3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriVremea se schimbă brusc în România! Aversele cuprind întreg teritoriul și temperaturile...

Vremea se schimbă brusc în România! Aversele cuprind întreg teritoriul și temperaturile se răcesc. ANM a actualizat prognoza meteo

Date:

Stiri Similare

Vremea. Prognoza meteo devine tot mai dificilă pentru specialiștii în meteorologie, având în vedere că diferiți curenți atmosferici se strecoară neanunțați în regiunile noastre. La început, se anticipase o scădere a temperaturilor începând cu data de 14 februarie. Contrar acestei previziuni, a fost observată o creștere semnificativă față de media caracteristică acestei perioade.

Totuși, realitatea pare a fi o combinație de ambele situații. Romania este afectată de un ciclon puternic ce provine din Marea Mediterană, ajuns pe teritoriul național duminică, provocând o destabilizare a condițiilor meteo. În ziua de duminică, 11 februarie, s-au înregistrat recorduri la nivelul temperaturilor minime zilnice în 128 de stații meteo din țară, de când se efectuează aceste măsurători.

Dar începând de luni, temperaturile vor începe să scadă față de valorile atinse în săptămâna precedentă, cu mai mult accent în partea nordică a României unde maximele nu vor trece de 7-8 grade Celsius. În sud, temperaturile ar putea totuși atinge 16-17 grade Celsius.

Actualizare prognoza ANM

Elena Mateescu, directoarea ANM, a făcut o declarație în timpul unei apariții pe Antena 3 CNN cu știri nu tocmai bune.

„Aversele revin deoarece ne așteptăm la ploaie, în special în zonele Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și în Maramureș, Moldova și Dobrogea – fenomen ce va afecta întregul teritoriu. La altitudini de peste 1700 de metri, precipitațiile vor lua și forme mixte.

Sunt prognozate cantități de apă de 15-20 litri pe metru pătrat și rafale de vânt care vor ajunge la 50-60 km/h”, a informat Elena Mateescu pe Antena 3 CNN.

În Capitală, se așteaptă o scădere a temperaturilor în ziua de luni, 12 februarie, însă acestea vor rămâne totuși peste medie pentru această perioadă a anului.

Norii se vor aduna pe cer, iar după prânz ne așteptăm la ploaie, inclusiv posibile averse și fulgere. Vântul va avea o intensitate moderată, cu rafale de până la 35-40 km/h. Temperatura maximă va fi în jur de 16 grade Celsius.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri