11 C
București
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun microfon wireless

Cel mai bun microfon wireless

Date:

Stiri Similare

Microfoanele sunt niste echipamente mecanic-electrice care transforma undele sonore in impulsuri electrice, un microfon fiind de fapt un traductor acustic-electric. Captarea sunetului se produce atunci cand un instrument muzical, vocea umana sau zgomotul de fond transmit unde sonore catre diafragma microfonului iar undele sunt transformate in impulsuri electrice, ce sunt ulterior amplificate pentru a putea fi redate in final cu ajutorul sistemelor de sonorizare precum boxe, difuzoare, casti audio.

Undele sonore care se propaga prin aer pot fi captate de un dispozitiv si apoi transformate in impulsuri electrice folosind diferite tehnologii de fabricatie. Impulsurile electrice rezultate in urma acestei transformari sunt de ordinul milivoltilor, fiind nevoie ca acestea sa fie amplificate pentru a putea fi apoi reproduse la un nivel rezonabil.

Modele de microfoane

Pentru alegerea celui mai bun microfon, trebuie luate in calcul directionalitatea- adica modul in care microfonul capteaza fidel o anumite sursa de sunete si robustetea microfonului.

Exista doua tipuri de microfoane in functie de constructia lor.

Microfoanele dinamice sunt construite rezistent si pot capta surse de sunet puternice, de aceea, sunt des intalnite. Totodata nu fac zgomot atunci cand sunt manevrate si sunt folosite de obicei de cantareti si solisti Neajunsul este ca sunetul nu este atat de rafinat si fidel ca la alte tipuri de microfoane, insa in live diferentele sunt aproape neobservabile.

Microfoanele cu condensator sunt folosite de obicei la in studiouri de inregistrari, datorita schimbarilor in frecventa excelente si abilitatii de raspuns la schimbarile de volum rapide (cum ar fi la percutie). Sunt mai fragile si mai fine decat microfoanele dinamice si au nevoie de sursa de alimentare, fie folosesc o baterie interna, fie au nevoie de “phantom power” (+ 12,+ 48 V). In ultima vreme, microfoanele cu condensator folosite la transmisii live sunt din ce in ce mai rezistente dar, din cauza sensibilitatii la transport si miscare, de obicei sunt montate pe stative.

In functie de tipul de diafragme, microfoanele se clasifica in:

  • Microfoanele cu diafragma mica, sunt mai sensibile deci redau foarte bine schimbarile de volum si de tonalitate
  • Microfoanele cu diafragma mare, tind sa aiba un sunet mai cald si sunt folosite de obicei pentru inregistrarea vocilor in studio.

Fiecare tip de microfon are un mod de captare diferit, fiind folosit pentru aplicatii diferite.

  • Microfoanele unidirectionale – cardioid, capteaza doar sunetele emise direct din fata microfonului. Astfel, acest microfon poate fi indreptat catre solistl sau catre un instrument.
  • Microfoanele hypercardioid (cunoscute si sub numele de supercardioid) au o receptie de captare a sunetelor mai ingusta. Aceste microfoane sunt alegerea perfecta pentru un vocal dintr-o trupa foarte sonora.
  • Microfoanele omnidirectionale preiau sunetul din toate directiile. Pot fi folositoare la conferinte si sedinte, la care vorbesc mai multe persoane si nu ai cate un microfon pentru fiecare iar volumul total nu este foarte mare.

Caracteristici tehnice

Amplasarea microfoanelor. Modul in care se amplaseaza un microfon este esential pentru captarea corecta a sunetelor. Trebuie tinut cont de directionabilitate. Aceasta are o importanta esentiala pentru microfoanele de live de la care e nevoie sa capteze o anume sursa de sunet, ignorand-o pe alta , un microfon de scena nu trebuie sa capteze si sunetele emise de instrumentele aflate pe scena.

Raspunsul in frecventa. Acest parametru impune gama de frecvente pe care este capabil sa le perceapa si sa le inregistreze microfonul. In caracteristice tehnice ale microfoanelor apare ca un interval care porneste de la cativa zeci de Hz si ajunge pana la cateva zeci de kHz.

Este esential modul in care este perceput acest interval de valori, in functie de care anumite plaje de frecvente pot fi atenuate sau amplificate de diafragma microfonului, rezultatele apar diferite cand vine vorba de inregistrarea vocii solo sau a anumitor instrumente muzicale.

Sensibilitatea , masurata in decibeli, reprezinta cel mai jos zgomot pe care microfonul il poate inregistra, exprimat sub forma unui numar care reprezinta nivelul de zgomot de fond.Cu cat este mai mic este acest numar cu atat mai sensibil este microfonul. In functie de aplicatie s-ar putea sa fie nevoie de un microfon mai putin sensibil, care nu prinde vibratiile din trepiedul microfonului, respiratia artistului sau alte zgomote nedorite. Sensibilitatea este in esenta un raport semnal-zgomot, adica raportul dintre sunetul inregistrat si cel al zgomotul de fond (perceput sub forma de de fasait enervant, de zgomot perturbator, cu cat dai volumul mai tare).

Impedanta . Este o caracteristica interesanta, insa care in practica nu este atat de importanta pe cat cred unii. Potrivit fizicii, impedanta este o combinatie de capacitanta, inductanta si rezistenta a unui semnal electric.

Amplificarea microfonului . Anumite surse de sunet sunt deosebit de slabe (de ordinul milivoltilor – cazul microfoanelor si pickup-urilor) si trebuie amplificate pana la un nivelul corespunzator adica 0.2 – 0.5V.

Amplificarea se poate face cu amplificatoare integrate in corpul microfonului sau folosind un amplificator extern de calitate, eventual un mixer audio cu amplificare pe fiecare canal.

Top microfoane wireless raport calitate/pret

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Aeroterma Rowenta Air Force HQ7112F0

SLX2/Beta58: dinamic, supercardioid
Setare automata a transmitatorului
Ecran LCD iluminat din spate cu functie de timeout
Alimentare prin 2 baterii de tip AA(incluse)
Nivel de intrare: +2 dBV maxim la pozitia de -10dB, -8 dBV maxim la pozitia de 0dB

Vezi pret si detalii

2

Microfon Wireless Shure SLX 24

Sistemele wireless Shure BLX combina simpla configurare si utilizare cu sunetul de calitate profesionala. Reprezinta cea mai accesibila si simplu de configurat solutie wireless cat si cea mai versatila in ceea ce priveste varietatea modurilor de utlizare.

Vezi pret si detalii

3

Digital W1008

  • Frecventa UHF: 600-960Mhz
  • Latime banda de comutare: 24MHz
  • Spatiu Frecventa:> 300 KHz
  • Sensibilitate: -105dB @ SINAD = 12 dB
  • S / N Ratio:> 105dB
  • T.H.D .: <0,5% @ 1kHz

Vezi pret si detalii

4

Microfon Profesional USB/Jack 6.3mm

Wireless
On/Off Switch.
Accepta baterii 3 x AAA
100Hz , 15KHz
Impedanta 600 Ohms

Vezi pret si detalii

5

Microfon profesional

– Frecventa: 210 – 270 MHz, VHF high band
– Frecventa stabila: -0,05% cu controller quartz
– Modulare FM
– Deviatie minima: -15KHz
– Frecventa de raspuns: 40Hz – 16KHz
– THD: 0,5%

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri