6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăȘtiriVREMEA. Situație meteorologică extremă afectează România! Schimbări bruste și imprevizibile ale vremii....

VREMEA. Situație meteorologică extremă afectează România! Schimbări bruste și imprevizibile ale vremii. Ultima prognoză ANM

Date:

Stiri Similare

VREMEA. O perioadă de frig polar ne-a luat prin surprindere, iar acum un val de căldură intes s-a răspândit peste tot în țară, ducând temperaturile marți peste pragul de 20 de grade Celsius. Vântul a provocat câteva probleme în diverse zone, însă se așteaptă o diminuare a acestuia începând de miercuri.

Țara noastră experimentează un fenomen extrem de periculos. Schimbările abrupte de la temperaturi joase la cele foarte înalte pot fi greu tolerate de corpul uman, pe fondul lipsei de obișnuință la asemenea variații.

„În cursul acestei săptămâni, vremea se va încălzi considerabil în toate zonele țării. Un curent de aer cald din nordul Africii va afecta temperaturile la începutul lunii februarie. Astfel, temperaturile în creștere consecutive se vor menține deasupra mediei caracteristice acestui moment din an.

Se așteaptă precipitații mai abundente în vestul, nord-vestul și centrul României, iar în zonele montane vor cădea precipitații mixte. Vântul se va intensifica în majoritatea zonelor țării, cu rafale mai puternice în aria montană, cât și în zonele centrale, sudice și nord-estice ale teritoriului”, conform declarațiilor lui Oscar Stanciu, specialist meteo Observator.

O nebunie totală a condițiilor meteorologice

Meteorologii ANM și-au revizuit predicțiile pentru această săptămână, anticiând un val de căldură record pentru luna februarie.

Prognoza ANM pentru 6-12 februarie. Temperaturile vor fi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului pe întregul teritoriu al României, având un grad mai mare de abatere termică în zonele din afara arcului carpatic. Cantitatea de precipitații va fi peste medie în partea nordică a țării, iar în celelalte regiuni se vor înregistra cantități mai reduse de precipitații.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri