6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăInvestigațiiDezvăluiri cutremurătoare: Identitatea lui Ștefan Godei, mintea din spatele așa-ziselor cămine de...

Dezvăluiri cutremurătoare: Identitatea lui Ștefan Godei, mintea din spatele așa-ziselor cămine de bătrâni. Relația sa cu Gabriela Firea și cum a fost cheltuit avutul imens obținut din abuzarea seniorilor

Date:

Stiri Similare

Un scandal care stârnește furie şi indignare în societatea românească vine de la cazul teribil în care peste 100 de vârstnici au fost abuzați în ceea ce s-a denumit „azilele groazei”, fondată de Ștefan Godei. Acum, acesta se confruntă cu detenția, fiind reținut pentru o perioadă de 30 de zile după un raid decisiv al DIICOT asupra unor activități ilicite. Numele Gabrielei Firea este pătat grav în mijlocul acestui scandal.

Cum se află în dificultate fostul primar al Bucureștiului? Se pare că a fost implicată în înființarea câtorva organizații non-profit pentru îngrijirea persoanelor în etate, dintre care una îl avea ca partener pe Ligia Gheorghe, o apropiată și confidentă a Gabrielei Firea. Aceasta afirmă că nu avea cunoștință despre nenorociri și că nu mai apărea oficial în cadrul afacerii, optând să se retragă temporar din poziția actuală de la Ministerul Familiei până ce situația se va clarifica.

Ștefan Godei, liderul și organizatorul schemelor infracționale axate pe căminele pentru seniori, de unde a provinit un profit de aproximativ 3,7 milioane de lei, își risipea banii pe narcotice, servicii de escortă și muzică de petrecere, conform declarațiilor anchetatorilor DIICOT. Godei a ajuns să risipească 25.000 de lei într-o singură noapte pe aceste plăceri.

Ștefan Godei a acumulat sume impresionante de la autoritățile din România

Anchetatorii DIICOT au determinat că Ștefan Godei era capul unei rețele organizate care executa și administra proiectul cu cămine pentru vârstnici. Documentația procurorilor dezvăluie că grupul condus de Godei a obținut în mai puțin de doi ani suma de aproape 3,7 milioane de lei de la diverse Direcții de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6.

În total, membrii gruparii infracționale conduse de Ștefan Godei au adunat de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte autorități sau servicii locale, în numele Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, o sumă de 3.763.869 de lei între 25.11.2021 și 08.06.2023. Cea mai semnificativă contribuție a venit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și de la DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

Ștefan Godei a fost pus sub arest preventiv pentru 30 de zile în această anchetă, împreună cu fratele său, Daniel Godei, care în grup era considerat supervizor.

Conform DIICOT, planul pus la punct de aceștia implica exploatarea indivizilor vulnerabili sau cu deficiențe, internați în condiții degradante în locurile cunoscute sub numele de „azilele groazei”, de unde extrăgeau sume importante de bani pentru servicii fictive destinate îngrijirii seniorilor.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri