-est, s-ar putea înregistra între 4 și 15 °C, inclusiv în București unde maxima va fi de 13 °C.

Și chiar dacă, având în vedere că pe parcursul săptămânii întâlnim o diferență la nivelul temperaturilor maxime cuprinsă între 3 și 10…12 °C, acestea denotă, în special în zona sudică, un climat încă destul de cald, deoarece în partea nordică ne așteptăm la manifestări tipice de iarnă, așa cum confirmă și avertizările meteorologice în vigoare până miercuri la ora 10:00, când se așteaptă precipitații pe întreg teritoriul național, cu volume de apă de 20-30 l/mp, izolat chiar peste 40 l/mp,” a declarat directorul ANM la Antena 3 CNN.

Prevederea ANM pentru săptămâna 12 – 19 februarie

Pe parcursul acestei săptămâni, temperaturile se vor situa peste medie în toate zonele României, cu o accentuare în sud și sud-est. Vom avea parte de precipitații peste normal în centrul și nord-estul țării, în timp ce în vest și sud-vest vor fi sub normal, iar în rest se vor menține apropiate de media obișnuită.

Previziunile ANM pentru săptămâna 19 – 26 februarie

Media temperaturilor va fi peste valorile tipice pentru această perioadă, în întreaga țară. Vom întâlni cantități de precipitații în jurul normelor caracteristice acestei perioade, în toate regiunile.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri