27.1 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune televizoare 8K din

Cele mai bune televizoare 8K din [year]

Date:

Stiri Similare

Căutați unul dintre cele mai bune televizoare 8K? În acest ghid de cumpărare veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege dintre cele mai bune modele disponibile pe piață.

Datorită rezoluției lor fără precedent, care depășește de patru ori numărul de pixeli al panourilor 4K, Televizoare 8K devin din ce în ce mai populare pe zi ce trece. Alegerea între diferitele opțiuni disponibile poate să nu fie ușoară, așa că este util să vă familiarizați cu principalele caracteristici ale acestora.

Iată, așadar, o comparație cu cele mai bune televizoare 8K care vă vor ajuta să faceți cea mai bună alegere atunci când vă cumpărați următorul televizor.

Cele mai bune televizoare 8K: recenzii și recomandări

Aceasta este lista noastră de cele mai bune televizoare 8K ale momentului:

Samsung Seria 7 QN700A 8K

Televizor Samsung Seria 7 QN700A 2021 8K TV

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Acest entry level recent de la Samsung, un mini LED 8K de 55 de inci, este un compromis interesant între dimensiuni și preț, unul dintre cele mai accesibile de pe piață, cu un aspect și o funcționalitate respectabile.

Designul este plăcut, cu un ecran cu o ramă invizibilă, finisaje frumoase și o cutie dedicată conexiunilor și componentelor electronice.

Panoul LCD 8K este echipat cu tehnologia Quantum Dot, care îmbunătățește redarea culorilor, și cu iluminare de fundal Mini LED. Afișajul este foarte fluid și detaliat, cu o redare bogată a culorilor și un nivel de contrast excelent. Performanțele audio sunt, de asemenea, foarte satisfăcătoare.

Totuși, prețul avantajos al acestui model implică în mod inevitabil unele sacrificii; panoul atinge o frecvență maximă de 50-60Hz, spre deosebire de 120Hz pentru alte ecrane 8K. De asemenea, lipsește o altă cerință de o anumită greutate, cum ar fi porturile HDMI 2.1, pe care Samsung încearcă totuși să o compenseze cu diverse funcții care fac cu ochiul la jocuri, cum ar fi VRR și FreeSync Premium Pro, care permite jocuri fără tearing sau stuttering.

În general, Samsung Series 7 QN700A 2021 este încă un model actual, în special datorită configurației mini LED care oferă tot ce este mai bun din tehnologia LCD actuală. Dacă doriți să vă introduceți în lumea 8K fără a cheltui o avere, ar putea fi alegerea ideală.

LG 65QNED966PA Smart TV 65 8K

LG 65QNED966PA Smart TV 65 8K

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Dintre diferitele modele de televizoare LG 8K care merită menționate, nu poate lipsi 65QNED966PA, un smart TV modern care privește spre viitor. Cu această a doua propunere, dimensiunea ecranului crește la 65 de inci.

Designul este destul de plăcut, foarte subțire și cu un cadru foarte minimalist, în plus față de frumoasa bază arcuită.

Acest televizor 8K combină mai multe tehnologii de ultimă generație care garantează performanțe excelente, cum ar fi Quantum Dot, NanoCell și iluminarea de fundal Mini LED. Toate acestea fac posibilă o calitate foarte bună a vizionării, cu o redare a culorilor și un contrast cu adevărat apreciabile.

LG 65QNED966PA este, de asemenea, echipat cu un puternic procesor 8K α9 Gen4 cu AI, care utilizează algoritmi de Deep Learning capabili să intervină în timp real asupra conținutului, recunoscând scenele și oferind cea mai bună experiență de vizionare. De remarcat, de asemenea, prezența porturilor HDMI 2.1, precum și a diverselor caracteristici orientate spre jocuri, inclusiv Game Optimiser, ALLM și eARC.

Foarte pozitivă este și evaluarea platformei webOS 6.0 Smart TV, care este simplă și intuitivă. Telecomanda cu pointer este, de asemenea, foarte practică; le permite utilizatorilor să navigheze prin aplicații și conținut sau pe web prin gesturi simple.

Per total, Lg 65QNED966PA Smart TV 65 8K este o opțiune foarte bună, disponibilă în prezent la un preț destul de accesibil.

LG 65NANO956 65 8K

LG 65NANO956 65 8K

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

LG 65NANO956 este unul dintre cele mai bune televizoare 8K disponibile în prezent, oferind atât calitate a imaginii, cât și a sunetului cu panoul său de 65 de inci.

Utilizând tehnologia NanoCell, ecranul acestui model oferă imagini vii și realiste, cu o bună profunzime a culorilor, care sunt ajustate inteligent datorită Dolby Vision IQ.

Foarte eficientă este și funcția de upscaling, care transformă conținutul 2K sau 4K în imagini 8K cu adevărat realiste.

Pe partea de jocuri, LG 65NANO956 are multe de oferit, cu tehnologia NanoCell și utilizarea HDMI 2.1 și HGiG.

Acest model este, de asemenea, ideal pentru pasionații de sport, datorită funcției Motion Pro, care redă toate mișcările cele mai rapide fără imagini reziduale și neclarități.

Performanța audio este, de asemenea, foarte satisfăcătoare, datorită Dolby Atmos, iar partea inteligentă este, de asemenea, bine îngrijită, cu Google Assistant și Alexa preinstalate, pe lângă diferitele aplicații de abonament.

Per total, acest model de mijloc de gamă oferă performanțe 8K foarte interesante.

Televizor Samsung Q800T QLED 8K

Televizor Samsung Q800T QLED 8K

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Q800T este un televizor QLED entry-level, disponibil în variantele de 65, 75 și 82 de inci. În special modelul de 75 de inci reprezintă un bun compromis între dimensiuni și preț.

Designul este simplu, dar elegant, cu un finisaj bun. Cu toate acestea, îi lipsește One Connect Box, care face cablurile mai vizibile decât alte opțiuni; în schimb, sunt convenabile numeroasele opțiuni de conectivitate și cele două telecomenzi furnizate, dintre care una este un indicator cu recunoaștere vocală.

Partea inteligentă este, de asemenea, excelentă, cu o interfață intuitivă și o gamă largă de aplicații, precum și diverse asistenți vocali, iar capacitatea de upscaling este excelentă.

Totuși, punctul forte al televizorului Samsung Q800T de 75 de inci este rezoluția, care este cu adevărat remarcabilă datorită dimensiunii ecranului și a puterii cadrelor care oferă o claritate de 33 de milioane de pixeli. Concentrarea zonelor de iluminare din spate permite un contrast bun, deși, în general, ușor mai mic decât în cazul altor modele din gama superioară, cu o anumită pierdere de luminozitate a subiecților pe fundaluri întunecate.

Cu toate acestea, culorile sunt foarte vii datorită cartografierii dinamice a HDR10+ și tehnologiei Quantum Dot, iar luminozitatea adaptivă cu ID oferă o vizualizare optimă în orice moment. Performanțele audio sunt, de asemenea, foarte bune.

Acest televizor 8K își merită cu siguranță prețul.

Televizor Samsung Q800T Smart TV 75' QLED 8K, Wi-Fi, 2020, argintiu,

Televizor Samsung Q800T Smart TV 75″ QLED 8K, Wi-Fi, 2020, argintiu,

  • Niciodată înainte: cu o rezoluție 8K, cea mai mare din toate timpurile, realismul și profunzimea sunt aproape infinite.
  • Totul este 8K: noul procesor Quantum 8K cu Upscaling redefinește imaginile din orice sursă cu ajutorul inteligenței artificiale.

LG 86QNED996PB Smart TV 8K 86″

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cu LG 86QNED996PB ajungem la vârful de gamă, cu performanțe și preț pe măsură pentru acest ecran mini LED 8K de 86 de inci. Panoul modern are un design elegant, cu o grosime foarte mică, margini subțiri și materiale premium.

Calitatea imaginii este foarte bună, datorită iluminării excelente a fundalului, cu aproximativ 30.000 de LED-uri mini concentrate în 2.500 de zone diferite și a combinației de tehnologii NanoCell și Quantum Dot. Din nou, procesorul α9 8K este echipat cu AI și Dolby Vision IQ, care optimizează conținutul.

LG 86QNED996PB oferă, de asemenea, caracteristici bune pentru jocuri, datorită intrărilor HDMI 2.1, timpilor de răspuns rapizi și întârzierilor de intrare reduse. Cu toate acestea, îi lipsește suportul VRR, care ar putea oferi un gameplay mai fluid.

Partea inteligentă, cu diverse aplicații și asistenți vocali, upscaling și audio sunt, de asemenea, excelente.

În concluzie, acest model LG QNED de top al gamei are costurile sale, dar dacă se încadrează în bugetul tău nu vei regreta că l-ai ales.

Samsung QE85QN800AATXZT

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Samsung QE85QN800AATXZT, cu panoul său mare de 85 de inci 8K care utilizează cea mai recentă tehnologie, are un design plăcut, cu o ramă subțire.

Unul dintre punctele forte ale acestui televizor QLED este iluminarea de fundal, care se bazează pe o tehnologie foarte avansată, Quantum Matrix Pro; LED-urile Quantum Mini sunt calibrate cu o asemenea precizie încât oferă performanțe cu adevărat remarcabile.

Procesorul Neo Quantum 8K, care utilizează nu una, ci 16 rețele neuronale pentru a analiza datele vizuale și a oferi un upscaling considerabil, este, de asemenea, remarcabil.

De asemenea, partea inteligentă vă va părea foarte interesantă, cu o listă extinsă de conținut personalizat și funcția Multi View, care vă permite să vizionați în același timp conținut TV și conținut de pe telefon.

Samsung QE85QN800AATXZT este, de asemenea, ideal pentru jocuri, datorită Motion Xcelerator Turbo+, cu o rată de reîmprospătare de 120Hz, și tehnologiei FreeSync Premium Pro, care face ca performanța să fie foarte fluidă.

Din nou, acesta nu este un produs ieftin, dar dacă doriți performanță maximă, poate merita cu adevărat.

Samsung Q950T Smart TV 85 QLED 8K 85 QLED 8K

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cu televizorul Samsung Q950T Smart TV 85 QLED 8K ajungem la un model de top, cu performanțe de neegalat și un nivel remarcabil de tehnologie.

Designul acestui panou modern de 85 de inci este cu adevărat atrăgător, fără margini, cu un ecran ultra-subțire și cu sistemul practic One Invisible Connection, care oferă un cablu deosebit de discret pentru dispozitivele externe.

Calitatea vizuală a ecranului televizorului Samsung Q950T Smart TV 85 QLED 8K este remarcabilă. Procesorul Quantum 8K profită din plin de învățarea profundă pentru a oferi o experiență de vizionare cu adevărat captivantă în orice circumstanțe, concentrația mare de zone de iluminare din spate aduce fiecare detaliu în prim-plan, iar datorită unghiului de vizualizare Ultra Viewing Angle toate detaliile sunt perfect vizibile din orice unghi.

O caracteristică foarte interesantă pentru jocuri este Real Game Enhancer+, care elimină orice neclaritate din scenele de acțiune. Performanțele audio sunt, de asemenea, excelente.

Toate acestea, desigur, au un cost, unul destul de important; perfecțiunea are un preț.

Cum să alegeți cel mai bun televizor inteligent 8K

Factori de luat în considerare la alegere cele mai bune 8K smart TV sunt mai multe. În primul rând, bugetul; costurile variază în funcție de dimensiunea ecranului. În general, rezoluția 8K oferă performanțe mai bune pe ecrane mai mari, așa că ați putea lua în considerare cel mai bun compromis între dimensiunea panoului și preț.

Printre caracteristicile tehnice care trebuie luate în considerare în funcție de nevoile dumneavoastră, una dintre ele ar putea fi prezența porturilor HDMI 2.1, care permit trecerea corectă a rezoluției 8K.

Nu în ultimul rând, camera în care va fi instalat televizorul ar putea juca un rol destul de important în alegerea dumneavoastră. În funcție de acestea, veți dori să luați în considerare dimensiunea, designul și distanța ideală față de televizor.

Dimensiune, design și distanță ideală

Atunci când alegeți un panou 8K, dimensiunea contează. În timp ce un panou de 55 de inci poate oferi performanțe decente, performanța maximă se obține de obicei cu ecrane mai mari, de aproximativ 75 de inci sau mai mult. Chiar și un televizor inteligent de 65 de inci este un compromis acceptabil.

În prezent, există modele disponibile cu un design frumos și compact, care ocupă foarte puțin spațiu și pot fi montate pe perete sau depozitate pe diferite tipuri de rafturi.

Cu toate acestea, trebuie luată în considerare și distanța ideală de vizionare; rețineți că, pe măsură ce rezoluția și dimensiunea unui ecran cresc, distanța ideală pentru a aprecia cât mai bine detaliile sale scade în mod invers proporțional. Pentru unele panouri 8K, acest lucru ar putea fi, de exemplu, de aproximativ un metru și jumătate.

Acest lucru înseamnă că un televizor 8K cu mulți inci poate fi amplasat cu succes chiar și într-o cameră de dimensiuni limitate; invers, într-o cameră mare, chiar și un ecran de dimensiuni medii ar putea oferi o experiență de vizionare foarte bună.

Ce conținut să urmărești

Cantitatea de conținut disponibil în 8K este încă limitată în prezent, dar va crește în viitorul apropiat. Deocamdată, transmisiunile TV și streaming-ul nu au încă prea multe de oferit; Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV nu au conținut nativ 8K, dar se pregătesc, iar în viitor sperăm să ne putem bucura de serialele noastre preferate și în 8K.

Între timp, YouTube este plin de scurtmetraje de diferite genuri, de la experiențe de călătorie la frumusețe peisagistică și până la fragmente de evenimente sportive.

Hollywood-ul a început, de asemenea, să recupereze decalajul; mai mulți regizori au început să folosească noua cameră RED Weapong 8K pentru a-și filma filmele în 8K, cum este cazul filmului Gardienii Galaxiei 2.

Și, pe măsură ce popularitatea panourilor TV 8K crește, fără îndoială că volumul de conținut disponibil va continua să se extindă.

Mai multe opțiuni de cinema

Pe lângă faptul că în curând vor apărea mai multe filme 8K native, o gamă largă de oferte cinematografice disponibile în prezent provin de fapt din 4K.

De fapt, datorită funcției de upscaling a televizoarelor 8K, care permite afișarea materialelor 4K cu o claritate redefinită, vă puteți bucura între timp de întreaga filmografie disponibilă în 4K, care va căpăta o nouă viață pe un ecran 8K.

În timp ce așteptăm ca Hollywood-ul să ofere o varietate mai mare de filme 8K native, vechiul 4K se va dovedi, de asemenea, o opțiune alternativă viabilă pentru a vă bucura de experiențe cinematografice detaliate și imersive.

Considerații privind prețul

Prețurile televizoarelor 8K variază în funcție de tip și de inch, dar în general sunt în scădere. În timp ce primele modele au atins cifre foarte mari, panourile 8K costând semnificativ mai mult decât cele 4K, cu cât acest nou standard de rezoluție se răspândește mai mult, cu atât mai multe oferte accesibile devin disponibile.

În prezent, mai multe modele 8K au încă un preț mai mare decât 4K, care rămâne destul de accesibil, dar astăzi nu mai este imposibil să cumperi un 8K la un preț uman. Iar pe măsură ce trece timpul, situația poate deveni din ce în ce mai bună.

Concluzii finale

În acest ghid dedicat televizoarelor 8K am luat în considerare principalele caracteristici ale celor mai bune modele disponibile în prezent pe piață.

Dacă țineți cont de aceste aspecte atunci când vă alegeți următorul ecran 8K, veți lua, fără îndoială, cea mai bună decizie, ceea ce vă va propulsa într-o nouă eră a rezoluției ultra-înalte.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri